You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Ervaringsverhaal Emile Smeets – Jongerenreis Sport Ghana 2 weken

‘2 weken Ghana, wat een ervaring’

Emile Smeets

Het begon allemaal in het jaar dat ik te horen kreeg dat we een maatschappelijke stage voor school moesten doen, maar ik had geen zin om iets te doen in Nederland bij een ziekenhuis of een bejaardentehuis. Ik wou het groots aanpakken, dus ik wou naar het buitenland. Via een klasgenote ben ik bij Projects Abroad beland, zij boden twee projecten aan die me erg aanspraken, maar het voetbalproject in Ghana paste het best bij mij.

‘In Ghana werd ik gelukkig heel goed ontvangen en verbleef ik in een erg mooi huis’

Na een tijdje heb ik dan ook de knoop doorgehakt dat dat mijn maatschappelijke stage zou worden. Toen moest ik natuurlijk ook aan wat geld komen, dit ging vrij gemakkelijk, met een bijbaantje verdiende ik geld en ook via sponsoracties heb ik geld opgehaald. Toen kwam het moment eraan dat ik dan echt moest gaan dat was wel spannend, want ik ging helemaal alleen, ik kende niemand die meeging en ik kwam er daar achter dat er geen een Nederlander hetzelfde project deed.

Emile Smeets

In Ghana werd ik gelukkig heel goed ontvangen en verbleef ik in een erg mooi huis. In het begin is het natuurlijk altijd even zoeken naar je plaats en is het altijd even wennen met de andere vrijwilligers, maar dat gaat allemaal al heel snel en dan heb je al een paar vrijwilligers met wie je goed kunt opschieten. Genoeg over de vrijwilligers, nu even naar het project zelf.

‘Elke dinsdag t/m vrijdag ging je 's avonds de kinderen trainen. Dit was het leukste van het project en ook de reden waarom ik voor dit project heb gekozen’

Emile Smeets

Iedere maandag t/m vrijdag om kwart voor zes opstaan, want om zes uur vertrok je naar het voetbalveld, want de training begon om 7 uur. We trainde dan mee met het hoogste team van de voetbalclub waar het project plaatsvond, dit team bevatte erg goede spelers, dus het niveau lag wel hoog, maar dat maakte het wel leuk. Ook waren ze erg vriendelijk en werd je ook geaccepteerd in dit team. Na de ochtendtraining ging je weer terug naar het gastgezin, daar verbleef je bijna de hele middag, sommige dagen ging je naar een winkelcentrum of ging je rondkijken in Accra. Maar meestal was je gewoon met de andere vrijwilligers in het huis, ging je voetballen in de tuin of kaarten. Elke dinsdag t/m vrijdag ging je 's avonds de kinderen trainen, per 2 vrijwilligers kreeg je 1 team en dit was het leukste van het project en ook de reden waarom ik voor dit project heb gekozen.

Emile Smeets

‘Doe een project, het is zo leuk en je leert er ook heel veel van en het is een geweldige ervaring!’

Het was heel leuk om met de kinderen bezig te zijn, de meeste konden al aardig voetballen, maar tactisch waren ze nog niet zo ver, dus dat heb ik vooral proberen aan te leren. En de laatste twee dagen waren twee toernooien, voor de kinderen waren dit de belangrijkste dagen, want je kon als team winnen maar ook individuele prijzen. Helaas heeft mijn team niet gewonnen, maar hebben wel drie van mijn kinderen een individuele prijs gewonnen. Al met al was dit een geweldige ervaring en ik raad het echt aan om zo'n project te doen, hoeft niet dit project te zijn, maar doe een project, het is zo leuk en je leert er ook heel veel van en het is een geweldige ervaring.

Emile Smeets

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲