You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Nederlandse student Kunst & Techniek doet waardevolle ervaring op tijdens een stage in Bolivia

De 21-jarige Davied Meerstra is student Kunst & Techniek aan de Saxion Hogeschool in Enschede, maar besloot om vijf maanden lang een heel ander leven te gaan leiden in Cochabamba, Bolivia. Daar kon hij immers zijn stage Fotografie en Media gaan afronden door als vrijwilliger mee te werken op het Journalistieke Project van Projects Abroad. “Vrijwilligerswerk heeft me altijd al aangesproken omdat je helemaal ondergedompeld wordt in de lokale cultuur. En voor mijn stage wilde ik toch sowieso naar het buitenland, dus het leek me de perfecte combinatie.”

David Meerstra

Resultaat? Davied werkte vijf maanden lang bij een fotografiecollectief, een non-profit organisatie die fotografie, kunst, cultuur en onderwijs inzetten om de lokale gemeenschap in Cochabamba te helpen bij haar ontwikkeling. “El Cuarto heeft de resources niet om professionals in te huren. Als mediastudent kon ik dan ook echt een verschil maken door deel te nemen aan dit geweldige initiatief”, vertelt Davied.

David Meerstra

Zijn voornaamste taak bestond eruit de website te ontwerpen en uit te bouwen, en de organisatie zo goed mogelijk voor te stellen aan de buitenwereld. “Het ging er eigenlijk vooral om dat ik een forum creëerde waarop fotografen hun werk kunnen presenteren en anderen inspireren”, legt Davied uit. “Verder plaatste ik ook aankondigingen van nieuwe activiteiten en exposities. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het een virtuele plek wordt waar creatieve mensen samenkomen die allemaal geïnteresseerd zijn in fotografie.”

Naast zijn dagelijkse werk hielp Davied vaak bij de wekelijkse fotografietentoonstellingen in een lokaal cultuurcafé. Hij selecteerde de foto’s die getoond zouden worden, speelde curator, produceerde ook eigen werk en ontmoette verschillende lokale fotografen. “Voor mij was dit de meest geweldige ervaring, omdat ik veel interessante mensen ontmoette die allemaal in de fotografiesector actief waren. Ook de conversaties die ik had met de gewone bezoekers van de tentoonstellingen waren altijd ongelooflijk boeiend.”

David Meerstra

Natuurlijk vond Davied ook de tijd om wat van Bolivia zelf te zien. Het land heeft erg veel prachtige natuur, en de zoutvlakten van Salar de Uyuni waren voor Davied een adembenemend zicht.

Na vijf maanden in Bolivia is Davied ervan overtuigd dat zijn reis erg waardevol was, niet alleen voor zichzelf maar ook voor het lokale project. “Ik geloof dat mijn bijdrage een verschil heeft gemaakt, omdat ik echt deel heb uitgemaakt van het hele proces. Mede dankzij mijn hulp kunnen lokale fotografen nu hun werk presenteren aan een uitgebreid publiek, waardoor het ook veel meer verspreid zal worden”, zegt hij trots.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Davied Meerstra

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲