You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Hogeschool Sint-Lukas studente Justine Vergotte maakt een verschil in de levens van Senegalese kinderen door werk te doen als vrijwilligster

Nadat Justine Senegal had bezocht, was ze ontzettend geraakt door de Senegalese cultuur en de manier van leven. Daarnaast zag ze een mogelijkheid om hier iets waardevols te ondernemen; “Ik zag dat er hulp nodig was, ik wilde daar iets aan doen!” Ze meldde zich aan bij Projects Abroad om terug te reizen naar Senegal en vrijwilligerswerk te doen op een sociaal project.

Op haar project, kleuterschool ‘Summer’, had Justine meerdere verantwoordelijkheden. “Ik hielp met het bezig houden en vrolijk maken van de kinderen door acitiviteiten te organiseren en materiaal te regelen voor deze activiteiten.” Justine en de ‘Tata’s’ (leraressen) hadden een kleurrijk schema: “We begonnen met muziekles voor de kinderen. Daarna deden we tekenlessen die ik had voorbereid. Als de kinderen hadden gegeten en gedronken deden we nog sport en spelletjes met hen”, vertelt Justine.

De leraressen waren erg onder de indruk van Justines initiatiefrijke karakter. “Justine was een geweldige vrijwilligster, we zijn erg trots op haar. Ze is een erg lieve en creatieve persoon; ze organiseerde verschillende leuke activiteiten, zoals de Olympische Spelen. De kinderen zijn dol op haar en we zullen haar missen!”, zegt Gnagna, een van haar leraressen.

Een van de meest memorabele momenten was ondere andere een rit op een motor naar Fisher Island en het ervaren van de Senegalese cultuur door dans en theater op straat met de andere vrijwilligers. “Het was zo geweldig om de dans en muziek mee te maken.”

Ze heeft ook speciale herinneringen aan de kinderen op de kleuterschool, “Ik ga ze ongelooflijk missen!”, vertelt Justine.

Wonen en werken in een andere cultuur is ontzettend spannend geweest voor Justine. “Het is interessant om de verschillen te leren tussen Senegal en mijn thuis, België. Ik kon me snel aanpassen omdat de Senegalese bevolking zo vriendelijk en hartelijk is. Ze zijn ook erg creatief! Dankzij deze ervaring wil ik graag een tussenjaar nemen om andere culturen te ontdekken en meer vrijwilligerswerk te doen. En natuurlijk om terug te keren naar Senegal!”

Haar advies voor toekomstige vrijwilligers die een zelfde ervaring willen: “Bereid activiteiten voor als je nog thuis bent, en neem enkele materialen mee. Geniet van de cultuur en de mensen hier! Maak je nergens zorgen over!”

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Justine Vergotte - Senegal

Justine Vergotte - Senegal

Justine Vergotte

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲