You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

2 maanden paarden therapie in Argentinië, door Stephanie van Dommele

Stephanie van Dommele

Alweer meer dan een maand terug in Nederland, door het schrijven van mijn ervaringsverhaal mag ik weer even terug denken aan de mooie tijd die ik beleefd heb in Argentinië.

Want daar in Zuid-Amerika heb ik mijn grootste ervaring opgedaan. Lang heb ik nagedacht, ga ik wel, ga ik niet, ga ik wel, ga ik niet.. ineens kwam de beslissing.. Ik ga! Mocht het mij namelijk niet bevallen, ben ik zo weer terug in Nederland was mijn gedachten.. Zover is het niet gekomen. Vanaf dag 1 voelde ik mij thuis in Argentinië, mijn gastgezin, de cultuur, het werk op project, het Zuid-Amerikaanse leven.. ik wil terug!

Stephanie van Dommele

Na een lange reis kwam ik aan in Cordoba, door de douane heen liep ik gelijk in de armen van een medewerker van Projects Abroad. Die door middel van een groet en een kus mij gelijk een warm welkom gaf. Op naar mijn gastgezin, door de rit met de taxi kreeg ik al gelijk mijn eerste indruk van het leven in Cordoba. Aangekomen bij mijn gastgezin stond mij daar al een even warm welkom te wachten. Ik had een hele lieve gastmoeder die ons gelijk het gevoel wilde geven dat haar huis ons huis was. Met ons bedoel ik mijn leuke huis- en kamergenoten.

Stephanie van Dommele

De volgende dag stond mij een introductie te wachten met een medewerker van Projects Abroad en andere nieuwe vrijwilligers. Met deze introductie word je door de stad van Cordoba geleid en krijg je de high lights te zien die het bezoeken waard zijn en natuurlijk de algemene praktische voorzieningen worden aan je getoond.

Dag 3 in Cordoba gaf mij het gevoel alsof ik er al heel wat weken doorbracht en ik voelde mij dan ook als snel thuis. Die dag ging ik ook eindelijk naar mijn project, want buiten het feit dat ik de ervaring wilde opdoen om alleen naar het buitenland af te reizen en daar te wonen was ook de keuze van het project die mij over de streep trok. Mijn liefde voor paarden en het werken met kinderen maakte voor mij dit project heel geschikt. Graag wilde ik weten hoe zij daar werkte en daar mijn steentje aan bij dragen.

Stephanie van Dommele

‘Gewaarschuwd ’werd ik voor Veronique, (eigenaresse) zij kon nog wel eens hard praten en vooral naar je roepen én dat allemaal in het Spaans.. daar kun je de eerste dagen wel eens van schrikken. Daar was niets van gelogen.. Veronique heeft er een handje naar om vooral naar je te roepen in plaats van het te vragen, maar bovenal heeft zij het hart op de juiste plaats. Zij geeft al haar energie aan de studenten en de paarden en probeert deze ook op jou over te brengen. Ik heb veel van haar mogen leren. Je krijgt de kans veel therapieën op eigen wijze in te vullen en met suggesties te komen. Maar het belangrijkste blijft dat de studenten plezier hebben en de juiste therapie krijgen. Natuurlijk heb ik de eerste weken aan de werkwijze moeten wennen en het duurt even voor je alle studenten kent, en dan heb ik het nog niet over de Spaanse taal…! Het is fijn als je afreist naar Argentinië dat je al enige woorden/zinnen Spaans spreekt, omdat je dan beter met Veronique en de studenten kan communiceren, maar ik kan je zeggen dat je met handen en voeten ook een heel eind komt… dus laat je daar vooral niet door tegenhouden!

Stephanie van Dommele

De weekenden kun je zelf invullen. Samen met mijn huisgenoten heb ik veel ondernomen en in de weekenden veel gereisd, om zo al veel van de omgeving van Cordoba te zien. Daarnaast reist iedere vrijwilliger met dezelfde instelling naar een land af. Je wilt allemaal een geweldige tijd beleven. Dus ook met de andere vrijwilligers heb ik veel tijd door gebracht in de weekenden. Salsa lessen, reizen, paardrijden, in het park liggen, de heerlijkste ijsjes eten.. het zijn zomaar wat ‘activiteiten’ die mijn weekenden opvulden. Ook Projects Abroad organiseert veel activiteiten waar je aan kunt deelnemen.

Terug in Nederland word mij regelmatig gevraagd wat mijn mooiste herinneringen zijn aan de tijd in Argentinië: De relaxte levenswijze, de taal, het gastgezin, de cultuur, het reizen, het werken, het wonen, de Spaanse lessen, de salsa & tango, de bussen die nooit op tijd zijn, die vervolgens veel te hard rijden, de Grido die op iedere straathoek zit, de stakingen die er iedere dag zijn, de asado, ontbijten met dulche de leche, lomito eten, etc., etc.

Het is een beleving die niet uit te drukken is, alle kleine en grote dingen samen maken het tot één grote beleving… pak die kans, ga en maak het mee!

Ik hoop dat mijn verhaal wellicht wat mensen over de streep trekt en mocht je uiteindelijk de keuze gemaakt hebben om te gaan, GENIET!!

Beso,

Stephanie

Stephanie van Dommele

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲