Business Interns pose for a photo with staff at a local bank in Mongolia.

Business stage in Mongolië

Doe praktische werkervaring op en leer van professionals bij een bedrijf in Ulaanbaatar

In een oogopslag

Doe een Business stage in Mongolië en zet een stap richting een succesvolle carrière in het bedrijfsleven. Werk met professionals bij lokale bedrijven en doe praktische werkervaring op om je cv te versterken. Dit is een geweldige kans om je perspectief op bedrijfspraktijken op een globaal niveau te verbreden.


Je zal werken met een begeleider en wordt geplaatst in een sector naar keuze, bijvoorbeeld financiën of marketing. Je hoeft je echter niet tot een enkele sector te beperken. Onze stagiairs werken vaak met consultancybedrijven die met verschillende bedrijven werken die hulp nodig hebben. Dit betekent dat je kansen zal hebben om te werken met bedrijven in meerdere sectoren. Je kunt ook kiezen om een impact te hebben op kleinere bedrijven en te helpen met de training van medewerkers of het organiseren van workshops. 


Je woont en werkt in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Maak gebruik van je vrije tijd om door de Mongoolse steppe te dwalen, tijd door te brengen met andere stagiairs en vrijwilligers en je gastgezin.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
Je moet minimaal een tweedejaars universitaire student zijn in een bedrijfsgerelateerd vakgebied of relevante ervaring hebben.


Is een Business stage in Mongolië geschikt voor mij?

Dit project is perfect als je een bachelorstudent bent en je je theoretische business kennis naar het volgende niveau wilt tillen. Als je recent afgestudeerd bent dan zul je ook profiteren door praktijkervaring op te doen voordat je een baan gaat zoeken.

Je moet ten minste een tweedejaars universiteitsstudent zijn op gebieden die verband houden met zaken, financiën, economie, marketing of human resources, of een achtergrond hebben in deze gebieden.

Business werkervaring in Mongolië zal je inzicht geven in globale businesspraktijken, je cv een boost geven en je de kans geven om te netwerken met professionals.

Een dergelijke stage bereidt je ook voor op de werkende wereld en helpt je de vaardigheden te oefenen die je nodig zal hebben om succesvol te zijn in het bedrijfsleven. Als je stipt, professioneel en hardwerkend bent zal je uitblinken tijdens je stage in Mongolië.

Je moet wel redelijk Engels kunnen spreken om te kunnen communiceren met je collega's en klanten. Ook zul je je eigen laptop mee moeten nemen voor dit project.

Business Intern sits at a desk with a female staff member of a Cashmere Factory at his placement in Mongolia.

Wat ga ik tijdens dit project doen?

Op deze Business stage in Mongolië kun je het volgende verwachten:


  • Doe praktische werkervaring op in het bedrijfsleven door met professionals te werken
  • Leer over bedrijfspraktijken en mogelijkheden in een ontwikkelingsland
  • Leid trainingen en workshops om lokale medewerkers in kleinere bedrijven te helpen

In je werk zal je je richten op het volgende:


Doe praktijkervaring in het bedrijfsleven op


Dankzij de hands-on ervaring die je tijdens je Business stage in Mongolië zal opdoen zal je cv uitblinken. Je zal assisteren bij onderzoek, bedrijfsvergaderingen bijwonen (wanneer mogelijk) en je academische kennis op situaties in de praktijk toepassen.


Afhankelijk van je stageplek kun je projectvoorstellen schrijven of nieuwe ideeën ontwikkelen voor organisatorische ontwikkeling. Al je activiteiten worden aangestuurd door professionele medewerkers op je stageplek.


Leer over businesspraktijken en mogelijkheden binnen een ontwikkelingsland


Deze stage biedt jou ook een geweldige kans om te leren. In Mongolië zijn er veel bedrijven die met internationale klanten werken en zich bezighouden met kwesties omtrent grensoverschrijdende contracten. Leer waar internationale klanten kunnen investeren, voer onderzoek uit of verstrek informatie aan buitenlandse investeerders.


Je zult ook zien dat het Engels een belangrijke rol speelt in het bedrijfsleven van Mongolië. Dankzij je Engels vaardigheden kun je de praktijken van je stageplek gemakkelijk evalueren en deze met je thuisland vergelijken.


Leid trainingen en workshops om lokale medewerkers van kleinere bedrijven te helpen


Aangezien een aantal van de bedrijven waarmee we werken nog in hun opstartfase zitten kun je hier een grotere impact hebben. Help om medewerkers te trainen of organiseer workshops om de vaardigheden van de medewerkers te ontwikkelen. Dit is een kans om je theoretische kennis in praktijk te brengen!


Je kunt ook Engelse lessen geven aan medewerkers op je Business stage om hun capaciteiten te vergroten.


Waar in Mongolië ga ik werken?

Ulaanbaatar

Onze Business stageplekken liggen in Ulaanbaatar, jouw thuisstad gedurende je stage in Mongolië.


Ulaanbaatar, de hoofdstad en grootste stad van Mongolië, heeft zich ontwikkeld tot het financiële centrum van Mongolië. De tijd die je doorbrengt in het buitenland zal je de kans geven om zowel de professionele als de leuke kanten van Mongolië te ontdekken, waarbij je werkt en woont met locals.


In je vrije tijd kun je de stad verkennen. Bezoek een Mongools Boeddhistisch klooster, reis buiten de stad om de nomaden te bezoeken of slenter over het Sükhbaatar plein.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mongolië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de Business stage in Mongolië

Werkuren lopen gewoonlijk van 9.00 uur tot 18.00 uur, maandag tot en met vrijdag.


Aan het begin van elke dag ontbijt je met je Mongoolse gastgezin, waarna je je voorbereidt op je werkdag. Netjes gekleed en met je laptop in je tas ga je lopend of met openbaar vervoer naar je stageplek.


Stiptheid en professionaliteit zijn belangrijk in de Mongoolse werkomgeving. Wanneer je op je stageplek aankomt zul je met je begeleider praten over de taken voor de dag. Maak gebruik van deze tijd om je collega's vragen te stellen en advies te krijgen over uitdagende opdrachten.


Een deel van je werk kan bestaan uit het uitvoeren van een onderzoek, of misschien word je gevraagd om een presentatie voor te bereiden. Je zal opdrachten ontvangen van je begeleider. Schrijf je vragen op, vraag medewerkers om advies of woon wanneer mogelijk vergaderingen bij.


Vrije tijd en weekenden zijn het perfecte moment om de culturele en historische kant van Mongolië te ontdekken. Struin door de straten van Ulaanbaatar, breng tijd door met je gastgezin of plan een weekendje weg om de nomaden te bezoeken en de uitgestrekte vlaktes van Mongolië te zien.

Business Intern poses for a picture at his administration desk during his Business Internship in Mongolia.

Wat zijn de doelen en impact van deze Business stage in Mongolië?

Het voornaamste doel van deze stage is om jou praktische werkervaring in een professionele omgeving te geven en je kennis van het bedrijfsleven te vergroten. Je zal leren over de ins en outs van bedrijven in verschillende sectoren.


Engels is heel belangrijk in het Mongoolse bedrijfsleven. Bedrijven die met internationale klanten werken moeten zich zeker voelen van hun vaardigheden in het Engels. Je zal werken met collega’s die hun Engels met je willen oefenen. Dit is een geweldige kans om je collega's te helpen meer vaardigheden te ontwikkelen.


Ongeacht met welk bedrijf je werkt, je zal zeker genoeg te doen hebben. Werk hard, neem initiatief en wees gereed om te leren, en je zult de business ervaring van je leven hebben!

A scenic view of Ulaanbaatar, where our Business internship in Mongolia is based.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Ulaanbaatar. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mongolië en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Mongolië is een van de meest afgelegen landen in de wereld. Als je ervoor kiest om hier vrijwilligerswerk te doen dan kom je te weten hoe het dagelijkse leven zo verschillend is.


Onze projecten zijn gelegen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van het land. De stad is een mix aan modern en traditioneel. Het Government Palace is een perfect voorbeeld, met een rustieke architectuur met blauw en goud licht.


Zelfs als je in de stad bent is de buitenstad nooit te ver weg. Je kunt de nomadenvolkeren en hun traditionele gers bezoeken. Ga paardrijden of ga eropuit in de prachtige eindeloze steppe van Mongolië.


Het bekende beeld van Genghis Khan is iets wat je moet zien. Het leert je ook veel bij over de geschiedenis van het land.


We organiseren verschillende vrijwilligersprojecten die het hele jaar doorgaan dus de kans is groot dat er andere vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw project. Je kunt alleen reizen of samen met de vrijwilligers het land gaan ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners