You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Tom Massar - Natuurbehoud & Milieu - Tropisch woud, Costa Rica

Tom Massar - Natuurbehoud & Milieu - Tropisch woud, Costa Rica

Dus jij denkt er over na om met Projects Abroad op reis te gaan? Laat mij je helpen kiezen voor één van de mooiste landen ter wereld “Costa Rica”. Vorig jaar, nadat ik klaar was met mijn opleiding, was het me helaas niet gelukt om verder te gaan met de opleiding die ik wilde doen, ik voelde me nogal verloren. Nu het niet mogelijk was om verder te studeren ging ik maar mee met de stroom van het werken en sparen, maar mijn wanderlust was sterker en ik had echt het gevoel om weg te gaan.

Na wat rondzoekwerk op internet kwam ik uit bij Projects Abroad, de naam kwam mij al bekend voor en ik ging er meer over opzoeken. Ik werd steeds enthousiaster terwijl ik door de alle verschillende projecten en locaties heen bladerden. Na het uitzetten van een budget en prioriteiten kwam ik uit bij een natuurbehoud project in Costa Rica, in het Parque Nacional de Barra honda , het plannen kon beginnen.

Tom Massar - Natuurbehoud & Milieu - Tropisch woud, Costa Rica

Ondanks dat ik alleen contact had via e-mail, en af en toe via telefoon voelde het erg vertrouwd om te praten met de Projects Abroad medewerkers. Ze hielpen mij bij het maken van keuzes en reageerde altijd erg snel op mijn mails en vragen.

Toen ik alles gepland had en de vertrekdatum in zicht kwam werd ik wel wat zenuwachtig. Maar nadat ik eenmaal mijn ouders uitgezwaaid had en het vliegtuig instapte verdween dit gevoel langzaamaan. Na ongeveer 23 uur vliegen en het doorkruisen van meerdere tijdzones kwam ik rond 8 uur aan in Costa Rica. Het was er al pikdonker vanwege de dichtbij zijnde evenaar, ik ben zelf nogal een moeilijke slaper dus dit heeft mij zeker geholpen met mijn nachtrust.

Bij het vliegveld stond een man met een bordje die mij naar de parkeerplaats bracht Door werd ik opgepikt door Gunar, nadat hij met me langs de KFC reed, bracht hij me naar mijn hotel om mij vervolgens de volgende dag weer op te halen, en op de bus richting Nicoya te zetten.

Tom Massar - Natuurbehoud & Milieu - Tropisch woud, Costa Rica

Na een vrij lange, warme en mooie rit kwam ik aan in Nicoya. Hier werd ik opgewacht door Eduardo, samen met hem gingen we per auto, waarvan de deur loszat, over een onverharde weg richting het park.

Terwijl ik nog een beetje last had van een cultuurshock(je) en ondertussen van het uitzicht genoot kwamen we aan bij het park. Eduardo stelde me de aanwezige staff members voor en liet mij mijn verblijf zien. Na het uitpakken van mijn spullen werd ik voorgesteld aan 2 van de andere vrijwilligers, een meid uit Finland en een jongen uit Duitsland. Ze waren erg aardig en hielpen mij de sociale structuur (wieldoppen zijn er bijvoorbeeld een statussymbool) van het Costa Ricaanse leven te begrijpen, daarnaast wisten ze alle mooie plekjes uit hun hoofd en hielpen ze me met de Spaanse taal.

Tom Massar - Natuurbehoud & Milieu - Tropisch woud, Costa Rica

In de weken die volgende leerde ik meer vrijwilligers kennen. Ik hielp mee met verschillende projecten en onderzoeken zoals natuur educatie doormiddel van de aanleg van bio filters bij lokale scholen, en onderzoeken naar vogels en vleermuizen. Ik hield er erg van om dit te doen omdat alles mooi aansloot op mijn studie ecology, mijn kennis veranderde in ervaring welke ik meeneem mijn carrière gebied in. Ik heb er zeer bijzondere dingen meegemaakt en ben als persoon blijvend positief veranderd.

Ik denk nog steeds terug met een lach en probeer sindsdien iedereen ervan te overtuigen om naar Costa Rica te gaan, is het mij bij jou ook gelukt?

Tom Massar

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲