A female intern from Projects Abroad is pictured treating a child using a stethoscope on her nursing intership in Nepal.

Stage verpleegkunde in Nepal

Loop mee met lokale verpleegkundigen en doe praktijkervaring op tijdens outreach werk

In een oogopslag

Doe stage Verpleegkunde in Nepal en neem de eerste stap in een carrière als verpleegkundige. Je leert bij van professionele verpleegkundigen, doet praktische werkervaring op en dit staat mooi op jouw CV!


Verken de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland en ontdek welke afdeling jou het beste ligt. Je brengt tijd door in verschillende afdelingen in het ziekenhuis en leert over verschillende ziektes, aandoeningen en patiëntenzorg.


Je neemt ook deel aan medische outreaches en doet praktijkervaring op in het meten van de bloeddruk.


Alle stageplekken in Nepal zijn in Kathmandu of Chitwan. In jouw vrije tijd kun je het land verkennen, hiken in de Himalayas of ontspannen met jouw gastgezin.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een verpleegkundige stage in Nepal geschikt voor mij?

Als je graag tijd wilt doorbrengen in een medische werkomgeving in het buitenland en wilt bijleren van ervaren verpleegkundigen dan is deze stage je op het lijf geschreven. Je doet praktijkervaring op wat heel waardevol is voor jouw toekomstige verpleegkundige carriere.

We hebben verschillende stageplekken beschikbaar in ziekenhuizen met variabele startdata. Het project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen.


Deze stage is voor mensen met of zonder ervaring. De stageplekken varieren afhankelijk van jouw ervaring, er is de mogelijkheid voor iedereen om deel te nemen. Het werk staat altijd onder toezicht en verschillende medische medewerkers spreken ook voldoende Engels.

Female intern is pictured taking blood pressure of local during her nursing internship in Nepal with Projects Abroad.

Wat ga ik doe op tijdens deze stage verpleegkunde in Nepal?

Een verpleegkundige stage in Nepal is de ideale mogelijkheid om jouw interesse in de sector te verkennen en ervaring op te doen in ziekenhuizen.


 • Loop mee met ervaren verpleegkundigen in hun dagelijkse rondes
 • Verken de verschillende afdelingen week per week, afhankelijk van jouw interesses
 • Doe praktijkervaring op in gezondheidschecks tijdens outreach werk

Jouw werk kun je onderverdelen in de volgende categorieën:


Loop mee met ervaren verpleegkundigen in hun dagelijkse rondes


Elke dag loop je mee met de verpleegkundigen of dokters terwijl ze de patiënten consulteren. Je leert heel wat bij door ze te observeren. Stel genoeg vragen aan het medische personeel, zelfs wanneer je niet helemaal begrijpt welke behandeling ze toepassen en wat bepaalde aandoeningen precies betekenen. We raden je aan om notities bij te houden van wat je ziet en wat wordt uitgelegd, zodat je alles op je eigen tijd kunt verwerken en leren begrijpen.


Verken de verschillende medische afdelingen


Naast het meelopen met het medische personeel krijg je ook de kans om de verschillende afdelingen te verkennen. Wil je meer te weten komen over pediatrie? Heb je een interesse in orthopedie? Of heb je een sterke interesse voor pasgeborenen en de verloskunde afdeling? Ontdek welke specialisatie je het beste ligt door verpleegkundige stage te doen in Nepal.


Doe praktijkervaring op in gezondheidschecks tijdens outreach werk


Je ondersteunt het medische personeel tijdens outreach werk. Deze worden georganiseerd buiten de moessonperiode. Veel achtergestelde en afgelegen gebieden hebben een beperkte toegang tot gezondheidszorg. We geven gratis gezondheidschecks tijdens de outreaches en medicatie wordt uitgedeeld.


Welke stageplekken zijn beschikbaar in Nepal?

Tijdens jouw Verpleegkundige stage kun je de volgende afdelingen ontdekken:


 • Pediatrie
 • Orthopedie
 • Neus, keel & oor
 • Chirurgie
 • Kraamafdeling
 • Wondeverzorging
 • Eerste hulp
 • Polikliniek


Deze stage is geschikt als je zoveel mogelijk wilt leren over de medische sector in Nepal. Je kunt de verschillende afdelingen uitproberen en specialisaties in het ziekenhuis verkennen terwijl je meeloopt met het medische personeel. Hoe langer je in Nepal op het project verblijft, hoe meer medische afdelingen je kunt meevolgen.


We helpen je met het inplannen van de verschillende afdelingen, afhankelijk van jouw interesse.

A female intern from Projects Abroad poses with local staff members during her nursing internship in Nepal.

Waar in Nepal ga ik werken?

Chitwan

Chitwan is een van de grootste steden in Nepal en hier zijn vier verschillende verpleegkundige stageplekken. Je wordt geplaatst in een klein gemeenschapsziekenhuis of academisch ziekenhuis met elk hun eigen leermogelijkheden.


Met de Himalaya gebergtes om de hoek heb je genoeg hikes en uitstappen in het weekend, Nepal heeft zoveel te bieden! Leer over de rijke cultuur, vind innerlijke rust in een monnik klooster en geniet van de heerlijke lokale delicatessen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage verpleegkunde

Elke dag deel je het ontbijt met jouw gastgezin. Vergeet je witte labojas niet, lunch, notitieboekje en rugzak. Op jouw eerste dag wordt je rondgeleid door ons lokaal personeel.


Je werkt in shifts van 4 tot 6 uur, van maandag tot vrijdag.


De hoofdverpleegkundige leidt je rond in het ziekenhuis, waar de verschillende aandoeningen worden bespreken en je gerelateerde vragen kunt stellen. We raden je aan om alles bij te houden in jouw notitieboekje.


De drukte is vooral in de ochtend. In de namiddag is er meer tijd om te studeren en tijd door te brengen met de verpleegkundigen en dokters. Leer meer over de verschillende afdelingen en specialisaties zoals pediatrie, orthopedie, kraamafdeling, wondverzorging of eerste hulp.


Na de werkdag en in het weekend is er tijd om te ontspannen. Ontspan met je gastgezin of leer de andere vrijwilligers en stagiairs beter kennen in Nepal. Verken de omgeving en ontdek de pracht van Nepal!

Projects Abroad intern pictured cleaning a patients wound as part of her nursing internship in Nepal.

Wat zijn de doelen en impact van deze project?

Het doel van dit project is om praktijkervaring aan te bieden door observatie in een ziekenhuis of kliniek. Het geeft je een dieper begrip over de toestand van gezondheidszorg in een ontwikkelingsland.


Deze Verpleegkundige stage in Nepal is een kans om professionele verpleegkundigen en dokters te volgen tijdens hun rondes. Je observeert consultaties aan patiënten, stelt vragen en breidt jouw medische kennis uit.


25% van de inwoners in Nepal leven onder de armoedegrens. Dit maakt het moeilijk voor hen om gezondheidszorg te kunnen veroorloven. Je ondersteunt de medici tijdens outreach werk en geeft gratis gezondheidszorg aan de mensen die het nodig hebben.


Om de langetermijndoelen te behalen in Nepal hebben we een Medical Management Plan opgesteld. Het gaat om de volgende doelen:

 • Bevorder de uitwisseling van medische kennis en moedig het begrip van medische praktijken aan
 • Verbeter de algemene hygiëne
 • Creëer een groter bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes (diabetes, hypertensie)
 • Verbeter de toegang tot gezondheidszorg voor kansarme groepen


Help mee, ontdek en doe dit jaar waardevol verpleegkundig werk in Nepal.

A male intern can be seen performing a check up on a local patient during his nursing internship in Nepal with Projects Abroad.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nepal. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Nepal en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Nepal staat bekend voor een van de grootste gebergtes in de wereld, de Himalaya gebergtes. Een rijke cultuur, geschiedenis en natuur die je samen met andere vrijwilligers kunt verkennen.

Er is ook zoveel te zien en te doen in Nepal. Ontdek het Chitwan National Park, verken de Kathmandu Vallei of ga hiken in de heuvels van Annapurna.

In je vrije tijd kun je Kathmandu verder verkennen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals Durbar Square en de Boudhanath Stupa.

Nepal is een van de meest populaire bestemmingen dus de kans is groot dat er nog meer vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw verblijf. Dit maakt het mogelijk om samen op verkenning te gaan en het land samen te ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners