You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jet Opbroek - Thailand - Dier en natuur en Sociale projecten

‘My Thailand experience’

Eindelijk begon mijn trip naar Thailand, met dubbele gevoelens stapte ik het vliegtuig in, op naar de warmte! Met heel veel zin, maar toch ook wel een klein, klein beetje angst ging ik naar Thailand. Pi Chane haalde me op van Krabi airport en al snel voelde ik dat het helemaal goed ging komen. De truck zat namelijk helemaal vol met alle andere Natuurbehoud vrijwilligers en het was direct al gezellig. J. Guest House was een goede plek om samen met alle andere vrijwilligers te wonen. Schone kamers, fijne bedden, warme douches en natuurlijk de leuke staff members Kip en Nok.

Jet Opbroek - Thailand

Het gene waar ik erg naar uit keek was het duiken. Het was allemaal zo nieuw voor me en eenmaal in de zee keek ik mijn ogen uit! (En nog steeds) Wauw! Geweldig. Het grootste deel van de week ben je aan het duiken en doe je “salvage dives”, wat betekent dat je dus zoveel mogelijk troep opruimt wat je tegenkomt onderwater. Ook doe je Crown of Thorn removals. Crown of Thorns zijn makkelijk gezegd giftige zeesterren die wanneer er teveel van in een bepaald gebied zijn het koraal vernielen. Als je dan weer terug bent van het duiken begin je aan de theorie van het Reef Check Program. Reef Check is een wereldwijd project/programma waarmee je de gezondheid van een bepaald koraalrif als het ware berekent door drie categorieën te bestuderen. Fish, Invertebrates, Substrates. Fish spreekt voor zich. Invertebrates zijn dieren zoals: Zeekomkommers, zeesterren en kreeften. Substrates is hetgene wat het koraalrif opbouwt en alle soorten koraal en steen. Je doet in deze drie categorieën een aantal tests en dan ben je een gecertificeerd om mee te doen aan het Reef Check project en kun je in teams onderwater surveys doen. Ik vond die surveys altijd heel leuk om te doen! Je bent geconcentreerd bezig en het voelt elke keer weer als een avontuur en uitdaging. Je weet namelijk nooit wat je allemaal tegen gaat komen. Haaien? Schildpadden? Of “gewoon” alleen maar mooie vissen en kleurig koraal.

Jet Opbroek - Thailand

Het is natuurlijk niet alleen maar leuk (maar intensief) duiken… Je hebt ook nog de mangroves, de beach clean-ups en de maandelijkse sociale dagen. Mangroves en beach clean-ups is vermoeiend, hard en vooral heet werk! Ik ben naar verschillende plekken geweest waar wij nieuwe mangrove plantjes in de modder moesten planten of de plek waar nieuwe plantjes moesten komen moesten schoonmaken. “Lekker” in de modder en in de zon, maar als je het met een team doet is er niet veel aan de hand en kon ik altijd wel plezier hebben met water of verschillende tools. Je moet niet bang zijn om vies te worden! Op de heen- en terugreis kom je nog wel eens vast te zitten met de truck en moet je met zijn allen duwen, trekken of gewoon beweging in de truck te zien krijgen. Na een tijdje het Natuurbehoud project gedaan te hebben wordt je een hecht team! Ik ben zelf altijd al een teamspeler geweest, vooral door team/elftal sporten en het beviel mij eigenlijk wel heel goed. Voor de beach clean-ups heb je niet echt veel skills nodig. Met een beetje doorzettingsvermogen en positieve spirit is zo’n beach clean-up altijd zo voorbij! Daarnaast voelt het heel goed als je na een uurtje of twee meer dan 200 kg hebt opgehaald. De sociale dagen in de maand verschillen elke maand. Ik ben een paar keer naar Pattalung geweest om de families die getroffen waren door de overstromingen een soort van “overlevingspakket” te geven. Of een dag met kinderen op een school leuke dingen doen en meehelpen met de nationale “Children’s Day”.

Mijn ervaringen hier in Ao Nang en Krabi zijn alleen maar positief! Het Natuurbehoud project is mijn favoriet. Ik heb er voor gekozen ook nog een maandje sociaal project te doen. Ik vind kinderen leuk en wilde graag de ervaring hebben hoe het is met ze te werken. Je hebt veel geduld nodig, maar als ze de dingen die je verzonnen hebt om met ze te doen leuk vinden, kan je dag niet meer stuk. (in ieder geval bij mij niet meer) Voor lesgeven en sociaal werk moet je veel initiatief tonen, niet bang zijn om fouten te maken en niet te weinig zelfvertrouwen hebben. Ik ben in Thailand geboren en heb van de zusters in het ziekenhuis een Thaise naam gekregen. Het leuke was dat alle kinderen en leraren me bij m’n Thaise naam aanspraken, dat geeft toch wel een klein beetje een band. Mijn gastgezin is super. Pi Nong, onze gastgezin moeder, is een superkok en het huis is groot en schoon. We zitten vijf tot tien minuten lopen van het centrum van Krabi Town, je zit dus niet ergens in the middle of nowhere. Heerlijk.

Jet Opbroek - Thailand

Wat ik heb gemerkt is dat ik het heel fijn vind dat ik hier een aantal maanden ben geweest. Persoonlijk zou ik niet minder dan twee maanden hier willen zitten. Je leert namelijk de omgeving, de mensen, de cultuur en het doel van je project veel beter kennen als je hier voor iets langere tijd zit. Daarnaast word ik graag gezelschap gehouden door andere mensen om me heen en dat is in de vier maanden hier redelijk goed gelukt. De projecten in Krabi, Thailand zijn zeker aan te raden! Ik ben mezelf hier een aantal keren flink tegen gekomen en ik ben blij dat ik mezelf nu een stuk beter ken. Projects Abroad is een goede organisatie en er wordt goed voor je gezorgd hier. Ik ben naar Thailand gegaan in mijn gap year tussen de middelbare school en de universiteit en voor mij was dit de ultieme ervaring! Projects Abroad bedankt!

Groetjes, Jet

Jet Opbroek

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲