You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Spaanse cursus en paarden therapie in Argentinië door Robyn Klijn

Spaanse cursus en paarden therapie in Argentinië door Robyn Klijn

Ik weet niet hoe je een geweldige ervaring zo makkelijk op papier kan zetten. Ik had echt nooit gedacht dat je in drie maanden zo veel kan beleven en zo veel kan leren op één plaats, maar die ervaring heb ik met Projects Abroad wel gehad!

Ik zat drie maanden in Argentinië met Projects Abroad en al mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Ik vind het fascinerend hoe georganiseerd Projects Abroad is. Toen ik aankwam, was ik een dag te laat omdat ik een vlucht had gemist vanwege vertraging op mijn inkomende vlucht, maar toch stonden ze al op mij te wachten op het vliegveld. Ik werd gelijk meegenomen naar het kantoor hier in Argentinië en heb gelijk met een ‘food collection social event’ meegedaan. Dit was voor mij een perfect moment om gelijk andere vrijwilligers te leren kennen.

Daarna werd ik meegenomen naar mijn gastgezin waar alles aan mij werd uitgelegd en ze daarnaast alles in huis lieten zien. Ik had toen nog het weekend vrij en op maandag vroeg werd ik opgehaald door iemand van Projects Abroad om een rondleiding te doen door de stad om het een beetje makkelijker te maken voor mij. Bij deze rondleiding waren ook weer andere vrijwilligers.

Ik wilde in Argentinië graag eerst een maand Spaanse les krijgen en pas daarna twee maanden paarden therapie te doen. Ik merkte echter dat ik me na een paar dagen best begon te vervelen. Ik had maar drie uur Spaans per dag en voor de rest van de dag niets. Ik nam contact op met Projects Abroad en binnen een paar dagen mocht ik al met mijn placement, Equine Therapy, beginnen wat iedere middag is. Het hebben van Spaanse les in de ochtend en paarden therapie in de middag is de ideale combinatie voor mij en Projects Abroad maakte hier geen enkel probleem van.

Spaanse cursus en paarden therapie in Argentinië door Robyn Klijn

Wat mijn project betreft had ik voor mijn gevoel niet beter kunnen kiezen. Er is altijd wel iets te doen op de stal en iedereen is heel erg vriendelijk. Het is ook wonderbaarlijk om te zien hoe de kinderen daar zich ontwikkelen en voor mij is dat de reden waarom ik iedere dag weer terugkom met een lach op mijn gezicht. Er wordt ook heel goed voor ons gezorgd, iedere dag gaan we met z’n allen eventjes zitten om koffie of thee te drinken. Ieder kind heeft natuurlijk andere beperkingen en daardoor heeft ook ieder kind andere middelen nodig. Dit staat allemaal in een boek opgeschreven in veel talen! Onze baas heet Veronica en hoe koud of warm het ook is of hoeveel mensen er al zijn geweest, toch straalt ze altijd met een grote lach op haar gezicht en zit ze vol met energie. Om haar te zien werken is een motivatie voor ons allemaal. Ik raad iedereen met of zonder ervaring aan om Equine therapy hier te doen!

Ik ben heel erg tevreden over dit project. Alles is erg goed georganiseerd en vooral leuk. Er zijn ook veel andere vrijwilligers uit diverse landen waar ik mee samen werk. Er is altijd wel wat te doen en er heerst altijd een zeer vriendelijke en goede sfeer. Ik heb me vantevoren zorgen gemaakt, ben ervan uitgegaan dat ik me in Argentinië drie maanden heel alleen zou voelen. Dat is helemaal niet het geval! Er zijn hier zoveel andere vrijwilligers die komen en gaan. Hierdoor leer je veel mensen van over de hele wereld kennen en leer je ook veel.

Ook worden er door de social manager van Projects Abroad veel zogenaamde ‘social events’ georganiseerd. Dit houdt in dat we bijvoorbeeld met alle andere vrijwilligers iets gaan drinken, in de stad iets doen of zelfs uitstapjes maken naar plaatsen in de omgeving waar leuke dingen te doen zijn. Hierdoor leer je weer nieuwe mensen kennen. Ik zou iedereen adviseren om zich bij Projects Abroad aan te melden, iedere minuut is het waard!

Mijn persoonlijke achtergrond is zeer veelzijdig. Ik ben Nederlandse, maar heb alleen tot mijn 5e jaar in Nederland gewoond. Daarna woonde ik voor drie jaar in Zuid-Afrika, voor acht jaar in Duitsland en sinds 2009 ben ik weer terug in Zuid-Afrika. Daardoor ben ik gewend diverse culturen en talen te leren kennen. Tijdens deze omzwervingen heb ik vele vrienden uit diverse landen gehad en kan ik zeggen dat ik nu soortgelijke intensieve vriendschappen met mensen uit verschillende landen en culturen heb opgebouwd tijdens mijn tijd met Projects Abroad in Argentinië.

Groetjes, Robyn

Robyn Klijn

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲