You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Nederlandse vrijwilligster Rixt Baarsma geeft les op een school in een land ver van huis, Fiji

Rixt Baarsma, 19 jaar oud, wilde na haar middelbare school een ander deel van de wereld ontdekken en besloot vrijwilligerswerk te doen door twee maanden les te geven op een basisschool in Fiji.

Rixt Baarsma - Fiji

De school verwelkomt wel vaker vrijwilligers, en met veel enthousiasme was Rixt ontvangen door de kinderen in Fiji. “Projects Abroad brengt vrijwilligers uit de hele wereld, en wij geven de kinderen een kans om een andere cultuur te ervaren en hopelijk daar iets nieuws van te leren, zelfs kleine dingen, zoals hoe wij omgaan met honden of hoe wij verantwoord afval opruimen”, vertelt Rixt.

Een typische dag voor Rixt begon met het voorbereiden van lessen voor de dag; gedurende de dag gaf ze les in rekenen, Engels, en zelfs een klein beetje Nederlands! Ze had erg veel plezier met het geven van Nederlandse les omdat de kinderen erg leergierig waren naar iets nieuws. De leraren betrokken en begeleidden Rixt in hun dagelijkse routines, ook om haar te leren hoe verschillend de lokale en internationale standaarden voor lesgeven zijn.

Rixt heeft door deze ervaring geleerd hoe ze met kinderen om moet gaan en dat ze een efficiënte lerares is. Een van die resultaten was toen ze een leerling hielp met haar zelfvertrouwen; “Ik voelde dat ik een verschil maakte toen Melanie, een meisje dat te verlegen was om te praten, een geweldig verhaal vertelde voor de hele klas. Het kostte me twee weken maar ze deed het wel!”.

Omdat ze zo veel geweldige mensen heeft ontmoet, voelt ze alsof haar kijk op de wereld erg veranderd is; “Als ik terug ben, ga ik anderen ook aanmoedigen om vrijwilligerswerk te doen”, zegt Rixt.

Haar meest waardevolle ervaring was tijdens de diploma-uitreiking, toen een grootmoeder van een van de kinderen haar een zelfgemaakte ketting gaf omdat ze een geweldige lerares is geweest; een teken van waardering dat Rixt erg raakte.

“Geniet van ieder moment in het land waar je vrijwilligerswerk doet”, adviseert Rixt, “Zelfs als het uitdagend is, realiseer je dat dit een unieke ervaring is”.

Rixt heeft nog een reis gemaakt in Azië voordat ze naar huis ging, en zal de vrienden die ze gemaakt heeft en de kinderen die haar iedere dag met glimlachen begroetten ontzettend missen. “Ik ben verliefd geworden op dit prachtige land, en kan niet wachten om terug te gaan!”

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Rixt Baarsma - Fiji

Rixt Baarsma

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲