You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Simone Theunen - Internationale ontwikkeling, Disaster Management project, Jamaica

Simone Theunen

Afgelopen zomer heb ik twee maanden vrijwilligerswerk gedaan op het Disaster Management Project in Mandeville, Jamaica. Ik studeer zelf Disaster Management dus om een project te vinden wat helemaal aansluit op mijn studie was fantastisch! Vrijwilligerswerk doen voor dit project was een erg mooie ervaring. Ik heb echt het gevoel dat ik een bijdrage heb geleverd, en dan vooral in de veiligheid van de gemeenschappen die ik heb bezocht.

Community Disaster Management Project

Simone Theunen

Ik was in Jamaica bij de start van het project ‘Operation Get Ready’, wat ieder jaar loopt. Omdat het van 1 juni tot 31 november orkaanseizoen is in de Cariben is dit project gericht op de voorbereiding hiervan. De eerste stap van het project is een assessment van de huidige situatie, ik had hierdoor de mogelijkheid om naar diverse gemeeenschappen te gaan, met leiders te praten en door middel van een checklist te kijken hoe voorbereid de gemeenschap daadwerkelijk is. Verder heb ik ook geholpen met het opstellen van Disaster Preparedness Plannen voor de gemeenschappen en de template hiervoor. Ook heb ik bijvoorbeeld een aantal workshops kunnen geven aan gemeenschappen die buiten het project vielen om hen ook meer bewust te maken van de rampen die in Jamaica zouden kunnen gebeuren, en nog veel meer.

Accommodatie

Simone Theunen

Mijn gastgezin was erg leuk, hele aardige mensen en het was fijn dat er Wi-Fi was en vaak ook warm water (hoewel een koude douche ook best snel went hoor). Verblijven in een gastgezin is een erg goede manier om daadwerkelijk de cultuur van het land te ervaren, want dit is toch anders dan we gewend zijn in Nederland. Iedereen in Jamaica is erg aardig en de gastgezinnen helemaal, erg gastvrij en behulpzaam ook al is het in het begin natuurlijk een beetje wennen om in iemands familie te zitten. Dit gevoel gaat gelukkig snel weg omdat je binnen no time echt een deel van het gezin uitmaakt.

Vrije tijd

Simone Theunen

Ieder weekend gingen we met een groep vrijwilligers ergens anders heen, omdat ik zeven weekenden had heb ik alle toeristische plekken kunnen bezoeken en sommige plaatsen zelfs twee keer. Het mooie van Jamaica is dat deze plekken zich allemaal ergens anders op richten: als je een actief weekend wil is er Ocho Rios waar je watervallen kan beklimmen en vanaf kan springen, ben je toe aan alleen maar strand dan ga je naar Negril (hoewel je hier ook van een rots af kan springen) en heb je meer behoefte aan echt een stad dan is Kingston natuurlijk the place to be.

Mooiste ervaringen

Het waren allemaal hele mooie ervaringen, maar het beste wat ik heb gedaan in Jamaica was toch de Gistening Waters in Falmouth. Dit is een baai waar het water licht geeft als je het beweegt (bioluminescence). Het is echt bizar om zelf een soort glow in the dark gloed af te geven terwijl je zwemt, het is niet echt goed uit te leggen, maar zeker een enorme aanrader! Het is één van de weinige plaatsen in de wereld waar dit gebeurt dus het is echt iets speciaals. Ik zal dit en mijn ervaringen in Jamaica nooit vergeten.

Simone Theunen

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲