You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Daphne Ummels – Sociale zorg in Ghana

Daphne Ummels

Op 19 juli stapte ik in het vliegtuig richting Ghana. Ik was erg zenuwachtig om in mijn eentje naar een onbekend land te gaan en had me dan ook erg goed voorbereid. Eenmaal aangekomen op Accra ging alles wat er mis kon gaan mis. Mijn koffers waren niet aangekomen en Nyame die me zou ophalen stond er niet. Gelukkig kon ik hem telefonisch makkelijk bereiken en heeft hij me alsnog opgehaald en naar het pink hostel gebracht. Ook mijn koffers heeft hij geregeld en stonden 5 dagen later bij het gastgezin.

"Ik voelde me meteen welkom in de groep"

Donderdag 20 juli werd ik naar mijn gastgezin gebracht en kreeg in een introductie van de plaatselijke staff. Ik werd meegenomen om een lokale simkaart en wat extra kleding te kopen en ik ontmoette de andere vrijwilligers die in dezelfde omgeving verbleven. Ik voelde me meteen welkom in de groep en werd uitgenodigd om van het weekend mee te gaan naar Cape Coast. Het was erg fijn om gelijk het gevoel te hebben bij de groep te horen.

Daphne Ummels

"De medewerkers waren allemaal erg aardig en stonden open voor nieuwe ideeën."

Vrijdag ging ik in de ochtend voor het eerst naar het project. De lokale staf ging met me mee om iedereen voor te stellen en me de weg naar het project te laten zien. Mijn project was bij Adom day care in Akrokopong. Het was een klein schooltje voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De medewerkers waren allemaal erg aardig en stonden open voor nieuwe ideeën. Bij de Adom day care had ik het gevoel vrij te zijn om te doen wat ik wilde en kon ik zelfstandig de kinderen 1 op 1 les geven. Ook stonden ze open voor ideeën van nieuwe spelletjes die we met de kinderen konden spelen.

"Ook bij het gastgezin had ik het enorm naar mijn zin."

Daphne Ummels

Ik sliep in Mamfe samen met nog wat andere vrijwilligers en wij hadden de mazzel dat we een stromende douche en normale wc hadden. Het enige minpuntje was dat het eten niet lekker is, maar dit ligt niet aan gastgezin.

"Het is zeker een aanrader om te gaan reizen in het weekend"

In de weekenden ben ik altijd op reis gegaan met andere vrijwilligers, zo ben ik in Cape Coast, Lake Volta, Accra en Mole national park geweest. Het is zeker een aanrader om te gaan reizen in het weekend omdat je dan veel ziet van het land en de kosten ervan vallen mee.

Daphne Ummels

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲