You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Marco Meijer gebruikt opleiding Diermanagement in een Kenia ans natuurpark

Toen de 23-jarige Marco Meijer zijn bachelor Diermanagement aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden afrondde, besloot hij om naar Kenia te reizen en er twee maanden lang vrijwilligerswerk te doen op het Dier- en Natuurbehoudproject van Projects Abroad. “Voor ik aan mijn masteropleiding zou beginnen, wilde ik eerst wat praktijkervaring opdoen in Afrika.”

Vrijwilligers helpen op dit project mee aan het behoud en bescherming van de fauna en flora in Kenia’s prachtige Great Rift Valley. Zo kunnen de dieren zich veilig voortplanten en worden ze beschermd tegen stropers. Verder maakte Marco ook deel uit van het researchteam.

Marco Meijer in Kenia

Er is ongelooflijk veel te doen in dit reusachtige natuurpark en de hulp van vrijwilligers is dan ook erg welkom. “Ik heb zowel onderzoek gedaan en data verzameld, als actief meegeholpen bij natuurbehoud- en beheer. Op die manier konden de rangers hun eigen taken rustig en grondig uitvoeren. Daardoor voelde ik me erg nuttig”, vertelt Marco.

Marco’s kennis i.v.m. diermanagement en natuurbehoud zorgde er ook voor dat hij kon meehelpen bij de verbetering van de huidige researchmethoden. “Het hoofd van het wetenschapsteam, vroeg me om een studievoorstel op te stellen naar de Rotschild giraffe; dat was echt heel erg opwindend!”

Marco Meijer in Kenia

Marco heeft dan ook erg veel geleerd in Kenia: “Ik vind het heel interessant hoe andere landen omgaan met dier- en natuurbehoud. En ik ben meer te weten gekomen over verschillende diersoorten door hun gedrag in het wild te kunnen observeren.”

Nog een hoogtepunt van Marco’s verblijf in Kenia waren de nieuwe vrienden die hij maakte, zowel Afrikaanse als internationale. “Het was fantastisch om het land te ontdekken met medevrijwilligers die allemaal even enthousiast waren over de natuur en de dieren; heel erg speciaal was dat.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Marco Meijer

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲