You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal Project en Geneeskundeproject in Sri Lanka door Julia Huiskes

Julia Huiskes

Ik herinner mij de eerste dag dat ik in Sri Lanka aankwam nog heel goed. Helemaal aan de andere kant van de wereld, alleen, zonder familie en vrienden in de buurt... Het liefst wilde ik meteen weer naar huis en dacht ik “was ik maar ingeloot voor geneeskunde in Nederland”. Maar dat gevoel ging heel snel over! Sterker nog, ik had best een tijdje langer willen blijven in het prachtige land Sri Lanka.

Alle vrijwilligers, het gastgezin en de staff van Projects Abroad gaven mij meteen een goed gevoel toen ik aankwam en ik voelde me meteen thuis :)

Eerst heb ik drie weken gewerkt in de Dutch Annes’ School in het Tsunami Camp in Panadura. De eerste dag toen Charley (een medewerker van Projects Abroad) mij de school liet zien, keken 25 superschattige kindjes mij met grote ogen aan. Ik heb een geweldige tijd daar gehad!

Julia Huiskes

In de ochtend hielp ik de kindjes met knutselen, tekenen, Engels en kon ik samen met ze buiten spelen. Het was ontzettend leuk om de eerste drie weken in de Dutch Annes’ School te werken en om wat extra aandacht en liefde te geven aan de ontzettend schattige kindjes.

Vervolgens ben ik 'verhuisd' naar Kalutara om negen weken lang in het ziekenhuis te gaan werken. De ziekenhuizen hier verschillen totaal van de ziekenhuizen in Europa, maar dat maakt het juist erg leuk en geschikt om veel te leren over allerlei ziektes en behandelingen. Bij een medisch project moet je vooral laten zien dat je erg enthousiast bent en veel vragen of je misschien ergens mee mag helpen. Hierdoor heb ik zelfs mogen assisteren bij allerlei operaties (wat nooit in Nederland zou mogen!) en heb ik heel veel bevallingen en keizersnedes gezien.

Julia Huiskes

Ook mocht ik de Baby Care (schoonmaken, wassen, meten, wegen en aankleden) helemaal zelfstandig uitvoeren. Ik had absoluut nooit verwacht dat ik zoveel mocht doen in het ziekenhuis.

Er is ook elke maand een Medical Camp waar alle medische vrijwilligers naartoe komen. Op zo'n dag komt de arme, lokale bevolking naar een gebouw voor medisch onderzoek. Wij als vrijwilligers konden de bloeddruk meten, bloedsuiker prikken, helpen met medicijnen uitdelen en meekijken met de consulten. Een erg leerzame maar zeker ook een gezellige dag! Ook werden er soms Medical Seminars georganiseerd, op dewelke een dokter een presentatie geeft over bv. tropische ziektes. Deze kennis kun je meteen weer gebruiken in het ziekenhuis.

Ook heb ik een keer mee mogen helpen met een presentatie geven op een school om de kinderen bewust te maken van hoe ze hun handen moeten wassen, tanden moeten poetsen en zichzelf moeten wassen. De kinderen waren ontzettend enthousiast en wilden allemaal graag meehelpen.

Julia Huiskes

En zeker niet te vergeten: de 'socials' die elke maand worden georganiseerd door Projects Abroad voor alle vrijwilligers in heel Sri Lanka. Tijdens de social word er vaak samen geluncht en een gezamenlijke activiteit georganiseerd door de social manager (bijvoorbeeld een school schilderen of naar de halve finale cricket). De social is perfect om nieuwe vrijwilligers te ontmoeten en om gewoon lol met elkaar te hebben!

Voor de mensen die nog twijfelen om wel of niet vrijwilligerswerk te gaan doen in Sri Lanka met Projects Abroad: doe het! Sri Lanka is een prachtig land (in de weekenden hebben we zeker wat afgereisd om meer te zien van dit prachtige land), je kan wat betekenen als vrijwilliger en alles is perfect geregeld door Projects Abroad.

Deze ervaring zal ik in ieder geval nooit vergeten!

Groetjes,
Julia

Julia Huiskes

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲