You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Leerlinge van Bogerman College brengt liefde en zorg naar Sociaal Project in Tanzania

Deze zomer vertrok Inge de Jong uit Molkwerum, toen 17 jaar oud, in haar eentje naar Tanzania om vrijwilligerswerk te doen met Projects Abroad. Elk jaar verwelkomt Projects Abroad vele vrijwilligers als Inge op sociale projecten in Dar Es Salaam en Arusha, Tanzania. Net als vele jonge vrijwilligers kwam Inge haar kennis en betrokkenheid met de minder bedeelden van Tanzania delen, en heeft daar zelf een zeer leerzame ervaring mee opgedaan. “Ik wilde altijd al naar Afrika reizen en een andere cultuur te ervaren. Ik geloof dat deze ervaring mij zelfverzekerder maakt en helpt in het maken van keuzes in mijn leven.”

Inge werkte op een lokaal weeshuis in het noorden van Dar Es Salaam. Dit weeshuis wordt beheerd door een lokale pastoor en zijn vrouw, die samen een veilig huis hebben opgezet en basiseducatie aanbieden voor ongeveer 20 weeskinderen tussen de 3 en 12 jaar oud. Gedurende haar verblijf heeft Inge zich dagelijks bezig gehouden met met wassen en koken in het huis, evenals het spelen met de kinderen. Dankzij haar betrokkenheid kon ze de dagelijks de kinderen haar volste aandacht geven.

Een van de spellen die Inge met de kinderen speelde was ’Anne Maria Koekoek’, een spelletje dat ze zelf speelde toen ze een kind was. “De kinderen hebben het spel geleerd van vorige Nederlandse vrijwilligers. Koekoek (‘kuku’) betekent kuiken in Swahili, dus ik denk dat ze het daarom zo leuk vinden.”

Inge woonde bij een lokale gastfamilie en vond gezelligheid en vriendschap bij de andere vrijwilligers in haar huis. “Ik woonde op een gegeven moment met een andere Nederlandse vrijwilliger. Toen was het wel leuk om mijn ervaringen te delen met iemand die dezelfde taal spreekt. Daarnaast hadden we veel mogelijkheden om andere internationale vrijwilligers te ontmoeten op sociale evenementen, dus ik heb ook veel geleerd over hoe het leven is in andere landen.”

Door haar sociale project heeft Inge twee belangrijke lessen geleerd; Er is niet veel nodig om een kind gelukkig te maken, en ze kan zelfstandig leven en zich aanpassen aan een andere cultuur. “Ik ben zo snel opgegroeid hier. Het voelt alsof ik alles aankan!”, zegt Inge.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

inge De Jong

Inge De Jong

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲