You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

2 Week Special Care & Community in Ethiopië door Aamke Neirynck

Mijn grote avontuur startte in Brussel en ik moest alleen het vliegtuig op, wat best spannend is voor een meisje van zestien. Zelf had ik er wel al een beetje ervaring mee door vaak op reis te gaan met mijn ouders, maar alleen is het toch helemaal anders. Ondanks al die spanning verliep alles zeer vlot en had ik een goede vlucht.

Eens ik aankwam in Ethiopië werd ik opgehaald door één van de medewerkers van Projects Abroad en door onze chauffeur. Ik werd trouwens ook nog vergezeld door twee andere vrijwilligers, zusjes uit Frankrijk waarmee ik al direct kennis maakte. Vervolgens werden we afgezet bij ons gastgezin, van wie de moeder zeer vriendelijk was en ons erg open verwelkomde.

Aamke Neirynck in Ethiopië

Ik en de Franse zussen waren de laatste aankomers van onze twaalfkoppige groep en dus sliepen wij samen op de kamer. De andere negen vrijwilligers lagen met z’n allen samen, wat ook best gezellig was. De kennismaking met iedereen liep vlot; het was leuk dat er zoveel nationaliteiten waren en dat er dus ook veel verschillende talen werden gesproken, al was het Frans in de meerderheid.

Diezelfde dag nog bezochten we Addis Abeba en leerden we de andere medewerkers van Projects Abroad kennen, die zeer behulpzaam en vriendelijk waren.

De volgende dag begon onze werkweek, dus vertrokken we samen naar het Opvang tehuis. Iedereen in de groep was opgewonden en keek er erg naar uit om de kinderen daar te ontmoeten. Bleek dat ze allemaal zo open en vriendelijk waren, en superblij met onze komst. Het was precies alsof ze ons al jaren kenden.

In de avonden en weekends bezochten we een Ethiopische zoo, een kerk en museum, en gingen we naar de cinema. Al snel ontstond er een hechte vriendschap in de groep, wat echt heel leuk is.

En het lesgeven, voetballen en ravotten met de kinderen van het weeshuis was fantastisch! De liefde die we kregen van deze kinderen is niet te omschrijven, en afscheid nemen na twee weken was dan ook geen makkie.

Het was een erg leuke ervaring en het werk met de kinderen zou ik zo weer willen doen!

Groetjes,

Aamke

Aamke Neirynck in Ethiopië

Aamke Neirynck in Ethiopië

Aamke Neirynck in Ethiopië

Aamke Neirynck

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲