You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

A dream came true, ervaringsverhaal van Sanne Mulder in Costa Rica

Ervaringsverhaal in Costa Rica

Het was voor mij altijd al een droom om vrijwilligers werk te gaan doen. Een vreemde taal leren vond ik ook altijd interessant en Projects Abroad kon mij dit beide bieden. Eindexamens waren gemaakt en het plannen van mijn reis kon beginnen. Costa Rica zat al een hele tijd in mijn hoofd eigenlijk omdat ik nog niet zo veel wist van dit land. Inentingen werden gegeven en benodigdheden werden gekocht. Laat de reis maar komen!

Ik kreeg al snel contact met de medewerkers van Projects Abroad in Costa Rica en zij vertelde alles wat ik moest weten en beantwoorden al mijn vragen. Ook werd mij verteld waar en met wie ik ging wonen.

Ervaringsverhaal in Costa Rica

Het leek mij erg leuk om met andere vrijwilligers te wonen en dat heeft Projects Abroad ook voor mij kunnen regelen. Ik heb gewoond met een meisje uit Engeland, België, Canada en Duitsland en ook woonde ik met mijn nieuwe ‘moeder’ Nancy en haar dochter Catalina (30 jaar). Ik heb met iedereen gemaild voordat ik naar Costa Rica ging. Het zijn stuk voor stuk hele leuke en gezellig mensen en we waren zeker een happy Family.

Ervaringsverhaal in Costa Rica

In januari was het zover, mijn avontuur ging nu echt beginnen. Ik vond het op Schiphol ontzettend spannend. Allemaal nieuwe dingen, een andere cultuur, andere mensen etc. Toen ik eenmaal in San José door mijn gezin werd ontvangen was die spanning gelijk weg gevallen. Ik voelde me helemaal thuis.

Ervaringsverhaal in Costa Rica

Ik had mijn eigen kamer en ik deelde de badkamer met één andere vrijwilliger. Ontbijt, lunch en avondeten deden we met het hele gezin (als je niet hoefde te werken), daar praatte we over onze dag en eigenlijk over alles waar je thuis ook over praat. Spaans praten was voor mij nog nieuw en daarom heb ik ook een cursus gevolgd de eerste twee maanden. Hierdoor is mijn Spaans erg verbeterd en ik kon mij verstaanbaar maken!

Na een korte introductie van Projects Abroad kon mijn vrijwilligerswerk beginnen. Ik had voor twee projecten gekozen een sociaal project en een lesgeef project. De eerste 8 weken deed ik het sociaal project. Ik heb gewerkt op een crèche met baby’s van ongeveer éénErvaringsverhaal in Costa Rica jaar. Ik deed alles met ze, spelen, eten geven, luiers verschonen en naar bed brengen en zo ging dat elke dag. De kinderen waren ontzettend lief en ik vond het geweldig om zo de crèche te kunnen helpen. Mijn collega’s praatte bijna geen Engels maar met wat gebaren kan je nog ver komen. Ze waren allemaal super lief voor mij!

Na afscheid te hebben genomen van de crèche kon ik mijn tweede project beginnen: Engelse les geven. Ik heb gewerkt op een basisschool net een dorpje naast mijn dorpje. Ik had groepen met kinderen van 6 t/m 14 jaar. De kinderen waren erg gemotiveerd om Engels te leren en dat maakte het werk een stuk leuker enErvaringsverhaal in Costa Rica makkelijker.

Buiten al het werk om verveelde ik me geen moment. Elke week waren er activiteiten georganiseerd door vrijwilligers en Projects Abroad zoals voetballen, paintballen of gewoon gezellig een drankje doen bij de bar in de buurt. In de weekenden ben ik gaan reizen. Met andere vrijwilligers zijn we veel gaan reizen en ik heb al bijna heel Costa Rica gezien, de dieren, natuur en natuurlijk de mooie stranden!
Costa Rica was een geweldige ervaring. Ik raad het ook iedereen aan om weg te gaan uit ons kikkerlandje en wat meer de ontdekken, je leert ontzettend leuke mensen kennen, maar je leert vooral jezelf kennen en dat terwijl je andere ook nog kan helpen!

Ik ga het missen, y claro, PURA VIDA!

Sanne Mulder

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲