You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal project en lesgeef project in Thailand

Jody Villan

Ik heb altijd al geroepen dat ik heel graag vrijwilligerswerk wil doen in een land ver weg van Nederland. Nadat ik was afgestudeerd had ik de mogelijkheid om voor een wat langere periode weg te gaan. Ik besloot om een sociaal project en een lesgeef project te gaan doen in Thailand.

De periode voordat ik op reis ging was erg spannend. Ik was nog nooit in Azië geweest en het was de eerste keer dat ik alleen op reis ging. Projects Abroad heeft mij geholpen me goed voor te bereiden op mijn trip. Ik ontving veel informatie over mijn project, over mijn hostfamily, verzekering, visa en over de Thaise cultuur. Ook in Thailand kon ik met vragen altijd terecht bij de staf van Projects Abroad.

Tijdens mijn verblijf in Thailand sliep ik bij een hostfamily. Hier had ik bewust voor gekozen, omdat het mij ontzettend leuk leek om de Thaise cultuur van dichtbij mee te maken. Jody Villan Toen ik aankwam in Thailand werd ik met open armen ontvangen door de staf van Projects Abroad en mijn hostfamily. Ik voelde me eigenlijk al gelijk op mijn gemak. Mijn hostfamily bestond uit 4 personen: host dad, host mom, Soraida (5 jaar) en Suganee (15 jaar). Er waren ook nog twee Duitse vrijwilligers in het huis, twee ontzettend leuke meiden. Mijn hostfamily woonde op een eilandje en ik moest dan ook elke dag de rivier oversteken met een longtail boot. Het leuke van op een eiland wonen was dat ik echt tussen de locals leefde. Er was geen enkele toerist te bekennen op het eiland! Na mijn werk vond ik het altijd fijn om thuis te komen. Mijn host mom zette elke avond een heerlijke maaltijd op tafel, we keken Thaise soaps (vaak erg lachwekkend, maar prima te volgen zo zonder ondertiteling) en we speelden spelletjes met Soraida en Suganee.

Ik heb gewerkt in een daycare center met kinderen van 3 – 5,5 jaar. Dit deed ik samen met een andere vrijwilliger uit Liechtenstein. De eerste dag werd ik overdonderd door ruim 35 kids die gierend en brullend in en om het gebouw heen renden.Jody Villan Ik had nog amper een voet binnen gezet of er hingen al 5 kids aan mijn armen. Ze vonden het geweldig om opgetild te worden en je te knuffelen. Hier ging ik gelijk de eerste dag al de fout in. Als je er 1 optilt, willen ze allemaal!! In de ochtend gaven we activiteiten zoals, spelletjes, knutselen, tekenen, kleuren, dansen en zingen. Daarna gaven we Engelse les. We leerden ze onder andere tellen, het alfabet, lichaamsdelen, kleuren, dieren en Engelse liedjes. Het verbaasde me hoe goed ze het eigenlijk al konden. Rond 10:30 uur was het al lunchtijd. We serveerden warme maaltijden en waar nodig hielpen we de kids met eten. De kinderen deden rond 11:00 uur een middagdutje, wat elke keer weer een onmogelijke taak leek te zijn. Probeer 35 energieke kids maar eens rustig te krijgen! Maar na ongeveer een uurtje waren de meeste kinderen wel vertrokken naar dromenland. Naast werken in de daycare, heb ik ook nog geholpen bij een English camp voor kinderen van 9-12 jaar. Jody Villan Dit was ook erg leuk om te doen. Samen met de andere vrijwilligers bedachten we allerlei oefenvormen om de kinderen wat Engels bij te brengen. We hebben onder andere Engelse liedjes gezongen, korte gesprekjes geoefend, gedanst en vooral veel gelachen.

Na werk waren er genoeg andere dingen te doen en te beleven! Ik heb me werkelijk waar geen moment hoeven te vervelen. Lekker naar het strand in Ao Nang, een middagje naar de markt, shoppen in Krabi town, relaxen in Thara Park of bijkletsen met de andere vrijwilligers op het kantoor van Projects Aboad.

In de weekenden was ik eigenlijk altijd samen met de andere vrijwilligers. We praatten over onze ervaringen op werk, gingen uit eten of gezellig een avondje uit. De weekenden gebruikte ik ook om wat meer van Thailand te zien. Jody Villan Ik ben o.a. naar Koh Phi Phi, een hotspring en een emerald pool geweest. Ook heb ik gesnorkeld, heerlijk genoten van de Thaise massages en heb ik de tiger temple beklommen ( wat een uitzicht!).

Ik heb echt een geweldige tijd in Thailand gehad! Ik heb ontzettend leuke mensen ontmoet en met een aantal heb ik dan ook nog steeds contact. Door bij een hostfamily te verblijven en te werken in een daycare center, heb ik de Thaise cultuur van dichtbij mee kunnen maken en kunnen ervaren. Thaise mensen zijn zo lief en behulpzaam, Thais eten is heerlijk en de natuur is prachtig! I would definitely recommend Thailand to everyone!!!

Jody

Jody Villan

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲