Koen Buysse, 23 jaar, wilde na zijn studie op de HZ University of Applied Sciences een nieuwe ervaring opdoen en besloot voor vier maanden vrijwilligerswerk te doen op een natuurbehoudproject in Kenia. Hier kon hij zijn droomreis vervullen en iets betekenisvol doen in een ander land.


Koen heeft gekozen voor het natuurbehoud & milieu project in Kenia, waar hij verbleef en werkte. Het reservaat staat bekend om de bedreigde Rothschild giraffe. Daarnaast is het reservaat een beschermd leefgebied voor onder andere buffels, gazelles, waterbokken, wrattenzwijnen, hyena’s en luipaarden. “Dit is een geweldige mogelijkheid om in het wild te werken, en tussen de dieren te lopen in plaats van een dag in je auto te zitten met een safari”, vertelt Koen.


Het werk op het reservaat bestond voor Koen uit het onderzoeken van de dierpopulaties, het checken van camerapunten, het verbeteren van de doorgangswegen en het patrouilleren van de hekken. “Het is een erg waardevolle ervaring voor vrijwilligers om hier te werken, ik had nooit gedacht dat ik dit kon doen. De rangers waarderen jouw bijdrage enorm en zijn erg behulpzaam. We konden ontzettend goed overweg en ze waren voor mij een soort tweede familie”, vertelt Koen.


Naast zijn werk in het wild nam Koen de tijd om ook andere delen van het land te ontdekken. Hij heeft onder andere bezoek kunnen brengen aan het berglandschap Aberdares en de Maasai Mara, een gebied befaamd om haar inwoners. “Niemand moet Maasai Mara overslaan, het is daar echt mooi!”


Buiten zijn werk heeft Koen erg genoten van de vriendelijkheid en hospitaliteit van de mensen in Kenia. “Ik ben van plan Madagascar en andere delen van Afrika te bezoeken, hopelijk zijn ze daar net zo aardig als in Kenia!”, vertelt Koen. Hij heeft nog een advies voor toekomstige vrijwilligers: “Als je de tijd en mogelijkheid hebt om dit te doen, ga ervoor! Dit wil je niet missen”.


Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Natuurbehoud project - Afrikaanse Savanne in Kenia door Koen B

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je graag deelnemen aan dit project?

Zoja, neem dan contact op met een van onze project experts

049 779 99 09

Onze partners