Marine Conservation volunteer diving in Thailand

Duiken en Koraalrifbescherming in Thailand

Leer duiken in Thailand en lever een bijdrage aan het beschermen van de koraalriffen, het onderwaterleven en de stranden

In een oogopslag

 • Behaal een PADI Advanced Open Water-certificaat en Peak Performance Buoyancy Specialty-certificering.
 • Draag bij aan ons belangrijke werk voor het behoud van de zee in Thailand en voeg geweldige ervaring toe aan je cv.
 • Onder begeleiding van natuurbeschermers voer je onderwateronderzoeken, koraalvermeerdering en extra landinitiatieven uit.
 • Je woont met andere vrijwilligers in een comfortabel hotel op Koh Tao Island. Tijdens uw vrije tijd kunt u de prachtige stranden verkennen, de heerlijke Thaise keuken proeven of uitstapjes maken naar nabijgelegen eilanden.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder
Je moet minimaal 200 meter kunnen zwemmen.


Is vrijwilligerswerk op het gebied van duiken en oceaanbescherming in Thailand geschikt voor mij?

Als je graag buiten werkt en het leven in de zee en het milieu wilt helpen, dan is dit programma voor het behoud van de zee iets voor jou.

Denk je aan een carrière in natuurbehoud? Dan zal deze vrijwilligerskans voor het behoud van de zee uw cv een boost geven en uw betrokkenheid tonen door actief betrokken te zijn bij inspanningen om onze planeet te beschermen. Daarnaast kun je bij ons ook een professionele Divemaster-kwalificatie behalen als je de tijd kunt blijven die nodig is om je te kwalificeren. Uiteindelijk zal de ervaring je helpen om je te onderscheiden van de massa in sollicitaties en interviews en je helpen je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Alles wat u in Thailand doet, is gericht op het behoud van het zeeleven en het helpen gedijen ervan. We bouwen bijvoorbeeld kunstmatige structuren voor koraalherstel, verwijderen puin en netten van riffen, verzamelen onderzoeksgegevens en volgen invasieve soorten.

Je hebt geen eerdere ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. We leren je alles wat je moet weten en onze medewerkers zijn er om je te helpen en te begeleiden. Bovendien worden al uw duiken begeleid door gekwalificeerde Diver Masters.

Je zult een hele week trainen en leren duiken. Dit omvat meerdere PADI-duikcursussen en -specialisaties. Tegen de tijd dat je begint met je werk voor de bescherming van de zee, ben je een Advanced Open Water Diver met een Peak Performance Speciality! Dit zorgt ervoor dat u vol vertrouwen onder water kunt manoeuvreren en projectwerkzaamheden veilig kunt uitvoeren.

Dit project loopt het hele jaar door met flexibele startdata. Neem contact met ons op om te bespreken welke data voor u geschikt zijn.

Duikvrijwilligers in Thailand op een boot

Leer duiken

Je duiktraining vindt plaats in het zwembad van de duikwinkel en in de oceaan. Aan het einde van je eerste week in Thailand behaal je je PADI Open Water-, PADI Advanced Open Water- en Peak Performance Buoyancy-certificeringen! Dit betekent dat u veilig kunt deelnemen aan onderwaterbeschermingswerk met het team. Je blijft je vaardigheden leren en ontwikkelen tijdens je verblijf in Thailand.

Op de lange termijn zal jouw vrijwilligerswerk bijdragen aan de bescherming van koraalriffen in Thailand. Deze geavanceerde kwalificaties zullen ook nuttig zijn voor toekomstig natuurbehoud en recreatief duiken.

Neem deel aan survey-duiken met professionele duikers

Onderzoeksduiken zullen helpen om de gezondheid en biodiversiteit van de riffen te monitoren. Gegevens zullen belangrijk zijn bij het bepalen van toekomstig beleid om het zeegebied te beschermen. Deze gegevens ga je ook gebruiken tijdens workshops en lessen.

Verkrijg conserveringsvaardigheden en kennis

Het Marine Conservation Project is ontworpen om u te leren over koraalriffen, hun voordelen en de problemen waarmee ze wereldwijd worden geconfronteerd. Je neemt regelmatig deel aan workshops en lessen om je kennis en bewustzijn van natuurbehoudskwesties en -vaardigheden te verbeteren. Dit zal deel uitmaken van een bredere Citizen Science-cursus, waar je enkele van de nieuwste onderzoeksprojecten kunt ervaren die worden uitgevoerd door mariene biologen.

Deze cursus omvat het bestuderen van microplastics, waterkwaliteit, koraalgezondheid en nieuwe methoden voor recycling en upcycling. Veel van de onderwerpen waarover je leert, zullen verband houden met de duiken die je die dag maakt. Bijvoorbeeld; u kunt tijdens een duik watermonsters verzamelen en de monsters 's middags op de basis testen.

Hoe langer je op het project blijft, hoe gedetailleerder en gevarieerder je studies en vaardigheden zullen zijn.

Plant en onderhoud koraalriffen

De belangrijkste focus van dit project is het helpen herstellen van kwetsbare koraalriffen en het creëren van nieuwe kunstmatige riffen. Dit omvat onderzoeken, bouwwerkzaamheden en het planten van koraalfragmenten op nieuwe kwekerijen onder water. Bestaande riffen hebben uitgebreid onderhoud nodig om ze schoon te houden en de toestroom van invasieve soorten te verminderen.

Op veel plaatsen in de wereld is het illegaal om koraal aan te raken of te beschadigen. Het Department of Marine & Coastal Resources heeft echter speciale toestemming gegeven aan ons team om koraal rond Koh Tao te transplanteren. Je maakt deel uit van dit proces en leert de verschillende stadia van verplanten, evenals technieken om 'koralen van kansen' te gebruiken om getroffen gebieden opnieuw op te bouwen. Je assisteert mariene biologen in onze onderzoeks- en restauratiegebieden terwijl je de vele technieken ontdekt die geschikt zijn voor verschillende koralen en locaties.

Op de meest afgelegen locaties zijn visnetten en zelfs afval te vinden. Tijdens het duiken verwijder je touwen, netten, glas, aluminium blikjes en andere voorwerpen die koraalriffen en ander zeeleven verstikken of bedreigen. Je leert hoe je scubaduiken plant om puin te verwijderen, en het besluitvormingsproces om alleen bepaalde items te verwijderen. Je verzamelt ook gegevens om aan te dringen op wijzigingen in de regelgeving op overheidsniveau om de hoeveelheid afval in onze oceanen te verminderen.

Doe mee aan strandopruimingen langs de kustlijn

Zwerfvuil en afval zijn schadelijk voor het leven in zee en dieren in het algemeen. Met vrijwilligers van over de hele wereld wandel je langs de stranden van Koh Tao, afval verzamelen en op de juiste manier weggooien. Alleen al op de stranden van Koh Tao liggen duizenden sigarettenpeuken.

Na elke strandopruiming maak je aantekeningen en deel je deze gegevens met lokale functionarissen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt voor educatieve doeleinden en voor langetermijnplannen voor natuurbehoud in het gebied.

Je neemt deel aan workshops om plastic te hergebruiken en te vormen tot nieuwe items. Leer nieuwe manieren om afval te recyclen en te beheren.

Wie zijn onze partners?

Op dit project werken we samen met PADI om een volledig gekwalificeerd duikbrevet te kunnen garanderen. De eerste week werk je aan het behalen van jouw duikbrevet.

Hierna kun je samen met het team onderzoek uitvoeren onder water zodat je mee kunt helpen in het beschermen van het leven in de oceaan.

Het is onze topprioriteit om het leven onder water en langs de kust te behouden en herstellen. Dit doen we door verschillende projecten in samenwerking met zowel lokale als internationale partners. Deze zijn:

 • Ocean Conservancy
 • Reef Check Foundation
 • Big Microplastics Survey
 • Innoceana
 • CoralWatch
 • UNEP
 • Green Fins

Samen met deze organisaties kunnen we ons nog beter toeleggen op het beschermen van het leven in de oceaan en aan de kust in Thailand.


Waar in Thailand ga ik werken?

Ko Tao

Je verblijft op Koh Tao, een tropisch eiland voor de oostkust van Thailand. Het maakt deel uit van de Chumphon-archipel en biedt het hele jaar door ongerepte duikomstandigheden. Het hotel en duikcentrum zijn gebaseerd op Mae Haad Beach. Je duikt op veel locaties rond het eiland, in de Golf van Thailand.

Je verblijft in een strandhotel met ensuite kamers en wifi. Je hebt airconditioning en warme douches. Gedeelde kamers zijn alleen voor hetzelfde geslacht, tenzij u met vrienden reist en anders verzoekt.

Als u niet aan het werk bent, kunt u ontspannen bij het zwembad of het eiland en de tropische stranden verkennen. Er is een bruisend nachtleven en prachtige uitzichtpunten over het eiland.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Thailand Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Oceaanbescherming & Duiken project in Thailand

Een typische dag in Thailand op het Conservation Project begint rond 07.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Je dag zit vol met activiteiten die de lokale omgeving en de gemeenschap ten goede komen. Je ontbijt samen met de andere vrijwilligers in het Dive Shop restaurant.

In Thailand volg je elke week een schema.

De ochtenden worden meestal besteed aan natuurbehoudactiviteiten op het land, zoals strandopruimingen, microplastic-onderzoeken, upcycling-workshops of het bijwonen van presentaties om meer te leren over verschillende problemen en vaardigheden.

In de middag ga je duiken en deelnemen aan rifonderzoeken, puin en invasieve soorten zoals drupella-slakken verwijderen en de kunstmatige riffen onderhouden. Meestal duik je twee keer per dag. Het is gebruikelijk dat de duiken en workshops overdag aan elkaar gerelateerd zijn.

Lunch en diner worden ook geserveerd in het restaurant, dat een grote verscheidenheid aan westerse en Aziatische opties biedt.

In uw vrije tijd kunt u het eiland verkennen. Ontdek nieuwe stranden en uitzichtpunten.

Two volunteers are seen diving and collecting samples whilst on their marine conservation work in Thailand with Projects Abroad.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om het bedreigde zeeleven in het Koh Tao-gebied te helpen. Door duikers en niet-duikers te trainen en op te leiden over oceaankwesties, hopen we de gezondheid van onze oceanen en koraalriffen te verbeteren.

De wateren rond Koh Tao werden vroeger geteisterd door haaien, maar de populatie is de afgelopen decennia drastisch afgenomen. Het hele ecosysteem heeft bescherming en ondersteuning nodig om deze toproofdieren te beschermen. De regio Koh Tao heeft onlangs ook te maken gehad met meerdere koraalverblekingsgebeurtenissen. De ergste massale bleekgebeurtenis vond plaats in 2010 en sindsdien hebben meer gebeurtenissen invloed gehad op de riffen. Toerisme, ontwikkeling en het uitwerpen van ankers hebben de kwetsbare ecosystemen van Koh Tao bedreigd.

Er zijn een aantal lopende missies voor het behoud van de zee waar we bij betrokken zijn om de impact van deze bedreigingen te beperken. De primaire focus van het project is het behoud en herstel van koraalriffen, zodat toekomstige generaties kunnen profiteren van deze belangrijke ecosystemen en het zeeleven rond het eiland gezond blijft.

De gegevens die we tijdens duiken verzamelen, worden gedeeld met lokale autoriteiten en wereldwijde onderzoeksprojecten met als doel het milieubeleid te verbeteren en een positieve verandering teweeg te brengen. Praktisch werk om riffen te bouwen en te onderhouden heeft een duidelijke en zichtbare impact. Er kunnen onmiddellijk veranderingen worden aangebracht om riffen te beschermen door meerboeien in te zetten en te voorkomen dat ankers op het rif vallen.

Door in Thailand in het buitenland oceaanbeschermingswerk te doen, kunt u onze oceanen helpen ondersteunen en beschermen. Word vandaag nog vrijwilliger voor het behoud van de zee om dit mogelijk te maken!

Vrouwelijke vrijwilliger gebruikt een schaar om een net te knippen dat verstrikt is geraakt in het koraalrif in Thailand

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Tijdens je verblijf op Koh Tao deel je accommodatie met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Dit is een geweldige manier om je medevrijwilligers en stagiaires te leren kennen, ervaringen te delen en samen in je vrije tijd je omgeving te verkennen.

De accommodatie is veilig, schoon en comfortabel. Uw programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Je hebt een ensuite hotelkamer met airconditioning en warme douches. Er zijn zwembaden en een restaurant aan het strand waar u in uw vrije tijd kunt ontspannen.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Ervaar de prachtige landschappen en rijke culturen van Zuidoost-Azië. Thailand is een onvergetelijk land met tal van verleidelijke dingen die je in je vrije tijd kunt doen.

Een van de hoogtepunten van vrijwilligerswerk in Thailand zijn de ongerepte stranden. Met prachtige snorkel- en duikmogelijkheden, is het een geweldige bestemming om te kiezen als je geïnteresseerd bent in het leven in zee. Er is altijd de kans om te ontspannen op het strand in de warme gloed van de zon.

U kunt gemakkelijk de nabijgelegen eilanden Koh Samui en Koh Phangan verkennen, beroemd om zijn 'full moon party'.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Ontmoet de staff in Thailand

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners