A group of students built a toilet block as part of their building volunteer work in Ghana

Vrijwilligerswerk bouwen in Ghana

Haal je handen uit de mouwen en werk samen op bouwplaatsen als vrijwilliger in Ghana

In een oogopslag

Doe bouw vrijwilligerswerk in Ghana en zet jezelf aan het werk om infrastructuur te voorzien voor de gemeenschappen. Je werk samen met lokale bouwvakkers en bouwt klaslokalen, toiletten, bibliotheken en huizen. Je leert enerzijds nieuwe vaardigheden aan en raakt betrokken bij lokale gemeenschappen in Ghana.


Je kunt de vooruitgang van het bouwwerk met je eigen ogen zien en het verschil is merkbaar wanneer je jouw bijdrage aan het project afrondt. Al jouw inspanningen verbeteren de levenskwaliteit van de gemeenschappen die leven in de achtergestelde buurten.


Je werkt in een klein dorpje in de Akuapem Hills en verblijft bij een lokaal gastgezin. Probeer de traditionele Ghanese maaltijden, ontdek het lokale nachtleven en bezoek nationale parken.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is bouw vrijwilligerswerk in Ghana geschikt voor mij?

Hard werk en je handen gebruiken schrikt je niet af? Dan is het bouw project in Ghana iets voor jou! Je hebt geen ervaring nodig, en de toezichthouders leren je alles wat je moet weten. Als je graag met je handen werkt, dan is dit project geschikt voor jou.


Bouw vrijwilligerswerk in Ghana is ook geschikt voor iedereen die interesse heeft in bouw en deze ervaring willen toevoegen aan hun CV. Deze ervaring toont dat je een toegewijd, hardwerkend en flexibel persoon bent. Dit zijn vaardigheden die van belang zijn in een gelijkaardige job.


Het bouw project in Ghana kun je doen vanaf 1 week en kun je zelf kiezen wanneer je aan dit project wilt deelnemen. We raden je wel aan om zo lang mogelijk te blijven, zodat je nog beter de vooruitgang kunt zien en misschien zelf het project kunt helpen afwerken.

A volunteer is pictured laying the foundations for a toilet block as part of his building volunteer work in Ghana.

Wat ga ik doen op het bouw project in Ghana?

In Ghana help je bij de bouw van klaslokalen, toiletten, bibliotheken en huizen in de Akuapem Hills. Tijdens het project zal je de volgende taken uitvoeren:


  • Bereid het bouwmateriaal voor met de aanwezige middelen
  • Bouw of renoveer klaslokalen en gemeenschapsgebouwen
  • Help om de finale werken af te ronden van gebouwen
  • Verbeter de leeromgeving voor kinderen door educatieve muurschilderingen te maken in de klaslokalen

Hier zijn enkele taken die je zal uitvoeren op het bouw project:


Maak bakstenen voor de bouw


Je leert verschillende basisvaardigheden van de lokale bouwvakkers in Ghana. In plaats van de reguliere bakstenen en cement, bereid je eigen materiaal om te gebruiken in de constructie van de gebouwen. We leren hoe je milieuvriendelijke bakstenen maakt met enkel modder en water. Deze techniek perst de modder samen in een vorm die nadien in de zon verhardt tot een bouwsteen.


Haal je de handen uit de mouwen tijdens bouw- en renovatiewerken


Sommige bouwprojecten beginnen vanaf nul, dus je helpt daar vooral om de funderingen klaar te leggen voor de effectieve constructie van het gebouw. Eenmaal de fundering er staat, help je om de bakstenen te leggen en de muren te bouwen. Het duurt ongeveer een maand om een klaslokaal te bouwen.


Rond bouwwerken af en doe de laatste retouches


Een gebouw is niet compleet zonder die laatste kers op de taart. Samen met de lokale bouwvakkers en de toezichter op het bouw project, help je om het gebouw uniek te maken. Je doet pleisterwerk op de muren, legt de vloeren in de klaslokalen, verft de muren of ploegt de grond om rondom het gebouw. Om de leeromgeving van de kinderen te verbeteren, help je ook bij het schilderen van muurtekeningen. Je kunt bijvoorbeeld het volledige ABC schilderen, getallen van 1 tot 10 en dat allemaal met de kleurrijkste tinten.


Waar in Ghana zal ik werken?

Akuapem Hills

Je werkt op verschillende bouwprojecten in de groene omgeving van Akuapem Hills. Dit landelijke gebied is de thuis voor verschillende kleine dorpjes. Je werkt in lokale scholen of renoveert gebouwen die de gemeenschap te goed komt.


Deze buurt is ook een rustige plek om te werken. Je leert de lokale bevolking beter kennen en ‘obroni’ (buitenlander) wordt je nieuwe roepnaam door de kinderen op de straat. Al is het een rustig dorpje, de bevolking kent zeker van wanten! Je kunt deelnemen aan de volksfeesten en gefrituurde vis en confituren proberen langs de vele eet stallen die je vindt in de straten.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het bouwproject in Ghana

Het tropische klimaat in Ghana bereikt gemakkelijk temperaturen van 30 graden en meer rond de middag. Hierdoor beginnen de werkdagen om 8.30 uur en stoppen rond 12:30 uur, met tijd voor een tussendoortje.


Elke morgen kies je om oude kleren aan te doen die vuil mogen worden. De weg naar het project doe je met de ‘tro tro’ (lokale busjes) of met een gedeelde taxi.


Afhankelijk van het bouwproject, doe je taken zoals funderingen plaatsen, bakstenen maken uit modder en water, cement mengen, metselen van muren of helpen bij het plaatsen van daken. Na de bouw help je bij het pleisterwerk, schilderwerken, muurschilderingen en het afwerken van de tuin. In de namiddag kun je helpen tijdens gemeenschapsinitiatieven zoals leeslessen voor kinderen of sportactiviteiten.


In je vrije tijd kun je bijvoorbeeld Cape Coast bezoeken en bijleren over de geschiedenis van het land en de slavenhandel. Het is warm het hele jaar door dus je kan ook ontspannen op het strand of de nationale parken bezoeken.

Projects Abroad volunteers can be seen participating in preparing the building site during their building volunteer work in Ghana.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om belangrijke infrastructuren te bouwen voor de gemeenschappen. In het verleden hebben we o.a. klaslokalen, huizen, toiletten, bibliotheken en boekenkasten gebouwd.


Veel Ghanezen leven in landelijke gebieden met minder dan 1 Euro per dag, en veel gezinnen leven in oude huizen. Met de bouwprojecten konden we verschillende huizen bouwen voor de gezinnen die geen eigen huis kunnen veroorloven.


Openbare scholen krijgen ook niet de financiering om te beantwoorden op de vraag voor meer klaslokalen. Veel klaslokalen zijn overbevolkt en worden gebruikt door twee klassen tegelijk. Dit is een uitdaging voor niet alleen de leerkrachten maar ook de kinderen die een kleine ruimte moeten delen. Om de leeromgeving te verbeteren, helpen we in het bouwen van extra klaslokalen.


Vrijwilligerswerk op een bouw project in Ghana geeft de gemeenschappen betere huizen en meer klaslokalen. Dit moedigt het leren aan en geeft de scholen de trots om te werken aan een betere toekomst en onderwijzing voor de kinderen.

Female Projects Abroad volunteer is pictured painting a post on a community day in Ghana whilst on her building volunteer work.

The project runs all year round, you can start on any day, and it’s fully supervised. So all you need to do is decide on some dates, complete our application form with a £195 deposit and we’ll take care of the rest.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft bij een gastgezin in Ghana. Ze verwelkomen je in hun huis, delen graag hun gewoonten en laten je kennismaken met je eigen cultuur. Wij geloven dat dit de beste manier is om jezelf onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring op te doen.

We zullen altijd proberen om je samen te laten wonen met minstens één andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiair bij hetzelfde gastgezin. Je kamer is bescheiden, maar comfortabel, schoon en veilig.

Je programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners