A Projects Abroad volunteer collects data on a Diving and Marine Conservation volunteering project.

Vrijwilligerswerk Oceaanbescherming & Duiken in Thailand

Leer duiken in Thailand en lever een bijdrage aan het beschermen van de koraalriffen, het onderwaterleven en de stranden

In een oogopslag

Stel je voor: je staat op een strand in Thailand in je volledige duikuitrusting en je maakt je klaar voor je eerste duik in de Andaman zee. Je hebt de vorige dag geleerd over het belang van de bescherming van de oceaan en de koraalriffen en nu kun je zelf een verschil maken! Terwijl je hoofd ook onder water gaat, denk je in een flits hoe dit project ook kan pronken op jouw CV. Want deze duikervaring is het buitenland is meer dan alleen een avontuur, je levert ook een belangrijke bijdrage aan onze langetermijndoelen om de natuur te beschermen in Thailand.

 

En dit doe je niet alleen! Op dit Natuurbehoud & Milieu - Oceaanbescherming & Duiken project in Thailand werk je nauw samen met ervaren en gepassioneerde natuurbeschermers. De eerste week werk je aan het behalen van jouw PADI duikbrevet. Indien je al een officieel duikbrevet op zak hebt, volg je een cursus voor gevorderden. Zodra je de kwalificatie hebt behaald, ga je meehelpen met het onderzoek dat tijdens het duiken plaatsvindt. Je onderzoekt het koraal en noteert wat er zich afspeelt onder het wateroppervlak. Je werkt ook op het droge, waar je helpt bij het herstellen van kustgebieden door het planten van mangroves.

 

Je verblijft in Ao Nang, een dorpje vlakbij Krabi, en je deelt een bungalow met de andere vrijwilligers op ons basiskamp. In jouw vrije tijd kun je de lokale stranden verkennen, lokale gerechten proeven of een dagtrip ondernemen naar een eiland voor de kust van Thailand.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk op het gebied van duiken en oceaanbescherming in Thailand geschikt voor mij?

Heb je een passie voor de natuur en het leven in de oceaan? Ben je gek op duiken en wil je graag naar het buitenland? Denk je aan een carrière in natuurbescherming en wil je werkervaring opdoen? Dan is dit project je op het lijf geschreven!

 

Het werk dat je uitvoert op het project is belangrijk voor de langetermijndoelen die we vooropgesteld hebben, waaronder het beschermen en herstellen van het leven in de oceaan. Zo planten we bijvoorbeeld mangroves langs de kust en proberen we de uitstoot van koolstof te verminderen. Ook proberen we de lokale gemeenschap bewust maken over de impact die je hebt als mens op het milieu, bijvoorbeeld door het gebruik van plastic.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. We leren je alle vaardigheden aan die je nodig hebt en ons lokale personeel helpt je graag verder als je met vragen zit. Alle duiken worden ook begeleid door professionele Dive Masters.

 

Dit project loopt het hele jaar door en je kunt deelnemen vanaf een week. Je kunt zelf bepalen wanneer je begint. Hoe langer je blijft op het project, hoe meer je ook kunt zien welke impact je hebt op de bescherming van dit prachtig stukje natuur.

Two volunteers are seen measuring a sea turtle and collecting data whilst on a diving and marine conservation work experience project in Thailand.

Wat ga ik doen op het project in Thailand?

Je ondersteunt het werk van de lokale experts en helpt bij het beschermen van de oceanen, koraalriffen en kustgebieden. Ook lever je een bijdrage aan educatieve campagnes. Hier zijn enkele taken die je uitvoert tijdens jouw verblijf op het project:

 

 • Leer duiken en neem deel aan duikonderzoeken samen met professionele duikers
 • Doe beach cleanups langs de kust van Ao Nang en lever een bijdrage aan het schoonhouden van de oceaan
 • Plant en verpot mangroves als deel van ons doel om de kustlijn te herbebossen
 • Creëer bewustzijn bij de lokale gemeenschap over het belang van de bescherming van oceanen

Jouw taken zijn onder te verdelen in vier algemene categorieën:

 

Leer duiken en neem deel aan duikonderzoeken met professionele PADI duikers

 

Tijdens je eerste week leer je duiken en behaal je een officieel PADI duikbrevet. Dit is inbegrepen bij de prijs van het project. Gedurende het project beschik je over een eigen masker, flippers en een wetsuit. Je leert van gekwalificeerde duikmeesters:

 

 • Onderwater handsignalen
 • Hoe je ademt met een zuurstoftank
 • Wat je moet doen als het mondstuk of duikregelaar uitvalt

 

Je leert duiken in een zwembad van het kamp waar je verblijft. Aan het einde van de eerste week behaal je jouw PADI Open Water duikbrevet. Dit betekent dat je officieel kunt deelnemen aan het onderwater onderzoek met het team. Jouw inspanningen maken een verschil op de lange termijn om de koraalriffen in Thailand te beschermen en behouden.

 

Doe strand opruimacties langs de kust van Ao Nang

 

Afval en voornamelijk plastic heeft een negatieve impact op het leven in de oceaan en het milieu. Vrijwilligers van over de hele wereld hebben al heel wat werk verzet in het opruimen van de stranden en verwijderen van het achtergelaten afval. Zo konden vrijwilligers bijvoorbeeld al duizenden sigarettenpeuken verwijderen van de stranden in Ao Nang, om te voorkomen dat ze in de oceaan terecht komen en vissen hen opeten.

 

Er worden onderzoeksrapporten bijgehouden na elke opruimactie en deze informatie wordt gedeeld met de lokale overheid. Op deze manier help je bij het opstellen van een natuurbehoud beleid en opleiding van de lokale bevolking, zodat er op de lange termijn minder afval wordt achtergelaten in de natuur.

 

Plant en verpot mangroves om de kustlijn te herbebossen

 

Minimaal een keer per week neem je deel aan ons mangrove project. Zo lever je een bijdrage aan de herbebossing van de kustlijnen. Bereid je voor op veel modder tijdens het planten van de mangroves, maar jouw inzet is van groot belang! De mangroves houden namelijk de erosie van de kustlijn tegen en verminderen de uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2. Deze plant reinigt de lucht en heeft een belangrijke rol in de lokale natuur. Het vormt ook een thuishaven voor heel wat dieren en planten. Vandaar dat we zeggen: hoe meer mangroves, hoe beter!

Creëer bewustzijn bij de lokale gemeenschap

 

Bereid lessen voor om de lokale bevolking meer bij te leren over de oceaan en hoe je deze kunt beschermen. Je bezoekt verschillende scholen en bespreekt belangrijke onderwerpen rondom natuurbescherming met de kinderen ze meer bewust te maken over het belang van het milieu. Misschien kun je een leuke poppenkast voorbereiden over recycleren of een leuk liedje maken over het leven in de oceaan!

 

Je helpt ook in de lokale gemeenschap door bijvoorbeeld strandopruimacties of infosessies over het werk dat we doen in Thailand.

Wie zijn onze partners?

Op dit project werken we samen met PADI om een volledig gekwalificeerd duikbrevet te kunnen garanderen. De eerste dagen werk je aan het behalen van jouw duikbrevet.

 

Hierna kun je samen met het team onderzoek uitvoeren onder water zodat je mee kunt helpen in het beschermen van het leven in de oceaan.

 

Het is onze topprioriteit om het leven onder water en langs de kust te behouden en herstellen. Dit doen we door verschillende projecten in samenwerking met zowel lokale als internationale partners. Deze zijn:

 

 • Project AWARE
 • Ocean Conservancy
 • Mangrove Action Project
 • The Phi Phi National Park
 • The Department of National Parks
 • Kasetsart University

 

Samen met deze organisaties kunnen we ons nog beter toeleggen op het beschermen van het leven in de oceaan en aan de kust in Thailand.


Waar in Thailand ga ik werken?

Ao Nang

Je verblijft in Klong Heang, vlakbij het strand van Ao Nang in de provincie Krabi. Het dichtsbijzijnde strand is zo’n 15 tot 20 minuten wandelen van het verblijf.

 

Je woont in een bungalow die je deelt met maximum 4 andere vrijwilligers. De bungalows beschikken over elektriciteit, airconditioning en warme douches. Mannen en vrouwen hebben aparte kamers.

 

Je gaat duiken in de Andaman zee en deelnemen aan verschillende activiteiten langs de kust van Ao Nang. Educatieve campagnes zullen georganiseerd worden in de omliggende scholen.

 

Wanneer je niet aan het werk bent, kun je ontspannen aan het zwembad of winkelen in Krabi, een restaurant bezoeken of de omgeving verder verkennen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Thailand

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Oceaanbescherming & Duiken project in Thailand

Elke dag start om 7 uur 's ochtend en rond 16 uur ben je klaar. De activiteiten zijn elke dag verschillend, maar hebben allemaal hetzelfde doel: een bijdrage leveren aan het beschermen van de oceaan, het koraalrif en de kust. Je ontbijt samen met de andere vrijwilligers en medewerkers op het project. Nadien zorgen we voor transport dat je de specifieke locatie voor die dag.

 

Elke week heeft een werkschema, waaronder beach cleanups en het planten van de mangroves. Drie keer per week ga je ook op onderzoeksduiken en verzamel je gegevens van het koraalrif en leven in de oceaan.

 

Er worden ook enkele namiddagen vrijgehouden om workshops te organiseren of een studiemoment waar je de resultaten van de duiksessies kunt analyseren. Je helpt ook tijdens outreach werk en educatieve programma’s in de lokale scholen.

 

Soms wordt er een uitstapje georganiseerd naar het aquarium waar je meer bijleert over de geschiedenis van duiken of maak je de tanks van de zeeschildpadden schoon. Het schema hangt af van de tijd in het jaar dat je naar Thailand gaat. Ook het weer en de oceaan getijden spelen mee.

 

Het eten wordt geserveerd op bij je accommodatie, tenzij je aan het werk bent op de boot. Dan eet je natuurlijk ter plaatse.

 

In jouw vrije tijd kun je de omgeving verkennen en verschillende activiteiten uitproberen. Ga rots klimmen, kajakken of ontspan aan het zwembad!

Two volunteers are seen diving and collecting samples whilst on their marine conservation work in Thailand with Projects Abroad.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de bedreigde dier- en koraalsoorten in de oceaan te beschermen in Krabi. Er wordt elk jaar hard gewerkt door alle vrijwilligers om de oceaan en de stranden in de omgeving te behouden en te beschermen. Hoe meer vrijwilligers een handje helpen, hoe meer we kunnen bereiken!

 

Dit project bestaat sinds 2005 en is een antwoord op de bedreigde populaties vissen en koraal. We willen te allen tijde voorkomen dat meer soorten uitsterven en het koraal onherstelbaar beschadigd raakt. We werken nauw samen met zowel lokale als internationale partners, want het delen van kennis en ervaring is van cruciaal belang. Alle verzamelde data tijdens duikonderzoeken wordt verzameld en gedeeld met de lokale overheid zodat hun milieubeleid hierop kan aangepast worden.

 

Regelmatig worden alle stranden opgeruimd en we blijven in contact met de lokale gemeenschap. Het bewustmaken en informeren van de bevolking helpt in het behouden van deze prachtige natuur.

 

Doe vrijwilligerswerk op dit Oceaanbescherming & Duiken project in Thailand en lever een belangrijke bijdrage aan het behalen van onze langetermijndoelen die we hier vooropstellen. Zien we je onderwater? 

Projects Abroad volunteer is pictured with a group of local children conducting a beach clean up operation as part of his marine conservation work in Thailand.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Ao Nang. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.


De accommodatie is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig. Stroom wordt voorzien door zonnepanelen.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Beleef de prachtige landschappen en cultuur in Zuidoost Azië. Thailand is een land met zoveel te bieden en te ontdekken.


Ga eropuit in je vrije tijd en ontdek de vele stranden, helderblauw water en al het leven in de oceaan. Je kunt snorkelen, diepzeeduiken of gewoon genieten van de rust op het strand.


Een van de must-sees is de Tiger Cave Temple, met prachtige ornamenten en diepe betekenis. De vele treden, 1237 stappen om precies te zijn, zorgen voor een waanzinnig uitzicht dat je niet wilt missen.


Ga het Khao Phanom Bencha National Park verkennen en ontdek de verschillende grotten en watervallen.


We hebben verschillende projecten in Thailand, dus de kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan en elkaar ook beter te leren kennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners