A Micro-finance intern in Cambodia explains the importance of building savings.

Stage microkrediet in Cambodja

Ondersteun lokale ondernemers uit achtergestelde gebieden en help bij het opzetten van een onderneming en een duurzaam inkomen

In een oogopslag

Doe stage microkrediet in Cambodja en ondersteun lokale ondernemers uit achtergestelde gemeenschappen. Je gaat de lokale staff ondersteunen en ondernemerstraining en rentevrije leningen voorzien aan degene die een eigen zaak willen opzetten.


De lage inkomens in Cambodja maken het moeilijk voor ondernemers om te herinvesteren in hun eigen zaak of te sparen. We geven hen de mogelijkheid om te investeren in de groei van hun eigen zaak en een beter inkomen te gaan verdienen. Om dit te kunnen volbrengen werken we samen met Khemara, een lokale stichting. Samen voorzien we rentevrije leningen om de economische ontwikkeling positief te beïnvloeden in de lokale omgeving.


Je doet waardevolle ervaring op met microkrediet en dit in een cultuurrijke stad in Cambodja. Je gaat je verblijf delen met de andere stagiaires en vrijwilligers. In het weekend kun je er samen op uit en Phnom Phen ontdekken in al zijn glorie.

Startdata: 

Juni tot September

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is deze stage microkrediet geschikt voor mij?

Dit project is een geweldige manier om je tijd en vaardigheden te gebruiken om mensen te helpen met financiële onafhankelijkheid. Je doet waardevolle werkervaring op en leert vaardigheden in een internationale omgeving.

 

Je gaat voornamelijk werken met ondernemers uit achtergestelde gebieden in Phnom Penh. Daar ga je ze begeleiden met hun zakelijke ondernemingen. Je krijgt inzicht over microkrediet en de werking ervan, en dat staat geweldig op je CV en het vermelden waar tijdens sollicitatiegesprekken.

Microfinance volunteer from Australia takes note on beneficiary revenues

Wat ga ik doen op deze stage microkrediet in Cambodja?

Er zijn verschillende activiteiten die je gaat uitvoeren tijdens deze stage:


  • Interview en screen potentiële begunstigden van leningen
  • Ondersteun en observeer de huidige ondernemers en hun bedrijf
  • Voorzie training voor de huidige microkrediet begunstigden

Jouw werk kun je onderverdelen in de volgende categorieën:


Interview en screen potentiële begunstigden van leningen


Een belangrijk deel van het project is om ondernemers in te lichten over het voordeel van een kleine lening. Je introduceert het microkrediet programma van Projects Broad aan de potentiële begunstigden. De volgende stap is het uitvoeren van interviews met de prospects die willen deelnemen en hun businessplan willen bespreken. Je krijgt ook de kans om meetings bij te wonen waar de leningen worden besproken.


Ondersteun en observeer de huidige ondernemers en hun bedrijf


Je gaat veel tijd doorbrengen met de huidige begunstigden en ze ondersteunen in hun zakelijke ondernemingen. Je gaat dit doen op verschillende manieren:


  • Huis- en zaken bezoeken doen om de voortgang bij te houden
  • Helpen met bedrijfsplannen
  • Gepersonaliseerd advies geven voor verbeteringen


Het grootste deel van de begunstigden zijn verkopers van eten en drinken, kleermakers of eigenaars van een salon.


Voorzie training voor de huidige microkrediet begunstigden


Je gaat ook helpen bij het organiseren van workshops. Dit helpt de lokale ondernemers met hun vaardigheden en kennis die ze nodig hebben om een eigen zaak te runnen. Je kunt verschillende onderwerpen behandelen die relevant zijn voor kleine ondernemingen zoals:


  • Basis boekhouden
  • Klantenservice
  • Marketing
  • Project management

Onze project partners in Cambodja

In Cambodja werken we samen met de lokale stichting Khemara op verschillende projecten inclusief de stage microkrediet.


Khemara is opgericht in 1991 en werkt met kwetsbare groepen en verschillende problemen gaande van ongelijkheid tussen man en vrouw tot armoede. Ze leggen de focus op holistische gemeenschap programma's die gezinnen ondersteunt. Samen geven we rentevrije leningen aan ondernemers zodat ze onafhankelijk en succesvolle ondernemers kunnen worden.


Waar in Cambodja ga ik werken?

Phnom Penh

JE gaat werken in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Hier ga je voornamelijk werken in het kantoor van een lokale partner organisatie die in het noorden van de stad liggen.


In je vrije tijd is er heel wat te doen. Je kunt de architectuur bewonderen gaande van overheidsgebouwen tot heilige tempels. Proef de lokale delicatessen en verken de drukke straten van Phnom Penh samen met de andere vrijwilligers.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage microkrediet

Na een uitgebreid ontbijt in het gedeelde appartement kun je naar het werk met een tuk-tuk.Op je eerste dag word je begeleid door een medewerker van Projects Abroad om je de weg te wijzen.


Je begint rond 8:30 uur tot 16:30 uur, van maandag tot vrijdag. In de avond en weekend ben je vrij om te doen wat je wilt!


De taken op de stage variëren van dag tot dag. Je kunt bijvoorbeeld meetings hebben met de begunstigden, training sessies plannen en geven of leningen beheren. Je gaat een inzicht krijgen over hoe kleine ondernemingen te werk gaan in Cambodja en de uitdagingen die ze te verwerken krijgen. We werken vaak met ondernemingen die eten en drinken verkopen, kleermakers en eigenaars van salons.


Een leuk onderdeel van de stage is dat je de stad ingaat om de begunstigden te bezoeken bij hun thuis of het werk, wat betekent dat je niet altijd op kantoor gaat werken.


Eenmaal je klaar bent met de dag kun je de geuren en kleuren van Phnom Penh ontdekken. Neem deel aan onze sociale evenementen of bezoek toeristische plekjes zoals het nationale musuem, het royale paleis of de vele tempels en marktjes in de omgeving.

Interns gain micro-finance work experience in Cambodia during a business meeting

De doelen en impact van dit project

Het doel van dit project is om de mensen uit achtergestelde gemeenschappen een duurzaam inkomen te helpen verdienen en jou een praktische en educatieve stage aanbieden binnen het microkrediet.


Veel van de stagiaires nemen deel om werkervaring op te doen in een andere culturele omgeving. We geven je de mogelijkheid om te leren van lokale professionals en om jouw eigen kennis ook met hen te delen.


Er is ook een altruïstische dimensie aan deze stage. Door de lage inkomens kunnen veel mensen niet sparen om hun bedrijf te doen groeien. Door het aanbieden van rentevrije leningen kunnen ondernemers hun product of service uitbreiden en diversifiëren.


Het grootste deel van de begunstigden zijn verkopers van voedsel en drinken, kleermakers of eigenaars van salons. Ze hebben kleine ondernemingen en een laag inkomen die niet voldoende is om het gezin te ondersteunen. Met deze leningen kunnen de ondernemers extra voorraad en materiaal aankopen om het bedrijf te doen groeien. Op die manier kunnen ze hun salaris ook laten toenemen en zelfs spaargeld opzij zetten.


In 2017 hebben in totaal 124 begunstigden gebruik gemaakt van leningen om hun bedrijf en inkomen uit te breiden. Door deel te nemen aan de stage microkrediet in Cambodja kun je lokale ondernemers helpen door jouw kennis met hen te delen.

Projects Abroad Microfinance coordinator sits down to discuss with new beneficiaries on Silk Island

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

In Phnom Penh ga je accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Verken Cambodja en laat je verrassen door de drukke steden, de prachtige natuur en de verschillende historische bezienswaardigheden. Cambodja heeft zoveel te bieden!


Je kunt de wereldberoemde Siem Reap bezoeken en Angkor Wat. Met de grote boomwortels en prachtige tempeldeuren voel je je in een heel andere wereld.


Maar Cambodja heeft nog zoveel meer te bieden dan historische tempels. Je kunt de jungle verkennen, dolfijnen spotten of een namiddag doorbrengen op het strand.


Meer nog, je gaat samenwerken met internationale vrijwilligers en samen de omgeving verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners