You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Ghana - Emma Cornelis op een 2-week special Care & Community

Ik liep al een tijdje rond met het idee vrijwilligerswerk te gaan doen. Aangezien ik nog een jaar moest wachten voordat ik mijn school af kon maken, was de 2-week special een perfecte mogelijkheid om het alsnog te doen. Zo kreeg ik ook de kans om te kijken of het werken met kinderen wat voor mij was.

Emma Cornelis

Toen ik aankwam op Accra ben ik goed opgevangen door de organisatie die mij op stond te wachten bij de uitgang. We sliepen de eerste nacht met andere vrijwilligers in een hostel in Accra. De ochtend daarna werden we opgehaald en naar onze gastgezinnen gebracht. Ik zat met nog negen andere vrijwilligers in een gastgezin in de Akuapem Hills in Kwamoso. De familie was ontzettend aardig en heel gastvrij. Het was de eerste dagen nog wel even wennen om zonder stroom en lopend water te moeten leven, maar daar raak je heel snel aan gewend.

Emma Cornelis

Onze dagen begonnen elke ochtend om 7 uur aan het ontbijt waarna we om 8 uur vertrokken naar onze werkplaats in Kokum. We werkten elke ochtend van half 9 tot 12 uur. We hebben verschillende huisjes opgeknapt door het te cementen. Dit was best moeilijk in het begin maar naarmate je eraan gewend raakte lukte het steeds beter. Nadat het cement was opgedroogd hebben we de huisjes geschilderd, wat een ontzettend leuk resultaat gaf. We hebben in totaal 7 huisjes opgeknapt.

’s Middags hadden we elke dag een ander programma. We zijn naar het weeshuis, de kinderopvang, de beadmarket en de woodmarket geweest. In het weeshuis en de kinderopvang hebben we de kans gehad om met de kinderen te kunnen spelen en leuke dingen doen. Op de beadmarket en de woodmarket was het ook ontzettend leuk. Je kan er hele leuke dingen kopen, en leert het echte Ghana kennen. Omdat je blank bent proberen ze je spullen te verkopen voor een hogere prijs, maar hier valt heel leuk over te onderhandelen.

Emma Cornelis

’s Middags hebben we ook een aantal keer de tijd gehad om uit te rusten. Wij hebben in die middagen vooral gespeeld met de kinderen uit onze buurt maar zijn ook een aantal keer zelf op pad gegaan. Dan namen we de taxi, een tro-tro en we hebben aan aantal keer gelift in de bak van een pick-up.

Het verschil tussen Ghana en Nederland is echt ontzettend groot. Op heel veel plekken zie je armoede, en ondanks dat zijn het de meest gelukkig, vrolijke en gastvrije mensen die ik ooit tegen ben gekomen. De mensen hebben daar geen stress, zoals hier in Nederland. Daar moest ik best aan wennen toen ik weer terugkwam in Nederland. Emma Cornelis Als je ooit de kans krijgt zoiets te kunnen doen moet je die kans vooral niet laten liggen! De beste ervaring die ik ooit mee heb gemaakt en ik weet zeker dat ik zoiets weer zou gaan doen als ik de kans krijg!

Groetjes Emma Cornelis

Emma Cornelis

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲