A Projects Abroad volunteer that learnt to dive in Thailand after taking a divemaster course on a conservation project

Natuurbehoud en duiken in Thailand - Extra Divemaster duikcursus


Haal het meeste uit jouw passie voor duiken en werk samen met een gekwalificeerde PADI instructeur tijdens droge en natte lessen. Je verbetert je duikvaardigheden en leert meer over reddingsduiken. Tegelijkertijd doe je meer kennis op over duiken in het algemeen, management en leiderschapskwaliteiten.


Tijdens het project word je ondersteund door een persoonlijke mentor en onze Projects Abroad staff. Je leert hoe je groepen begeleidt tijdens het duiken, hoe je duik briefings uitvoert, hoe je duik locaties in kaart brengt en hoe je het kwetsbare zeemilieu beschermt.


PADI Divemasters zijn gerespecteerde duik professionals die aangesloten zijn bij de grootste en meest gerespecteerde duiktrainingsorganisatie ter wereld. Na jouw training in Thailand kun je dan ook overal met jouw duikbrevet aan de slag.


Na afronding van je PADI Divemaster ben je klaar voor een baan in de duikindustrie of kun je je aanmelden voor de Instructor Development Course om je carrière binnen scuba duiken verder te ontwikkelen.

Wat zijn de kosten om een Divemaster te worden?

De kosten van de Divemaster cursus hangen af van je ervaring en je huidige duikbrevet. Hoe meer ervaring en vaardigheden je hebt, hoe groter de korting zal zijn. Er zijn drie prijsopties:


  • EFR en Rescue Divers met meer dan 40 duiken betalen na korting nog € 520
  • Duikers met een Advanced Open Water certificaat (of hoger) met meer dan 30 duiken krijgen een kleine korting en betalen € 1.395
  • Alle anderen betalen de standaardprijs van € 1.995


Daarnaast moet iedereen die de Divemaster cursus wilt volgen ook deelnemen aan het natuurbehoud project en hiervoor ook de benodigde projectkosten betalen. Het is niet mogelijk om enkel de Divemaster cursus te volgen.


In deze prijs zit de Divemaster “Crew Pack” en de nodige PADI-cursussen inbegrepen. Alle specifieke materialen voor de Divemaster cursus zijn aanwezig, maar we raden je aan om je eigen Divemaster uitrusting mee te nemen of deze ter plaatse aan te schaffen. Je zal ook je eigen PADI Divemaster lidmaatschap moeten betalen, wat ongeveer €120 zal bedragen.

Hoe lang duurt het om een Divemaster te worden?

Afhankelijk van jouw ervaring kun je jouw Divemaster cursus afronden in 8 weken:


  • EFR en Rescue Duikers met meer dan 40 duiken: 8 weken
  • Duikers met een Advanced Open Water certificaat (of hoger) met meer dan 30 duiken: 12 weken
  • Alle anderen: 16 weken

Onze partners