You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Ouders van Michiel – Zuid-Afrika – Sport project

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor de ongelooflijke, positieve en prachtige tijd die onze zoon Michiel heeft doorgebracht op het surf project in Kaapstad. Het is een mooie ervaring geweest waaruit hij veel bagage heeft meegekregen. Het is geweldig om Michiel te horen vertellen over zijn belevenissen op het project, over zijn gastgezin, over zijn leven in Kaapstad, de contacten die hij heeft gelegd en de nieuwe vrienden die hij heeft gemaakt. Michiel is vol respect en enthousiasme. Het was voor hem een grote kans om daar te mogen zijn en misschien heeft hij ook een beetje kunnen bijdragen aan belangrijke momenten voor andere jongeren. Zijn grootste wens is terug te keren naar Zuid-Afrika en zelfs als zijn avontuur verder gaat, zal dit hem blijven inspireren en motiveren.

Voor ons als ouders was dit vrijwilligerswerk een nieuwe en heel positieve ervaring. Voordat onze zoon een tussenjaar nam om vrijwilligerswerk te gaan doen , leek verder studeren ons de meest veilige en de gemakkelijkste keuze voor een 18 jarige. Als zenuwachtige moeder dacht ik dus ‘waarom wil hij weg, waarom neemt hij deze beslissing?’. Gelukkig waren we goed op de hoogte gebracht door alle voorbereidende documentatie, de informatie op de website en de goede briefings. Dit maakte dat we ons niet genoodzaakt voelden om veel contact op te nemen met onze zoon en de organisatie tijdens zijn verblijf in het buitenland. We waren helemaal overtuigd en hadden volledige vertrouwen in al de medewerkers.

Het luisteren naar de ervaringen, emoties en avonturen van onze zoon, zowel tijdens zijn vrijwilligerswerk als erna, heeft ook ons eigen (zelf)vertrouwen doen groeien.

Het is een geweldig gevoel om te realiseren dat er ergens in de wereld een gastmoeder, die we helemaal niet kennen, en de organisatie Projects Abroad goed voor elkaar en voor onze zoon zorgden (en ook omgekeerd!). Hoewel het moeilijk is om te beschrijven, voelden we dat onze zoon in een warme omgeving was met gastouders die goed voor hem zorgden, geïnteresseerd waren en begaan waren met de jonge vrijwilligers. Alles wat de vrijwilligers hebben gerealiseerd en alles waarvoor ze zich hebben ingezet, brengt een glimlach op ieders gezicht. Het is een unieke kans om op die leeftijd bij een geweldig gastgezin op een fantastisch project te kunnen meewerken op een van de meest unieke fascinerende locaties in de wereld. Onze zoon, wij als ouders en Projects Abroad hebben allemaal deze kans gegrepen!

We willen jullie allemaal erg bedanken om dit mogelijk te maken en we willen onze dankbaarheid ook uiten naar het gastgezin, Mr. en Mevr. Bagley.

We willen ook graag een van de beste ambassadeurs in Nederland, Kitty Wijsman, bedanken voor het contact met Projects Abroad!

Met vriendelijke groeten, ook in naam van Michiel

Jan & Maigret Hooijmaaijer (ouders van Michiel)

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲