You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Eline Schmitz - Creatieve vorming, Muziek productie project, Zuid-Afrika

Mijn naam is Eline en op het moment dat ik naar Kaapstad vertrok was ik 17 jaar. Dit was de eerste keer dat ik zo ver alleen reisde en ik was erg zenuwachtig. Gelukkig verliep het allemaal soepel en stond er op het vliegveld een hele aardige chauffeur op mij te wachten. Het was maandagavond toen we bij mijn gastgezin aankwamen. Ik verbleef bij een gastgezin, die mij met open armen ontving toen ik arriveerde. Ik verbleef in het achterhuis met twee andere meiden, die op waren gebleven om mij te ontmoeten en te verwelkomen.

De volgende dag begon mijn introductie met een medewerker van het Projects Abroad kantoor. Hij liet mij het openbaar vervoer zien, hielp met pinnen en kocht een simkaart met tegoed.

“Het is erg open en je doet veel meer dan alleen surfen”

Volunteering in South Africa

Het surfproject is een erg breed en open project. Je hebt een paar uur waarin je de kinderen leert surfen. Ook organiseer je andere activiteiten en geef je surfles aan jongens met een handicap. Zo was er bijvoorbeeld Ashtan, die geboren is met een handicap waardoor hij een groot deel van zijn lichaam niet kan gebruiken. Wij deden ongeveer twee surflessen per week met hem, dit was een geweldige en speciale ervaring. Je dag is niet volgepland, je hebt ook wat vrije tijd om andere activiteiten te ondernemen. Je hebt voordat de kinderen arriveren ook de kans om zelf te surfen en bij te praten met je projectleider of de andere vrijwilligers. Het is geweldig, je hoeft niet te kunnen surfen om deel te mogen nemen aan dit project, het is erg open en je doet veel meer dan alleen surfen. Je kunt zo veel meemaken. Ik kan dit project aanraden aan iemand die iets actiefs wilt doen en nieuwe mensen wil ontmoeten!

“Ik heb veel geleerd over muziekproductie, maar ook over management”

Volunteering in South Africa

Het muziekproductie project kan je zien als een soort stage bij een platenlabel en muziekstudio en het is één van de beste ervaringen die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb veel geleerd over muziekproductie, maar ook over management. De eigenaar van de studio, Nash, is één van de geweldigste personen die ik ooit heb ontmoet. Samen met de sound engineer, Marco, zullen ze altijd je ideeën steunen. Als je iets wil doen of proberen mag je gebruik maken van de hele studio en de materialen en ze zullen er alles aan doen om je te helpen. Iedereen in de studio doet hun uiterste best om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt. Net als het surfproject, is dit een erg open project. Je kan de gekste dingen doen die je je maar voor kunt stellen maar als je het niet wilt doen, dan hoeft het niet. Je hebt zelf veel te zeggen over wat je gaat ervaren. Ik kan dit project aanbevelen aan iemand die een goede inzicht wilt krijgen in de muziek business, maar ook wilt genieten van elke seconde van het project.

“Mijn gastmoeder was heel erg aardig en ik ga haar oprecht missen”

Volunteering in South Africa

Buiten de projecten, had ik ook een geweldige tijd! Mijn gastgezin was de aardigste familie waar ik om had kunnen vragen. Mijn gastmoeder was heel erg aardig en ik ga haar oprecht missen. Haar kinderen waren lief en haar man was zorgzaam en ook vriendelijk. Al met al denk ik dat ik het leukste gastgezin had met de beste familie en huisgenoten. Omdat ik er voor 3 maanden verbleef zag ik best een aantal mensen in het gastgezin komen en gaan, maar dat is een mooi ding. Je ontmoet zo veel mensen en stelt hen weer voor aan anderen. Je raakt goed bevriend met andere vrijwilligers maar vooral de vrijwilligers waar je mee woont. Je woont samen, doet veel met hen en gaat vaak uit. Ze worden echt vrienden, zelfs als je maar één week blijft.

“Het fijne aan de vrijwilligers was dat het één grote groep was”

Volunteering in South Africa

Elke woensdagavond gingen alle vrijwilligers naar Brass Bell, een karaokebar vlak bij het surfkantoor. De meeste gingen eerst naar het surfkantoor om met elkaar wat te drinken, waarna we met z’n allen naar de bar gingen. Dit is waar ik de meeste andere vrijwilligers ontmoette. Het fijne aan de vrijwilligers was dat het één grote groep was. Iedereen ging goed met elkaar om zonder dat er iemand veroordeeld werd of mensen elkaar niet mochten. Ik denk dat dit vooral mijn ervaring geweldig en onvergetelijk heeft gemaakt. In het weekend gingen we vaak naar Long Street om uit te gaan. In mijn tweede weekend ging ik met een groep van 12 geweldige mensen naar de Garden route. Twee weken daarna ging ik met 10 leuke mensen sandboarden! Als ik de toekomstige vrijwilligers advies kan geven, dan zou het zijn om in de weekenden zeker weg te gaan. Ik raad aan om mee te gaan met Tyrin’s tours. Hij is een hele vriendelijke man en erg betrouwbaar. Ik deed alles toen ik in Kaapstad was en dat is het advies dat ik mee wil geven. Je moet alles doen wat mogelijk is. Als iemand je mee vraagt, zeg ja en ga mee! Zelfs als het je uit je comfortzone haalt! Ga alsjeblieft naar buiten en ervaar alles, het is misschien eng maar ik beloof het je, het zal het waard zijn!

Eline Schmitz

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲