You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Moeder van Niels – Zuid-Afrika – Bouwproject

Niels van der Schans heeft geweldig werk verricht op het bouwproject en heeft vele andere vrijwilligers geïnspireerd om hetzelfde te doen. Hij heeft veel tijd gespendeerd met de kinderen samen, wat een positive impact heeft gehad op hun levens. Hij bracht ook zijn ouders mee met een bezoek aan het project.

Hierbij de mooie woorden van zijn moeder Yvonne Mientje, over haar ervaringen in Kaapstad:

In maart van dit jaar zijn we naar Zuid-Afrika, Kaapstad gereisd om daar onze 19 jaar oude zoon te bezoeken. Hij werkte daar als vrijwilliger voor Projects Abroad in een slobbenwijk. Hij verbleef daar voor 12 weken. Wij waren daar gedurende zijn 7de week van zijn verblijf. Het was de eerste keer dat hij iets deed zoals dit. Hiervoor had hij nog nooit alleen gereisd.

Op het vliegveld stond hij op ons te wachten, we waren verrast te zien hoe hij was veranderd gedurende de eerste periode. Het kind welke Nederland verliet, was een echte man geworden. Zoals hij daar op ons stond te wachten, zagen we het verschil.

Hij voelde zich erg relaxed en thuis in Kaapstad. Hij kon niet stoppen met praten over hoe mooi het leven in Kaapstad is en over welke bijzondere mensen hij heeft ontmoet.

We hebben alle hoogpunten van Kaapstad samen met Niels bezocht en we verloren ons hart aan de plaats. Aan het einde van onze vakantie mochten we een bezoek brengen aan zijn project. We parkeerde onze auto bij de parkeerplaats dichtbij en Dean, Niels’s ‘baas’, nam ons mee in zijn auto naar het project.

We konden onze ogen niet geloven, het was de eerste keer dat wij in een sloppenwijk waren, maar we konden niet geloven dat zoveel families daar leven met eigenlijk niets. Dean nam ons mee naar het bouwproject, waar hij, samen met de vrijwilligers, al zoveel jaar werkt om er een fijne plaats van te maken voor de kinderen die er wonen.

De meeste kinderen waren heel blij Niels weer te zien, voor even was hij een soort boom waar ze met zijn allemaal op klommen. De kinderen speelde in de speeltuin, terwijl Dean ons een rondleiding af. He vertelde met zoveel liefde over het project.

We maakte vele foto’s en iedere keer waren we weer verrast van al het werk wat er is verzet. We voelen ons heel trots op onze zoon, dat hij Dean zo heeft geholpen om een beter leven te creëren voor de kinderen.

Voor de toekomst hopen we dat er nog veel van deze mooie plekken worden gebouwd en dat er nog meer mensen, zoals onze zoon en de andere vrijwilligers die we hebben ontmoet, Dean komen helpen met zijn geweldige werk.

Dean, we waren heel erg onder de indruk, en zeer blij dat we de kans hebben gehad om te zien wat een verschil jij maakt voor de kinderen die daar leven. Het was een eer je te ontmoeten!

Liefs,

Jan en Yvonne

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲