You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

2 Week Special Gezondheidszorgproject en Spaans in Argentinië door Chandelle Van Gelderen

Na maanden van voorbereiding en planning vertrok ik eindelijk naar Argentinië! Ik had voor de 2 Week Special gekozen, waarin het medische project met Spaans gecombineerd wordt, en het werden de meest geweldige twee weken ooit! Ik heb veel geleerd en gezien, en ik heb een hoop mensen van over de hele wereld leren kennen. Het was een ongelooflijke ervaring die ik nooit meer zal vergeten!

Chandelle Van Gelderen in Argentinië

Wat ik het leukst vond aan deze twee weken was het feit dat ik het land en de cultuur echt leerde kennen, en dat op een compleet andere manier dan wanneer je gewoon als toerist zou gaan. Ik verbleef bij een gastgezin dus ik leerde de lokale bevolking goed kennen en kon mijn Spaans echt oefenen, waardoor het snel verbeterde. Bovendien leefde ik als vrijwilliger twee weken lang echt zoals de Argentijnen doen, waardoor ik het echte Argentinië ook helemaal kon beleven: maté drinken om 18 uur in de namiddag en avondeten om 22 uur ‘s avonds, met colectivos reizen, ijsjes eten zelfs wanneer het koud was en gevolgd worden door straathonden, … Dat zijn slechts enkele aspecten die de Argentijnse ervaring compleet maakten.

Ik werkte in ziekenhuizen, dus ik leerde ook hoe het eraan toe gaat in de Argentijnse gezondheidszorg. Zo merkte ik dat er zowel verschillen als gelijkenissen bestaan met het gezondheidszorgsysteem in Europa. Omdat ik geen medische ervaring had mocht ik enkel de dokters observeren, die trouwens allemaal erg vriendelijk waren en me graag uitleg verschaften. Het was tijdens een van die ziekenhuisbezoeken dat ik de leukste ervaring had van mijn verblijf in Argentinië. We gingen naar het Domingo Funes Ziekenhuis, net buiten Cordoba. Niet alleen was het landschap rondom het ziekenhuis adembenemend, het ziekenhuis zelf was ook erg mooi. Het was heel goed georganiseerd – wat in de andere ziekenhuizen niet zo was – en ik mocht meteen na mijn aankomst een operatie bijwonen. Na de operatie werden we rondgeleid door de dokter, die ons ook naar de Afdeling Verloskunde bracht, waar we konden toekijken hoe de dokters hun patiënten behandelden.

Chandelle Van Gelderen in Argentinië

Op dat moment nam een dokter me mee naar een vrouw die weeën had en hij toonde me hoe ik de positie van de baby kon bepalen en kon voelen waar het hartje zich bevond, waarna hij opeens zei: «Oke, nu is het jouw beurt. Maar vergeet je handen niet op te warmen!» Ik was zo verbaasd en heel erg opgewonden want ik wil graag vroedkunde gaan studeren. Dus warmde ik mijn handen op en zocht ik naar de voetjes, ruggengraat en het hoofdje van de baby. Toen werd er ook nog eens een echomachine in mijn handen gedrukt, waarna ik moest zoeken naar de baby z’n hartslag. En die vond ik! Ik zal nooit vergeten hoe gelukkig en opgewonden ik was toen we terugkeerden naar Cordoba. Het heeft me zeker doen inzien dat ik echt wel verloskundige wil worden. Ik kan nu al niet meer wachten tot het zover is!

Naast de ervaring die ik in het ziekenhuis had, waren ook de ontmoetingen met mensen van over de hele wereld hoogtepunten tijdens mijn reis in Argentinië. Ik heb zoveel fantastische mensen ontmoet die ik nooit meer zal vergeten en waarmee ik altijd contact zal blijven houden. Vooral mijn gastgezin, dat zo vriendelijk en zorgzaam was. Ik mis mijn gastmoeder, Dora, nu al! Ook kan ik niet wachten om mijn leuke roommate, Laura, terug te zien.

Mijn twee weken in Argentinië waren geweldig en ik mis het zo hard dat ik mijn volgende bezoek alweer aan het plannen ben!

Hasta luego, Argentina!

Groetjes,

Chandelle

Chandelle Van Gelderen

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲