Tijdens je vrijwilligerswerk op het Haaienbescherming project kun je jouw eigen PADI Divemaster certificaat behalen. Deze kwalificatie heb je nodig als je jouw passie voor duiken wilt omzetten in een carrière.


Je zal zowel les krijgen in het water als op het droge, waarin je alles leert over de techniek en de wetenschap achter het duiken, hoe je zelf je eigen dive master programma uit kunt voeren, ook leer je de vaardigheden voor het besturen van een professionele boot speciaal voor het duiken en krijg je coaching omtrent je carrière binnen de duikindustrie.


Tijdens het project werk je nauw samen met onze gekwalificeerde PADI instructeurs en medewerkers van Projects Abroad. Je zal een persoonlijke mentor toegewezen krijgen. Je leert hoe je groepen begeleidt tijdens het duiken, hoe je duik briefings uitvoert, hoe je duik locaties in kaart brengt en hoe je het kwetsbare zeemilieu beschermt. Je gaat ook logistieke vaardigheden leren zoals hoe je scuba-review cursussen kunt geven.


Na afronding van je Dive Master ben je klaar voor een baan in de duikindustrie of kun je je aanmelden voor de Instructor Development Course om je carière binnen scuba duiken verder te ontwikkelen.

Wat zijn de kosten om een Divemaster te worden?

De kosten van de Divemaster cursus hangen af van je ervaring en je huidige duikbrevet. Hoe meer ervaring en vaardigheden je hebt, hoe groter de korting zal zijn. Er zijn drie prijsopties:


  • EFR en Rescue Divers met meer dan 40 duiken krijgen korting en betalen € 520
  • Duikers met een Advanced Open Water certificaat (of hoger) met meer dan 30 duiken krijgen een kleine korting en betalen nog € 1.395
  • Alle anderen betalen de standaard prijs van €1.995


Deze cursus is een extra en aanvullende cursus binnen ons Haaienbescherming project in Fiji. Het is niet mogelijk om enkel de Divemaster cursus te volgen - Je moet ook vrijwilligerswerk doen op het Haaienbescherming project en de nodige projectkosten betalen.


In deze prijs zit de Divemaster “Crew Pack” en de nodige PADI cursussen inbegrepen. Gelieve je eigen specifieke Divemaster uitrusting mee te nemen, of deze ter plaatse te kopen. De kosten hiervoor zullen ongeveer €120 zijn. Je zal ook je eigen PADI Divemaster lidmaatschap moeten betalen, wat ongeveer €120 zal bedragen.

Hoe lang duurt het om een Divemaster te worden?

Afhankelijk van jouw ervaring kan je jouw Divemaster cursus afronden in 8 weken tijd:


  • EFR en Rescue Duikers met meer dan 40 duiken: 8 weken
  • Duikers met een Advanced Open Water certificaat (of hoger) met meer dan 30 duiken: 12 weken
  • Alle anderen: 16 weken

Onze partners