You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

2 Week Special Care & Community met taalcursus Frans door Eloïse Lanckriet

Eloïse Lanckriet

De reis naar Senegal met Projects Abroad is de mooiste ervaring die ik ooit heb beleefd. Als ik één goede raad mag geven: ga alléén! Dan stel je jezelf het meest open voor nieuwe dingen. In het begin was ik heel zenuwachtig, vooral om alleen te vertrekken, maar dit was eigenlijk voor niks nodig. Iedereen is superlief, behulpzaam en supersociaal. Vanaf de eerste dag voelde ik me helemaal op mijn gemak en waren mijn zenuwen weg. Ook in het gastgezin zelf voelde ik me helemaal thuis, het is echt ongelooflijk hoe gastvrij men er is! Ik mocht aan mijn gastouders àlles vragen! Ze waren ook heel begripvol. Ik denk nog iedere dag aan hen en hun twee prachtige kinderen.

Ik had gekozen voor de 2 Week Special Care & Community in Senegal, in combinatie met een Franse taalcursus. Mijn Frans was nog niet optimaal, en wou het graag verbeteren. Ik ben dan ook heel blij dat ik het gedaan heb! Elke ochtend (behalve in de weekends) ging ik met het busje naar de les, van tien uur tot twaalf uur. Twee uur lijkt lang, maar het gaat heel snel. Op een creatieve manier leer je echt veel bij, vooral ook door middel van het voeren van dialogen en discussies. Als je eraan twijfelt of een taalcursus veel zal bijdragen: niet twijfelen, het werpt zeker zijn vruchten af!

Verder ging ik nog met de andere vrijwilligers en de coördinatoren naar een opvangcentrum voor straatkinderen, en dan deden we daar EHBO of spelletjes en leuke activiteiten. De dankbaarheid die je van die kinderen krijgt is zo ongelooflijk groot! Dat gaf me een superleuk gevoel. Ik ben heel blij dat ze mij hebben toegelaten om met hen te spelen en hen te verzorgen.

Eloïse Lanckriet

De middag was dan weer totaal iets anders: het renovatieproject. De opdracht die we in twee weken moesten volbrengen was één klasje renoveren, en één douche met toilet bouwen. Nu lijkt dit een hele klus, en dat was het ook, maar het is ons toch gelukt! Ook dit gaf enorme voldoening! Wat mij het meest raakte, was opnieuw de dankbaarheid van de mensen voor wie we het gebouwd hadden.

Op het eind van de twee weken vond ik het heel moeilijk om afscheid te nemen. Maar ik wist op voorhand dat het geen “vaarwel”, maar een “tot ziens” was, want ik ga sowieso terug! De mensen, de sfeer en het land zijn me te dierbaar om er voorgoed vaarwel aan te zeggen. Senegal heeft voor altijd een plaatsje in mijn hart…

Nog eens dankjewel aan iedereen van Projects Abroad om deze mooie ervaringen waar te maken!

Veel groetjes en dikke kussen,
Eloïse

Eloïse Lanckriet

Eloïse Lanckriet

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲