You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sanne van Geilswijk over haar avontuur op het sociaal project in Tanzania

Vrijwilligerswerk in Nepal

Ik ben alweer een paar maanden thuis en nog elke dag denk ik aan mijn tijd in Dar es Salaam. De laatste dagen waren erg moeilijk. Afscheid nemen van het weeshuis, familie, Staf leden & de vrijwilligers. Ik kijk terug naar een mooie en leerzame tijd en ben vastberaden om terug te gaan.

In het weeshuis is, in de tijd dat ik er was, drie keer een nieuw kindje gekomen. Een van nog geen maand oud. Stuk voor stuk zijn het geweldige kinderen met allemaal een mooie eigenschap. Veel contact was er niet met de stafleden, maar de laaste weken kwam ik er wel achter, dat ik wat meer had moeten vragen. We zijn veel zelf op ontdekking geweest. Een dag blijft toch wel speciaal. Dat was een verjaardag van een jongenman, die in het weeshuis leefde. Zijn ouders waren overleden op vroege leeftijd. Zij hadden veel geld en doneerde aan het weeshuis. Nu leeft hij buiten het weeshuis, maar hij heeft nog wel contact. Hij is erg blij dat er vrijwilligers zijn. De stafleden zijn erg trots op hem. Dit is een van de mooiste herinnering, van het weeshuis.

In het gastgezin, heb ik ook van veel leuke momenten genoten. Het voelde echt als familie. Soms is het lastig, want er zijn echt wel wat cultuur verschillen. De familie waardeerde het erg, als we geïnteresseerd waren in bijvoorbeeld de kerk. De laatste zondag was er een internationale dag. Iedereen nam eten mee, uit zijn eigen cultuur. Wij hadden grote bakken ijs gehaald & we hadden kleding van onze gastzus geleend. Ik voelde mij echt heel welkom. Thuis hebben we echt zoveel lol gehad, vele momenten herinner ik als de dag van gister...De staff van het project, heb ik als heel fijn ervaren. Had het gevoel altijd terecht te kunnen. Met de vrijwilligers waar ik veel mee optrok, heb ik wat uitstapjes gedaan. Wat zeker een goede afwisseling was met het werken. Ik ben naar Selous (wildreservaat) Zanzibar & Bagamoyo geweest. Voordat ik naar Afrika ging, sprak ik nauwelijks engels en nu kan ik redelijk communiceren. Met af en toe een woordje in het swahilli. Dat blijft moeilijk en heeft echt nog enige oefening nodig.Terug in Nederland, moest ik vooral bekomen en kon ik in het begin nog niet aan andere dingen denken.

Dar es salaam/ Tanzania is not only in my head, but in my heart..

Sanne van Geilswijk

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲