You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vincent Van Doninck - Sport, Gymles project, Costa Rica

Mijn naam is Vincent Van Doninck en tegen de tijd dat jullie dit lezen, zal ik al terug in het rustige, saaie België zitten, maar nu ik dit aan het schrijven ben, zit ik nog altijd in het bruisende leven van Liberia in Costa Rica.

Vincent den DoninckAls iemand mij vroeg voor ik vertrok waarom ik Costa Rica had gekozen, kon ik ze amper een fatsoenlijk antwoord geven. Want ik moet eerlijk zijn, mijn kennis over het land was beperkt, dus ik wist amper waar ik aan begonnen was.

Natuurlijk kwam ik in dit land aan met een klein hartje, maar snel ontmoette ik andere vrijwilligers waar ik goed mee kon opschieten, en dat maakte het veel gemakkelijker.

Mijn project was sport, aangezien dat dat mij het meeste aansprak, want mijn liefde voor voetbal is zeer groot. En al snel leerde ik dat hun liefde voor de sport gelijk aan die van mij was. Echt een schitterende voetballer ben ik zeker niet, maar dat maakt allemaal niet uit als je hier met deze kinderen werkt. De kinderen hier zijn ongelooflijk, ze hangen hier allemaal aan je, je krijgt constant knuffels en ze laten je snel thuis voelen in Costa Rica.

Vincent den DoninckTijdens de weekends kon je naar het strand gaan, gaan bungeejumpen, een canapetour doen of gaan raften. Zoveel mogelijkheden om je te amuseren. Mijn favoriete plaats was Tamarindo, waar je wel veel Amerikanen (gringo’s) tegenkwam (spijtig genoeg). Maar het mooie strand en het goeie uitgangsleven laten je de luide mannen van de USA wel vergeten.

Een andere onvergetelijke ervaring was het raften, ik ben zeker geen held in zulke dingen, maar dit was echt schitterend. Een ongelooflijk vermoeiende ervaring, maar zo in het midden van het regenwoud varen in een klein bootje, is zeer indrukwekkend.

In Costa Rica moet je af en toe wel is in het regenwoud gaan, en al je angsten overwinnen door in contact te komen met slangen en tarantula’s. Zo heb ik veel angsten overwonnen hier, angst van spinnen, angst van hoogtes enz...(zoals ik al zei, ik ben geen held)

De tijd dat ik hier heb gehad, zal ik nooit zal vergeten en een ervaring als deze kan ik iedereen aanraden.

Pura Vida! Zoals ze hier zeggen in dit schitterend land !

Vincent Van Doninck

Vincent Van Doninck

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲