The office for Projects Abroad's Human Rights internships in Mongolia.

Mensenrechten stage in Mongolië

Verkrijg praktische werkervaring en doe onderzoek naar de mensenrechten bij een lokale stichting in Ulaanbataar

In een oogopslag

Neem deel aan een Mensenrechten stage in Mongolië en help mee in het onderzoek naar de grootste mensenrechtenkwesties en sociale uitdagingen van het land. Je gaat werken met ervaren professionals in lokale en internationale stichtingen. Het geeft je een werkervaring die erg waardevol is voor jouw CV.


Je gaat om met kwesties die een groot effect hebben op de lokale gemeenschappen. Dit gaat om huiselijk geweld, alcoholverslaving, de rechten van nomaden, kinderen, gevangenen en gehandicapten. Dit werk geeft je een beter begrip van het opkomen voor mensenrechten in een ontwikkelingsland.

Tijdens de stage krijg je de hulp van een verantwoordelijke. Sommige hebben een ervaring in sociaal werk of management, terwijl anderen mensenrechtenactivisten zijn of professors. Dit is je kans om te leren van de professionals en je studies te oefenen in de praktijk.


Je verblijft in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Je woont bij een lokaal gastgezin en kunt in je vrije tijd de omgeving beter leren kennen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder
You should be a law or social work student, or have a background in law or human rights.


Is deze Mensenrechten stage in Mongolië geschikt voor mij?

Deze Mensenrechten stage in Mongolië is geschikt voor elke student in mensenrechten, recht of sociaal werk. Het is ook geschikt voor studenten die graag onderzoek en analyses doen en ervaring willen opdoen met lokale stichtingen. Deze ervaring geeft je CV een aantrekkelijk kantje en het is een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken en studie aanvragen.

 

Een groot deel van deze stage draait om onderzoek, dus je interesse moet hier ook grotendeels liggen. Je kunt eventueel de kans krijgen om mee te werken aan outreach campagnes en belangenbehartiging.

 

Wil je deelnemen aan deze stage dan ben je een student rechten of sociaal werk en je hebt een achtergrond in recht of mensenrechten.

 

Deze stage is ook heel het hele jaar door beschikbaar, dus je kunt op elk moment deelnemen.

A Projects Abroad group pose at their placement during their Human Rights internships in Mongolia.

Wat ga ik doen op het project?

Op het project werken we met lokale en internationale partnerstichtingen. Elke stageplek neemt een andere invalshoek maar ze werken allemaal aan het aanpakken van sociale problemen in Mongolië. Op de stage ga je verschillende taken uitvoeren:


  • Help bij het onderzoek van schendingen van mensenrechten die op dat moment plaatsvinden in Mongolië
  • Assisteer Mongoolse mensenrechtenorganisaties met training
  • Neem deel aan lobbywerk door een campagne te leiden en deze aan het lokale personeel te presenteren
  • Help mee in het verkrijgen van de nodige fondsen voor gemeenschapswerk

Je kunt het werk onderverdelen in verschillende categorieën:


Help bij het onderzoek van schendingen van mensenrechten


Je gaat onderzoeksdocumenten ontwikkelen die de ernstige sociale problemen in Mongolië aanpakken. Dit gaat over onderwerpen zoals familiegeweld, alcoholverslaving, mensenhandel en de nood aan rechten voor kinderen, nomaden en gevangenen. Hoe meer fondsen we verkrijgen op het project, hoe meer onderzoek er kan gedaan worden naar mensenrechten.  


Assisteer Mongoolse mensenrechtenorganisaties met training


Een van onze stages bevordert burgereducatie en sociaal welzijn voor individuen, groepen, organisaties en gemeenschappen. Ze doen dit door middel van training, counseling, onderzoek en advocacy. Een andere plaatsing richt zich op de bevordering en bescherming van mensenrechten en sociale rechtvaardigheid in Mongolië. Tijdens trainingssessies begeleidt u teams bij het voorbereiden en werken met de lokale bevolking. U kunt ook worden gevraagd om presentaties over de mensenrechtenkwesties in uw eigen land voor te bereiden en te bespreken hoe deze op Mongolië lijken of van elkaar verschillen.


Een van onze stageplekken promoot het onderwijzen van de bevolking en sociaal welzijn voor individuen, groepen, organisaties en gemeenschappen. Ze doen dit door middel van training, consultaties, onderzoek en pleidooien. Een andere stageplek richt zich op het promoten en beschermen van mensenrechten en sociale rechtvaardigheid in Mongolië. Tijdens trainingssessies ondersteun je teams bij het voorbereiden en werken met de lokale bevolking. Je kunt ook worden gevraagd om presentaties over de mensenrechtenkwesties van je eigen land voor te bereiden en te bespreken hoe deze op Mongolië lijken of van elkaar verschillen.


Neem deel aan lobbywerk


Op jouw stageplek word je aangemoedigd om je eigen campagne te leiden over een onderwerp dat je persoonlijk aangaat. Je doet onderzoek naar het onderwerp en geeft een presentatie aan je collega’s.


Bijna al onze Mensenrechten stageplekken doen aan pleidooien. Een deel van jouw stage is samenwerken met het personeel tijdens lobby- en pleidooiwerk voor kansarme groepen in het land. Je helpt in het maken van een sterke rechtszaak en geeft de mensen hun rechten mee.


Help mee bij fondsenwerving voor gemeenschapswerk


Als onderdeel van jouw mensenrechten stage in Mongolië, help je in de fondsenwerving voor gemeenschapswerk. De fondsen helpen achtergestelde families en instellingen die het nodig hebben, om bijvoorbeeld de schoolmuren te renoveren. Door deel te nemen aan de fondswervingen kun je een verschil helpen maken.


Waar in Mongolië ga ik werken?

Ulaanbaatar

Afhankelijk van jouw interesses en achtergrond, zijn er  verschillende Mensenrechten stageplekken in Mongolië:


  • Een centrum voor mensenrechten en ontwikkeling
  • Een organisatie die burgereducatie (de plichten en rechten van burgers) en sociaal welzijn promoot
  • Een centrum tegen geweld (deze stage vereist dat je langer dan drie maanden kunt werken, de Engelse perfect beheerst en een juridische achtergrond hebt)

Alle Mensenrechten stageplekken zijn gelegen in Ulaanbaatar. Het is een stad omgeven door geschiedenis en cultuur. Je kunt meer te weten komen over de befaamde Genghis Khan, de oprichter van het Mongoolse rijk of een weekend doorbrengen bij de nomaden. Jouw stage in Mongolië is de ideale gelegenheid om Mongolië te ontdekken zoals geen enkele toerist dat zou kunnen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mongolië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de Mensenrechten stage in Mongolië

Een typische dag op de Mensenrechten stage in Mongolië loopt van 10 uur tot 17 uur, van maandag tot vrijdag. Je begint de dag met een ontbijt bij je gastgezin. Met je persoonlijke laptop en professionele kleren neem je de bus naar het kantoor of ga je te voet. Op je eerste dag word je begeleid door een medewerkers zodat je de weg weet van en naar het kantoor.


Je gaat samenwerken met een verantwoordelijke die toezicht op het werk dat je doet en je helpt als je met vragen zit. Stel dus zoveel mogelijk vragen en leer van de professionals in mensenrechten.


Het grootste deel van jouw werk is het doen van onderzoek naar huiselijk geweld, vrouwenrechten, kinderbescherming, seksisme in de werkomgeving, rechten voor nomaden en nog veel meer. Op deze stage is punctualiteit en een professionele kledingstijl van belang omdat je ook in een professionele werkomgeving terecht gaat komen.


Tijdens je vrije tijd kun je het weekend doorbrengen met de nomaden, een Mongools klooster bezoeken of de andere vrijwilligers beter leren kennen of gezellig thuis blijven met je gastgezin. Wat je doet in je vrije tijd is volledig jouw keuze, maak gebruik van deze unieke ervaring!

Local cases are discussed in a meeting as part of a Human Rights internship in Mongolia.

Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het doel van deze stage is om de Mongoolse wetgevers te ondersteunen bij kwalitatief onderzoek en het legale systeem in het land verbeteren. Hierin speel je een actieve rol.


Huiselijk geweld, alcoholverslaving en te weinig rechten voor vrouwen, gehandicapten en gevangenen zijn enkele van de sociale uitdagingen waar de bevolking mee te maken krijgt. Je doet onderzoek naar onderwerpen die helpen bij het pleidooiwerk voor kansarme groepen in Mongolië.


Je gaat samenwerken met professionele medewerkers die een achtergrond hebben in sociaal werk, management en mensenrechtenactivisme. Deze stage geeft je de kans om jouw academische kennis in de praktijk te zetten en samen te werken met toegewijde en passionele teams in een ontwikkelingsland.


Tijdens je stage zul je de impact zien shiften van het communisme naar een democratisch systeem, en het effect op de bevolking. Zo krijg je een beter begrip van het land.


Neem deel aan onze Mensenrechten stage in Mongolië en doe waardevolle ervaring op in mensenrechten.  

A local supervisor with an intern doing a Human Rights placement at an NGO in Mongolia.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Ulaanbaatar. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mongolië en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Mongolië is een van de meest afgelegen landen in de wereld. Als je ervoor kiest om hier vrijwilligerswerk te doen dan kom je te weten hoe het dagelijkse leven zo verschillend is.


Onze projecten zijn gelegen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van het land. De stad is een mix aan modern en traditioneel. Het Government Palace is een perfect voorbeeld, met een rustieke architectuur met blauw en goud licht.


Zelfs als je in de stad bent is de buitenstad nooit te ver weg. Je kunt de nomadenvolkeren en hun traditionele gers bezoeken. Ga paardrijden of ga eropuit in de prachtige eindeloze steppe van Mongolië.


Het bekende beeld van Genghis Khan is iets wat je moet zien. Het leert je ook veel bij over de geschiedenis van het land.


We organiseren verschillende vrijwilligersprojecten die het hele jaar doorgaan dus de kans is groot dat er andere vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw project. Je kunt alleen reizen of samen met de vrijwilligers het land gaan ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners