You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Joëlle Zander - Microkrediet in Cambodja

Joëlle Zander

Gedurende zes weken heb ik deelgenomen aan het microkrediet project in Cambodja. Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Tijdens mijn verblijf was er een groep van ongeveer vijf vrijwilligers uit verschillende landen. De eerste weken waren erg intensief, we gingen naar verschillende gemeenschappen om een beter begrip te krijgen over hoe ze leven, wat ze doen en wat hun onderwijsniveau is zodat we ze op de juiste manier konden benaderen.

Omdat het project van Khemara en Projects Abroad nog redelijk nieuw is konden we veel doen met de processen van de organisatie. We moesten de organisaties in goede banen leiden alsmede het stroomlijnen van het uitdelen van de leningen en de boekhouding. Daarnaast moesten de trainingen opnieuw ontworpen worden zodat het beter aansluit bij het kennisniveau van de gemeenschappen.

Joëlle Zander

We zijn ook begonnen met het openen van individuele spaarrekeningen bij een lokale bank. Het was geweldig om van de groepen te horen dat ze echt wat geleerd hadden van de trainingen en om te zien dat ze gemotiveerd waren om een deel uit te maken van het Khemara project, wat in vergelijking met de leningen bij een (particuliere) bank meer tijd in beslag neemt.

Het hele proces van mensen die een lening aanvragen en ontvangen duurt ongeveer vier weken. Dit is erg interessant want in die vier weken kun je echt een band met mensen uit de groep krijgen omdat je ze van begin tot eind ondersteunt.

Er werd mij verteld dat het project mensen hielp die een bedrijfje op wilde starten. Maar de ondernemers op het project hadden al een klein bedrijfje. Dit maakte mijn project niet minder interessant want onze coördinator gaf ons alle vrijheid om met opdrachten te beginnen die we interessant vonden.

Joëlle Zander

Mijn advies is: wees proactief en je zult het meeste uit je project halen. Al met al was dit een hele goede ervaring en zou ik het zo weer over doen.

Joëlle Zander

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲