You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Alida Plat - Sociaal project in Senegal

Alida Plat (30) besloot om tijd vrij te nemen van haar werk om vrijwilligerswerk via Projects Abroad te doen en zo buiten Nederland levenservaring op te doen. Ze koos voor een sociaal project in Senegal waar ze voor straatkinderen zorgde die bekend zijn als Talibés.

Alida werd geplaatst op het ASF Care Centre, een plek waar straatkinderen baat hebben van de hulp van de vrijwilligers van Projects Abroad. “Het centrum heeft altijd vrijwilligers nodig, om wij kinderen verzorgen en lesgeven”, zegt Alida.

Ze koos ervoor om zich te richten op de gezondheidszorg. Ze maakte de wonden van de Talibés en ging ook naar de Daaras (de plek waar de Talibés leven en over de Koran leren). Ze was ook betrokken bij hygiënische activiteiten. Een keer per week, deelde Alida “gouter” uit samen met de andere vrijwilligers.

De “gouter” is een kleine snack dat bestaat uit brood en een stukje chocolade, werd vervangen voor een goede maaltijd (rijst en vlees) met fruit en yoghurt dankzij Alida. “In het centrum, ben je echt verantwoordelijk en kun je eigen initiatief nemen”. Dat initiatief , dat erg gewaardeerd word door de gemeenschap, werd bereikt dankzij het geld dat ze voor haar reis had gespaard en had gekregen van TVG en FC Volendam. Dus tijdens haar verblijf kregen de kinderen nieuwe kleren en een keer per week een echt goede lunch. “Ik hoop dat het nog steeds mogelijk blijft dat te doen minstens een keer pe maand, want het is belangrijk om de kinderen niet altijd hetzelfde te geven”.

Iets wat Alida echt waardeerde over Senegal en zijn bevolking in hun glimlach op straat, hun warmte en hun geluk. Alida gelooft dat ze een aantal belangrijke waarden heeft bijgeleerd zoals geduld en ook “blijer te zijn met de kleine dingen in het leven meer te waarderen”.

Alida Plat

Alida nam veel mooie en leuke herinneringen met zich mee bij het verlaten van Senegal. “de jongens in de Daaras herkende je en wisten je naam. Als ze je op straat zagen riepen ze je”, zegt Alida lachend. “Ik neem de herinnering van hun lachende gezichten met mij mee en ik weet dat ik hen binnen tien jaar nog steeds zal herkennen”.

Tegen toekomstige sociale vrijwilligers, heeft Alida serieus advies, “Als je hun wondjes schoonmaakt, doe het dan goed en vraag om advies als je niet weet hoe het moet”

Wij hopen dat vrijwilligers als Alida anderen inspireren om Projects Abroad te helpen met het maken van een verschil, en door dat te doen, zelf een waardevolle ervaring opdoen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Alida Plat

Alida Plat

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲