You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Anne van Hoek grijpt de uitdaging aan en doet een waardevolle levenservaring op als vrijwilliger op het Human Rights project in Accra, Ghana.

Anne van Hoek, 23, is sinds februari een vrijwilliger bij Projects Abroad. Als onderdeel van een stage voor haar rechtenstudie, heeft ze zich voor vijf maanden bij ons aangesloten om deel te nemen aan ons Human Rights project in Ghana. De afgelopen 3 maanden heeft Anne meerdere verantwoordelijkheden gehad op haar project, en heeft met haar achtergrond, leiderschap en communicatievaardigheden een goede indruk kunnen maken op haar project en de lokale bevolking.

Op het Human Rights project werkt Anne samen met internationale vrijwilligers van Projects Abroad. Zij heeft een aandeel gehad in het uitvoeren van projecten, presentaties, interviews en trainingen. Een van die projecten is een project over huiselijk geweld, een groot probleem in de gemeenschap van Accra. Hierin heeft ze training gegeven aan leraren over kinderrechten.

Anne van Hoek

Haar meest waardevolle ervaring is haar deelname aan de Anti-Child Trafficking Campaign van Projects Abroad. In deze campagne werken de vrijwilligers nauwlettend samen met een organisatie die kinderen red van kinderhandel en zorgt dat de kinderen naar school kunnen en medische hulp krijgen. In dit project werken ze in Kete Krachi, bij een groot meer in Ghana, waar vissers kinderen als arbeidskracht gebruiken. Anne heeft meegeholpen om een ‘Community Child Protection Committee’ op te richten op twee eilanden, en ze heeft verschillende trainingen gegeven over kinderarbeid en kinderhandel. In haar vrije tijd heeft ze geholpen met het schilderen van een opvangcentrum voor de kinderen. “Wat deze campagne zo indrukwekkend maakte was dat we hier alles van dichtbij meemaakten”, zegt Anne.

Naast haar activiteiten op kantoor in de hoofdstad en het meehelpen aan outreach programma’s en workshops in de omgeving, is ze blij met de werkervaring die ze heeft opgedaan door haar betrokkenheid in de campagne. “Door ons bezoek in Kete Krachi heb ik veel meer het echte leven in Ghana gezien”, “Hier heb ik kunnen zien hoe moeilijk het is om iets te bereiken, maar dat er gelukkig nog steeds mensen zijn die geloven in een betere wereld”.

Anne is de uitdaging van een andere cultuur aangegaan, en heeft nog wat advies voor toekomstige stagiairs: “Ik zou iedereen kunnen aanbevelen om een stage te lopen waar de cultuur totaal anders is dan in Nederland, Ghana is hier erg geschikt voor omdat het relatief veilig is en omdat het overwegend Engelstalig is. Door mijn stage doe ik niet alleen een hoop werkervaring op, maar ook een ervaring waarvan ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben”.

Wij hopen dat geweldige vrijwilligers als Anne anderen inspireren om Projects Abroad te helpen met het maken van een verschil, en door dat te doen, zelf ook een onvergetelijke ervaring opdoen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Anne van Hoek

Anne van Hoek

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Agenda informatiedagen

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲