You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongere uit Serskamp werkt twee maanden als vrijwilliger in Senegal om te zorgen voor straatkinderen

“Ik heb altijd al willen reizen naar Afrika om kinderen te helpen” zegt Quirina D’haeseleir (20). “Niemand kan Afrika begrijpen zonder het gezien te hebben”. Ze heeft er voor gekozen om vrijwilligerswerk te gaan doen met Projects Abroad op een sociaal project voor twee maanden in Senegal.

Quirina’s project vond plaats bij het ASF centrum. Het centrum is een plek waar de talibes (straatkinderen) kunnen komen om te profiteren van de assistentie van de vrijwilligers die hun leren hoe ze hun wondjes kunnen schoonmaken. In het centrum maakte Quirina zich vooral op medisch gebied heel nuttig; ze maakte de wondjes van de kinderen schoon en was betrokken bij activiteiten in de Daaras (dit is waar de kinderen leven en uit de Koran leren). Een keer per week hielp ze ook met de voorbereidingen en distributie van de “gouter” naar de tailbes. “Gouter” is een snack dat bestaat uit brood met chocolade en sap.

Quirina werd erg gewaardeerd door de kinderen die haar “Doctor Quirina” begonnen te noemen als ze haar zagen. Terugdenkend aan haar vrijwilligerswerk tijd, herinnert zij zich veel bijzondere momenten. “Op een dag ging ik naar de markt toen er een kleine jongen mij toe kwam en hij wees naar zijn voet en glimlachte. Hij wilde me bedanken omdat ik degene was de wond op zijn voet genas. Ik zal dat mijn leven lang herinneren”.

Pratend over het cultuur verschil zegt Quirina dat ze geen verschil voelde en het was alsof ze volledig was geïntegreerd in de Senegalese manier van leven en maakte overal vrienden! “Zelf in de Daaras waar we de wonden van de talibes schoonmaakten had ik vrienden en de marabou (de Koran leraar) zei dat hij verdrietig was om mij te zien vertrekken, maar hij hoopt dat ik snel terug kom”.

Tijdens haar vrijwilligerswerk tijd verbleef Quirina bij een lokale familie die haar als echte familie beschouwde. Ze woonde elk cultureel evenement bij zoals islamitische feesten en een doping. “Mijn gastmoeder vertelde mij dat ik meer dan een vrijwilliger ben voor haar, ik ben haar dochter nu en ze missen mij allemaal”, zegt Quirina, nauwelijks in staat haar emoties te verbergen.

Quirina raadt iedereen die er over na denkt om Senegal te ervaren dit te doen door middel van vrijwilligerswerk om natuurlijk te zijn en van hun tijd te genieten. “Alles is goed in Senegal, de mensen lachen er altijd. Je hoeft alleen maar iets te vragen, en je zult zien, je zult iets ontvangen.

Wij hopen dat vrijwilligers als Quirina anderen inspireren om Projects Abroad te helpen met het maken van een verschil, en door dat te doen, zelf een waardevolle ervaring opdoen.

Quirina D’haeseleir

Quirina D’haeseleir

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲