You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Verloskundige in Tanzania in 1 woord: Geweldig! Ervaringsverhaal van Tessa Zuurbier

Ervaringsverhaal van Tessa Zuurbier

Ik had mijn verloskundige opleiding afgerond en wilde graag buitenlandse ervaring op doen. Ik kwam in contact met Projects Abroad via ex-medestudenten. Al snel bood Projects Abroad mij aan om in een ziekenhuis te werken in Tanzania. Ik werd al voor het akkoord goed begeleid en ik werd met alles wat ik vooraf moest regelen goed geholpen. Ik kreeg herinneringsmailtjes en werd altijd vriendelijke geholpen als ik telefonisch contact zocht. Zodoende vertrok ik in februari op Valentijnsdag naar Tanzania en kwam 15 februari aan in Dar es Salaam. Ik werd opgepikt van de luchthaven en kwam in een gezin met meerdere vrijwilligers van Projects Abroad. Dit was heel erg fijn. De andere vrijwilligers hielpen mij de eerste dagen goed door. We gingen samen naar het ziekenhuis en deden leuke dingen in onze vrije tijd.

In het ziekenhuis stond ik op de verlosafdeling. Ik zou hier eerst meelopen en daarna meewerken met het team. De eerste dag kon ik meteen een bevalling doen. Ik kon veel betekenen voor de afdeling omdat ik mijn opleiding had afgerond en ze extra handen goed konden gebruiken. Zo deed ik zelfstandig bevallingen, begeleidde ik de periode daarna en bereidde ik vrouwen voor op een keizersnede.Ervaringsverhaal van Tessa Zuurbier En ik mocht deze zelfs assisteren. Ik vond het heel gaaf om de verloskunde zo goed mogelijk uit te voeren met primitieve middelen. Ik heb hier niet alleen heel erg veel van geleerd maar ook erg van genoten.

In het ziekenhuis was het soms ook heel zwaar. Er gebeuren daar dingen die we ons hier niet kunnen voorstellen. Het was daarom heel belangrijk om dit te compenseren met leuke dingen. Projects Abroad organiseerde regelmatig activiteiten zoals taalles, volleybal, uit eten, bioscoop avonden maar ook medische dagen op scholen en schilderen bij weeshuizen. Met andere vrijwilligers zijn we ook naar Zanzibar gegaan. Er was ook een mogelijkheid om op safari te gaan en ook Projects Abraod hielp dit te organiseren. Naast het project heb ik ook echt een toffe tijd gehad met de andere vrijwilligers.

Ervaringsverhaal van Tessa Zuurbier

Ik heb zelf ook nog een donatie actie gestart. Via een brief had ik in Nederland geld ingezameld om in Tanzania te doneren. Ik had een prachtig bedrag. Hiermee heb ik materialen voor het ziekenhuis kunnen schenken, maar ook schooltafels kunnen doneren aan een school die te weinig tafels had en waar de kinderen op de grond zaten.

Hoe zou ik de periode in Tanzania omschrijven:
Ik kijk terug op een heftige, maar vooral een prachtige tijd waarin ik veel heb geleerd over verloskunde, Afrika, maar ook zeker over mezelf.Ervaringsverhaal van Tessa Zuurbier Het is zo bijzonder dat ik met vreemde mensen in een paar dagen een hechte band opbouwde: dat ik een ziekenhuis binnen wandelde en direct bevallingen zelf mocht doen: dat ik mensenlevens heb gered: dat ik bevallingen heb gedaan die ik in Nederland nooit zou kunnen doen: dat ik prachtige donaties heb kunnen doen in het ziekenhuis; dat ik heel veel kinderen blij heb kunnen maken met schooltafels; dat ik een hele andere maar prachtige cultuur heb leren kennen en dat ik door dit alles nu dubbel waardeer wat ik thuis allemaal heb! Het was niet altijd makkelijk, maar ik had dit voor geen goud willen missen!

Tessa Zuurbier

Tessa Zuurbier

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲