You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Ingeborg de Koning – Psychologie project in Mongolië

Afgelopen zomer ben ik naar Mongolië geweest. Mongolië waar ligt dat? Daar leven ze toch alleen nog in tenten en op paarden? Waarom Mongolië, daar is toch niks? Dat waren de reacties toen ik mensen vertelde dat ik naar Mongolië ging en eerlijk gezegd.. ik wist zelf ook niet veel van het land. Maar daarom wilde ik er juist heen! En ik heb er ook nooit spijt van gehad want wat is Mongolië een geweldig land!

Ingeborg de Koning – Psychologie project in Mongolië

Ik heb me ingezet voor het Psychologie project van Projects Abroad in Mongolië. Ik wilde altijd al een keer vrijwilligerswerk doen. Via een vriendin kwam ik bij Projects Abroad en door een infodag kwam ik bij het Psychologie project in Mongolië. Ik studeer zelf psychologie, dus zodra ik hoorde dat ik via Projects Abroad vrijwilligerswerk kon doen gelinkt aan een Psychologie project ging ik er direct voor. Je krijgt vanuit Projects Abroad erg goede begeleiding. Na je inschrijving krijg je een eigen pagina en contactpersoon die je overal mee helpt en altijd voor je klaar staat als je een vraag hebt. En dan is het zover.. op naar Mongolië!

Een warm ontvangst

Ingeborg de Koning – Psychologie project in Mongolië

Toen ik aankwam in Mongolië stond iemand van Projects Abroad me op te wachten. Ik werd direct warm ontvangen en voelde me direct thuis. Toen werd ik naar mijn gastgezin gebracht. Ik had zelf veel geluk met mijn gastgezin! Het hele gezin sprak namelijk Engels en dit komt niet vaak voor. Het was een erg warm en liefdevol gezin die altijd voor mij klaar stond. Zelfs nu na een aantal maanden heb ik nog steeds contact met ze.

Ingeborg de Koning – Psychologie project in Mongolië

In Mongolië zijn alle mensen erg aardig tegen je. Ze willen je altijd helpen ook al is er soms een taalbarrière aanwezig. Probeer je zoveel mogelijk in te lezen en te houden aan hun cultuur en geloven. Want dan krijg je het meeste van hun terug en kan je het meeste uit je tijd daar halen! Je krijgt van Projects Abroad een cursus over de cultuur en gewoontes. Door het tijdsverschil tussen Nederland en Mongolië en de vliegreis had ik 24 uur doorgehaald. Daarom besloot ik met het Projects Abroad team in Mongolië om mijn kennismaking een dag later te doen. Daardoor heb ik direct die dag goed kennis kunnen maken met mijn familie.

Ook heb ik elk weekend samen met mijn gastgezin en andere vrijwilligers een reis gemaakt en veel van Mongolië gezien. Doordat mijn gastgezin reizen organiseerde en meeging heb ik veel geld kunnen besparen, veel gezelligheid gehad en een tweede familie erbij! Mijn kleine broertje begon een week voordat ik weg moest al te huilen waardoor ik zelf ook even moest slikken.. Ook word je erg hecht met de andere vrijwilligers en hou je er vrienden voor het leven aan over. Met twee vrijwilligers hebben we ook nog in een film gespeeld! Een vriendin deed het Journalistiek project en was gevraagd om mee te spelen. Je maakt dus naast het mooie werk wat je doet als vrijwilliger ook veel andere onvergetelijke dingen mee!

Project

Ingeborg de Koning – Psychologie project in Mongolië

Ingeborg de Koning – Psychologie project in Mongolië

Ik heb in 3 verschillende psychologische instellingen (Mongolian National University of Education & National Mental Health Centre of Mongolia (NMHCM) & 'Mongol URKH' Psychological Institution) gelopen. In elke instelling was iemand werkzaam die Engels sprak. Met deze persoon zal je ook het meeste contact hebben om duidelijk te krijgen wat de bedoeling is van jouw tijd daar. Met de andere medewerkers zal je ook veel samenwerken en vooral communiceren via Google Translate. Dit is soms een uitdaging maar de mensen willen graag Engels leren waardoor het steeds makkelijker wordt om te communiceren.

Ingeborg de Koning – Psychologie project in Mongolië

De taken worden in overleg met het personeel opgesteld. Je helpt hen waar ze hulp nodig hebben. Mijn taken bij de verschillende instellingen waren o.a. het opzetten en geven van trainingen aan ouders, leraren, psychiaters, kinderen met een beperking en studenten, helpen met opzetten van psychologische onderzoeken en vertalen van relevante wetenschappelijke artikelen, in samenwerking met lokale psychotherapeuten uitvoeren van psychotherapie en creatieve therapie en opstellen van een sociaal programma samen met de social worker voor de kinderen van de kinderafdeling van de NMHCM. Bij de kinderafdeling spreken er altijd een aantal kinderen vloeiend Engels. Je bent er ook om hen het gevoel te geven dat ze er toe doen en voor vermaak. Je zal merken dat de kinderen gewend aan je raken en zich steeds meer openstellen. Sommige verhalen kunnen soms moeilijk zijn maar ik vond het vooral erg mooi dat ze jou als buitenlander vertrouwde. Ditzelfde geldt ook voor de volwassenen, maar hier is vaak toch een grotere taalbarrière aanwezig.

Naast dat je bij je projecten aan de slag gaat zijn er ook outreaches. Je gaat dan samen met alle vrijwilligers naar een verzorgingscentrum. Je neemt de kinderen mee de bergen in voor frisse lucht, geeft gratis health checks aan de ouderen en helpt in de soepkeuken. Ik vond dit zelf ook heel mooi en leuk om te doen. Je leerde weer andere delen en kant van het land kennen.

AL MET AL IS HET ZEKER EEN AANRADER OM MET PROJECTS ABROAD OP REIS TE GAAN!

Ingeborg de Koning

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲