You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Nepal

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Kathmandu en Chitwan
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Studeer je verpleegkunde dan ben je van harte welkom om vrijwilligerswerk te doen in Nepal. Hier kan je terecht in ziekenhuizen of klinieken in en rond Kathmandu of Chitwan. Jouw rol zal in eerste instantie gericht zijn op het meelopen met en observeren van de lokale verpleegkundigen. Op deze manier zal je veel leren over verschillende aandoeningen en ziekten die je normaal thuis niet tegenkomt.

Het is belangrijk dat je een gevorderd niveau Engels spreekt, zodat je goed met de lokale artsen, verpleegkundigen en patiënten kunt communiceren.

Je kan geplaatst worden op verschillende afdelingen zoals: algemene geneeskunde, orthopedie, oogheelkunde, tandheelkunde, KNO, röntgen of echo. Je kunt je inzetten op het gebied van trauma, orthopedie of revalidatie. Er is ook de mogelijkheid op te werken bij een toonaangevend centrum voor functionele mobiliteit voor lichamelijk gehandicapte kinderen.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor verpleegkunde in Nepal. Geef bij jouw inschrijving dan ook vooral aan waar je interesses liggen dan doen wij ons best om jou op het juiste project te plaatsen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Nepal

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Nepal

Verpleegkundigen in Nepal houden zich voornamelijk bezig met de medische behandeling van patiënten. Je loopt mee met de lokale verpleegkundigen die op dat moment dienst hebben, observeert bij hun werk en helpt waar dit kan. Je zal zien dat je niet betrokken wordt bij de basisverzorging van de patiënten, omdat het in Nepal gebruikelijk is dat de familie deze rol op zich neemt.

Je zal merken dat je tijdens dit project in aanraking komt met ziekten die gemakkelijk te voorkomen zijn, in veel gevallen is ondervoeding de oorzaak.

Als vrijwilliger heb je een observerende rol en kijk je mee met de doktoren en verpleegkundige die op dat moment dienst hebben. Je hebt namelijk geen Nepalese licentie om medische handelingen uit te voeren en van de overheid mag je dit dan ook niet doen. Tijdens de medische outreaches krijg je wel veel praktische taken. 

Medische outrach in Nepal

Vrijwilligers krijgen de mogelijkheid om tijdens het verpleegkunde project in Nepal ook deel te nemen aan enkele outreach projecten die worden georganiseerd door de ziekenhuizen waarmee Projects Abroad samenwerkt. Deze projecten worden maandelijks of tweemaandelijks georganiseerd, buiten het regenseizoen (juni tot september). De outreach projecten voorzien gratis gezondheidscontroles en medicijnen voor mensen in meer afgelegen gemeenschappen.

Vrijwilligers die in Chitwan werken kunnen lokale scholen bezoeken om daar les te geven over gezondheid en hygiëne.

Op dit project krijg je tevens de kans om maandelijkse workshops en lezingen bij te wonen.

Jouw verblijf in Nepal

Tijdens jouw vrijwilligerswerk in Nepal zal je verblijven bij één van onze lokale gastgezinnen in Kathmandu of Chitwan. Zij laten je kennismaken met de Nepalese gastvrijheid en de lokale keuken. In een enkel geval verblijf je in een hostel.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als jij een gekwalificeerde verpleegkundige bent kun jij als professional in Nepal aan de slag. Lees meer over vrijwilligerswerk als gekwalificeerd verpleegkundige in Nepal.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲