A sports player meets with his team as part of his volunteer sports coaching in Argentina

Vrijwilligerswerk sport club in Argentinië

Werk in Córdoba als sport coach en help achtergestelde jongeren hun sportieve vaardigheden te ontwikkelen

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk op een sport club in Argentinië en help de sportieve vaardigheden van jonge spelers met achtergestelde achtergronden te ontwikkelen. Je werkt bij een buurtsportclub, waar je nauw samenwerkt met lokale coaches. Dit is een geweldige manier om praktische coach ervaring op te doen en tegelijkertijd anderen te helpen.

 

Sport is enorm populair in Argentinië. Helaas hebben veel van de kinderen die graag willen sporten een achtergestelde achtergrond en krijgen ze de kans niet om mee te doen. De club waar we werken geeft gratis les aan kinderen die dit niet kunnen betalen. Je helpt deze lessen te coachen. Je geeft voornamelijk voetbal en basketbal les. Misschien kun je ook hockey, zwemmen of gymnastiekles geven.

 

Je woont en werkt in Córdoba en verblijft bij een lokaal gastgezin. Dit wordt je thuis weg van huis en de perfecte omgeving om Argentijnse gastvrijheid, cultuur en tradities te ervaren.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is sport les geven in Argentinië geschikt voor mij?

Ben jij een gepassioneerde sportman of -vrouw? Houd je van werken met kinderen? Heb je een passie voor het stimuleren van hun talenten? Dan is vrijwilligerswerk als sport coach in Argentinië perfect voor jou!

 

Wij werken samen met een buurtsportinitiatief dat gratis lessen in onder andere voetbal en hockey aan kinderen uit arme gezinnen aanbiedt. Jouw rol is om hun zelfvertrouwen op te bouwen, hun vaardigheden te ontwikkelen en hen aan te moedigen om fit te blijven.

 

Dit is voor jou ook een geweldige kans om je eigen vaardigheden te ontwikkelen en ervaring als sport coach op te doen. Maak je geen zorgen als je weinig of geen coaching ervaring hebt. Je werkt met lokale coaches die toegewijd zijn aan hun programma's en heel open zijn naar vrijwilligers toe. Ze zullen je op alle mogelijke manieren helpen. Medewerkers van Projects Abroad zullen ook aanwezig zijn om je te helpen.

 

Dit project loopt het hele jaar door en je kunt je op elk moment aansluiten. Je zal minstens twee weken bij het project moeten kunnen blijven en je kan daarna blijven zo lang je wilt.

Players and coaches pose for a photo during their volunteer sports coaching in Argentina

Wat ga ik doen als sport vrijwilliger in Argentinië?

Als vrijwillige sportleraar in Argentinië zal je op een buurtsportinitiatief in Córdoba werken. Deze biedt kinderen uit achtergestelde gezinnen gratis training in verschillende sporten. Dit is een aantal van de taken die je tijdens je stage kunt verwachten:


  • Geef drie uur per dag gratis sportlessen aan kinderen uit achtergestelde gezinnen
  • Werk twee uur per dag met de lokale leraar om coachingsessies te plannen en coördineren
  • Verbreed je horizon door nieuwe vaardigheden aan te leren

Geef gratis sportlessen


Het meest belangrijke aspect van je tijd in Argentinië is het coachen van jonge kinderen. Je geeft voornamelijk voetbal en basketbal les. Misschien zal je ook de mogelijkheid hebben om hockey, zwemmen en gymnastiek met de kinderen te oefenen.


Help lokale leraren coachingsessies coördineren


Je werkt nauw samen met lokale leraren om je coachingsessies te plannen. Zij kennen de kinderen met wie je gaat werken heel goed en zullen je advies kunnen geven over verschillende aanpakken. Ze zijn doorgaans ook ervaren coaches, dus zullen ze waardevolle inzichten met je kunnen delen.


Verbreed je horizon door nieuwe vaardigheden te leren


Of je nu coaching ervaring hebt of niet, dit project zal je veel kansen bieden om je vaardigheden te ontwikkelen. Ten eerste zal je samenwerken met ervaren lokale coaches die je zullen kunnen adviseren over het verbeteren van je eigen technieken. Ten tweede is in Argentinië wonen een uitstekende kans om Spaans te leren of, als je al wat Spaans spreekt, om je taalvaardigheden te verbeteren.


Waar ga ik als Sport vrijwilliger in Argentinië werken?

Cordoba

Je zit in Córdoba, een stad van enorme natuurlijke schoonheid en historisch belang met een echte levenslust. Dit komt het beste tot uiting in het bruisende uitgaansleven en de kleurrijke street art.


Met een bevolking van ongeveer 1,3 miljoen is Córdoba de op één na grootste stad in Argentinië en hier vind je een werkelijk eclectische mix van culturen. Daarbij horen verschillende inheemse stammen, Italiaans-Argentijnen, Spaans-Argentijnen en immigranten uit alle uithoeken van Europa.


Je werkdag breng je door op onze partner sportclub. Er ligt zeker een nadruk op voetbal, maar kinderen die gratis meedoen worden aangemoedigd om veel verschillende sportvaardigheden te ontwikkelen. Je zal waardevolle praktijkervaring in coaching opdoen tijdens je verblijf in Argentinië.


In de avonden en weekenden heb je genoeg tijd om de stad te verkennen en spannende excursies te plannen met andere vrijwilligers.  

Luchthaven transport, vluchten en visums

Vrijwilligers die naar deze bestemming reizen, zullen aankomen in de luchthaven van Cordoba International (COR). Daar zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Argentinië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag als sportclub vrijwilliger in Argentinië

Je begint je ochtenden met een stevig ontbijt bij je gastgezin thuis. Daarna ga je met het openbaar vervoer naar de Club Athlético Racing, waar je rond 10.00 uur aankomt. Op je eerste dag zullen onze medewerkers je de weg wijzen.


De eerste twee uur van je werkdag besteed je aan een vergadering met lokale leraren om coachingsessies te plannen en coördineren. Deze vergaderingen zijn ook een goed moment om team selecties en wedstrijdstrategieën te bespreken.


Rond 12.00 uur heb je een lunchpauze van anderhalf uur. Als je gastgezin dichtbij genoeg woont, dan kun je naar huis om te eten en wat uit te rusten. Anders kun je je lunch meenemen en op de club eten.


Wanneer de schooldag afloopt beginnen kinderen in de middag op de club aan te komen. Dit is wanneer de lol begint! Je brengt de rest van de dag door met de kinderen helpen basisvaardigheden en technieken te ontwikkelen. Als je een voetbalfanaat bent krijg je hier ruim de kans om je passie te delen. Er zijn echter ook mogelijkheden om basketbal, hockey, zwemmen en gymnastiek te coachen.


Misschien word je gevraagd om op bepaalde avonden en in het weekend bij wedstrijden te helpen, of zelfs zelf mee te spelen. Je hebt echter ook genoeg vrije tijd om met je medevrijwilligers te verkennen en je gastgezin te leren kennen.


Córdoba is een levendige stad vol met interessante restaurants om uit te proberen. Als je een heel weekend vrij hebt, dan kun je zelfs verder langs de kust reizen om meer van het land te ontdekken. Je zal zeker wat avonturen meemaken!

A volunteer teaching sports in Argentina plays ball sports with local children

Wat zijn de doelen en impact van ons sport project project in Argentinië?

Het hoofddoel van dit project is om achtergestelde jongeren te helpen om door middel van sport belangrijke levensvaardigheden te leren.


Sport is enorm populair in Argentinië. Er zijn zoveel kinderen die willen meedoen, maar vanwege een gebrek aan middelen hebben ze weinig kansen. De club waar we werken biedt achtergestelde kinderen gratis lessen aan, waardoor ze de kans krijgen om mee te doen. We hebben jouw hulp nodig om deze kinderen te coachen.


Gedurende dit project kun je je tijd, energie en vaardigheden toewijden aan het coachen van kinderen en helpen om hun kunnen en techniek te verbeteren. Je zal merken dat elke leerling anders is. Maar elk kind zal enorm profiteren van je coaching om hun prestaties te verbeteren.


Sluit je bij ons aan in Argentinië en help de levens van jongeren door sport te verbeteren.

Sports instructors pose with their team as part of their volunteer sports coaching in Argentina

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cordoba. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Argentinië is een prachtig land in Zuid-Amerika die een rijke geschiedenis kent. Hier kun je niet alleen deelnemen aan duurzame projecten, je krijgt ook de kans om Argentinië te ontdekken.

Slurp een kopje koffie op de Plaza de San Martin en bewonder de verschillende straatmuzikanten en het beeld van General Jose de Martin. Je verblijft in Cordoba waar onze projecten zijn gelegen, dus je hoeft niet ver te reizen tijdens jouw verblijf in Argentinië.

Wil je het avontuur opzoeken dan zijn er verschillende weekendactiviteiten naar La Cumbre waar je aan paragliding kunt doen of kunt paardrijden langs de prachtige hiking trails.

Je kunt ook kunst opzoeken in het Evita Fine Arts Museum of het Theater del Libertador General San Martin. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land dan zijn er heel wat musea die je kunt bezoeken.

Je gaat hoogstwaarschijnlijk andere vrijwilligers ontmoeten tijdens jouw verblijf in Argentinië. Je kunt het land solo of met een groep vrijwilligers van andere projecten gaan verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners