Students learn the basics of basketball during volunteer sports coaching in schools in Jamaica

Vrijwilligerswerk gymles project in Jamaica

Geef sportcoaching in achtergestelde scholen help kinderen met het ontwikkelen van een goede conditie en sportvaardigheden

In een oogopslag

Neem deel als vrijwilliger gymleraar in Jamaica, een land dat bekend staat voor zijn atletische uitmuntendheid. Je gaat de volgende generatie helpen bij het ontwikkelen van sportvaardigheden en kinderen inspireren tijdens verschillende activiteiten. Je gaat internationale ervaring opdoen met sportcoachen en kunt je passie met anderen delen.


Sport is de geschikte manier om kinderen belangrijke levenslessen te leren zoals teamwork. Tijdens je verblijf in Jamaica ga je de vaardigheden verbeteren, het zelfvertrouwen helpen ontwikkelen en een gezonde levensstijl promoten. Het belangrijkste is om de ervaring leuk en plezierig te maken voor de kinderen.


Je zult bij een gastgezin in Mandeville verblijven en de gewoontes van de lokale bevolking in Jamaica gewoon worden. Het project geeft je de mogelijkheid om vrienden te maken van over de hele wereld. Meer nog, je kunt het eiland ontdekken tijdens je vrije tijd!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk gymles project in Jamaica geschikt voor mij

Heb je een passie voor sport en fitness? Werk je graag met kinderen? Wil je een internationale ervaring opdoen met sportcoaching? Is je antwoord ‘ja’ op alle vragen dan is dit vrijwilligerswerk je op het lijf geschreven.


Je gaat niet alleen de kinderen helpen in achtergestelde gemeenschappen met het ontwikkelen van hun vaardigheden maar je doet ook waardevolle werkervaring op in een andere cultuur. Vrijwilligerswerk als sportcoach in Jamaica staat goed op je CV en zeker als je een carrière wilt in het onderwijs.


Je hebt geen ervaring nodig met coachen om deel te nemen. Je kunt deelnemen als je professionele ervaring hebt als coach of simpelweg ervaring wilt opdoen met sportcoaching en het geven van sportieve activiteiten. Hou er rekening mee dat je vooral zelfstandig gaat werken dus je hebt een goede kennis nodig van enkele sporten. Je krijgt een volledige inductie na je aankomst zodat je goed voorbereid kunt starten op de school.


Je moet minstens 18 jaar oud zijn om deel te kunnen nemen aan dit project. De minimumduur op het project is twee weken en je kunt het hele jaar door deelnemen. De start- en einddata zijn flexibel dus je kiest de data die het beste past voor jou. Hoe langer je aanwezig bent op het project, hoe groter de impact is op de kinderen. Hou er ook rekening mee dat de scholen gesloten zijn van juni tot en met augustus en tijdens de hele maand december.

De officiële voertaal is Engels en deze wordt ook gesproken op de scholen. Je hebt een goede kennis nodig van deze taal om te kunnen deelnemen aan dit project.

Players practise football drills through Projects Abroad's volunteer sports coaching in schools in Jamaica

Wat ga ik doen op dit project?

Het is jouw taak om lichamelijke opvoeding te geven en sport training op de lokale scholen. Je gaat de volgende activiteiten uitvoeren:


  • Geef sportles aan de kinderen
  • Introduceer alle aspecten van sporttraining
  • Geef les over gezonde voeding en spelregels

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Geef sportles aan de kinderen


Je kunt de kinderen coachen in verschillende sporten op de school. Het gaat over de volgende:


  • Atletiek
  • Voetbal
  • Basketbal
  • Netbal
  • Cricketspel
  • Tennis
  • Hockey


Hou er rekening mee dat sommige sporten tijdens bepaalde seizoenen worden gespeeld. Atletiek wordt gegeven van januari tot maart. Cricket wordt gegeven van maart tot midden juni en voetbal en netbal wordt gegeven van september tot november.


Je gaat de studenten helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en ze de spelregels aanleren. Hockey is een vrije nieuwe sport dus je gaat de lokale sportcoaches ook helpen bij het leren van des port. Je kunt ook een ondersteunende rol innemen voor de schoolteams tijdens thuis en uitmatchen.


Introduceer alle aspecten van sporttraining


Sport is meer dan enkel spel! Je traint de leerlingen met een goede opwarming om blessures te vermijden, neemt de rol is van scheidsrechter en marshall en helpt bij het ontwikkelen van specifieke vaardigheden per sport. Dit geeft de leerlingen een uitgebreide sportervaring en geeft jou een beter inzicht over de verschillende rollen als sportcoach.


Geef les over gezonde voeding en spelregels


Sport ontwikkeling is meer dan alleen atletische vaardigheden ontwikkelen. Je gaat presentaties geven over het belang van een goede beweging, gezonde voeding en vaardigheden zoals sportiviteit, motivatie en verantwoordelijkheid leren opnemen. Je gaat de leerlingen alles leren over de regels en geschiedenis van de gekozen sport. Zo doe je meer ervaring op als sportcoach terwijl je in Jamaica verblijft.


Waar in Jamaica ga ik werken?

Mandeville

Je gaat werken in Mandeville, een centraal gelegen dorp zo’n twee uur rijden van de hoofdstad Kingston. Dit dorp mag wel klein zijn maar het heeft alle voorzieningen die je nodig hebt. Er zijn supermarkten, restaurants en gezellige straten.


Je gaat werken in een lokale lagere of middelbare school. Onze grootste partner is een middelbare school met zo’n 700 studenten en slechts vier gymleraren.


Tijdens je vrije tijd kun je het eiland gaan ontdekken. Beleef de lokale cultuur, geschiedenis, bezienswaardigheden en de natuur. Misschien ga je wel de prachtige watervallen, stranden en lagunes bezoeken?

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Jamaica Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het gymles project in Jamaica

Na het ontbijt bij je gastgezin kun je de taxi delen naar de school waar je gaat werken. Op je eerste dag word je begeleid door onze staff die je gaat rondleiden in de omgeving. Je werk in een lokale lagere of middelbare school.


Een typische dag begint om 8 uur tot 14 uur, van maandag tot vrijdag. Als je graag training wilt geven buiten de schooluren of matches wilt bijwonen dan kun je blijven tot 17 uur. In het weekend en de avond ben je volledig vrij om te doen wat je wilt.


Je gaat lichamelijke opvoeding geven aan verschillende kindergroepen. De activiteiten variëren per seizoen. Zo ga je bijvoorbeeld cricket geven in de lente en zomer, terwijl je in de herfst en winter vooral voetbal en netbal geeft. Veel van de scholen hebben beperkte middelen dus je moet hier creatief mee omgaan.


Wanneer je geen sportcoaching doet ga je de lessen voorbereiden voor sportdagen of schoolcompetities. Je krijgt ook de mogelijkheid om jouw werk te combineren met het lesgeef project. Hier breng je jouw dag door in het klaslokaal en help je de leerlingen met het verbeteren van de geletterdheid.


Eenmaal je klaar bent met de dag kun je de lokaal levensstijl ontdekken. Breng tijd door met je gastgezin, neem deel aan een sociale samenkomst met de andere vrijwilligers. Leer onze lokale staff kennen of breng tijd door met de vrijwilligers op de idyllische stranden of watervallen. Proef de lokale keuken zoals jerk chicken of ackee. Vergeet ook niet de overvloed aan hikes die je kunt doen en het prachtige leven onder water die je kunt ontdekken tijdens snorkelsessies.

A volunteer taking football classes gains sports coaching work experience in Jamaica

Doel en impact van het gymles project in Jamaica

Het doel van dit project is om de lokale gymleraren te ondersteunen en de leerlingen te helpen met de lichamelijke opvoeding.


Veel scholen in Jamaica hebben te veel studenten per leraar, Dit betekent dat veel gymleraren de hoeveelheid studenten niet aankunnen en waardevolle lessen kunnen geven.


Als vrijwilliger haal je de druk van de schouders. De leerlingen worden verdeeld in kleinere groepen waardoor de sportlessen effectiever en meer leerzaam zijn.


Jamaica heeft het nog steeds moeilijk met armoede en werkloosheid terwijl er wel verbetering is. Het land heeft het moeilijk met hoge werkloosheid en armoede al is er wel verbetering. Dit heeft gezorgd voor sociale problemen zoals geweld en tienerzwangerschap. Sport is ook een ideale manier om kinderen bezig te houden op een gezonde en leuke manier en vaardigheden aan te leren zoals teamwork en toewijding.


Neem deel in Jamaica en werk in achtergestelde scholen om kinderen al spelend aan te moedigen en te laten sporten.

A physical education teacher gives lessons while volunteering as a sports coach in schools in Jamaica

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Mandeville. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Jamaica en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Als je denkt aan de tropische Caraïben is het eerste land waaraan je denkt misschien Jamaica. Witte stranden, een veelzijdige cultuur en een rijke geschiedenis. Doe vrijwilligerswerk op dit eiland en krijg de kans om het eiland te verkennen in je vrije tijd.


De lokale keuken bestaat uit delicatessen die je moet proberen zoals jerk chicken en Jamaicaans gebak. Proef de vele delicatessen langs de waterkant en vindt afkoeling in de zee.


In je vrije tijd kun je de marktjes verkennen, de vele musea en het bekende Bob Marley Museum in Kingston. Bezoek Fort Charles en het National Heroes Park, genoeg bezienswaardigheden om uit te proberen.


Tijdens jouw ervaring in het buitenland ga je samenwerken met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Je kunt het land op je eentje verkennen maar dat kan natuurlijk ook met de groep vrijwilligers van de verschillende projecten.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners