You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Peru

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Cusco
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Jouw exacte rol zal worden bepaald aan de hand van jouw kennis en ervaring, maar het tonen van initiatief, flexibiliteit en enthousiasme is essentieel. Als je energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten gevorderd niveau Spaans kunnen spreken

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op het verpleegkunde project in Peru. Hier krijg je de kans om waardevolle ervaring op te doen en te leren van lokale talentvolle medische professionals. De faciliteiten zijn over het algemeen redelijk beperkt, maar door een groot verschil tussen armen rijk in het land, zijn er ook enkele erg moderne privéziekenhuizen. Onze verpleegkunde vrijwilligers in Peru werken in de stad Cusco, de oude hoofdstad van het Inca rijk.

Denk er aan dat het voor dit project belangrijk is dat je een gevorderd niveau Spaans spreekt, zodat je met de lokale verpleegkundigen en patiënten kunt communiceren. Je kunt dit natuurlijk al zelf gaan leren voor vertrek, maar Projects Abroad biedt ook de mogelijk om in Peru vóór of tijdens je project een taalcursus Spaans te volgen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Peru

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Peru

Vrijwilligers met die al verpleegkunde studeren kunnen terecht in het Es Salud ziekenhuis, het grootste ziekenhuis in Cusco. Het is modern en goed uitgerust en vrijwilligers kunnen op verschillende departementen meelopen met medische specialisten. Projects Abroad werkt ook samen met het twee-na-grootste regionale ziekenhuis in Cusco en met een gespecialiseerd ziekenhuis dat zich voornamelijk richt op verloskunde en gynaecologie.

Vrijwilligers zonder ervaring of opleiding werken nauw samen met het verpleegkundig personeel in één vande kleinere klinieken, waar ze meer tijd hebben om uitleg te geven over verschillende ziekten en behandelmethoden. Je kunt meehelpen op de algemene geneeskunde afdeling, de gynaecologie of de kinderafdeling.

Tot slot bestaat er ook de mogelijkheid om in een revalidatieziekenhuis voor kinderen te werken. Dit ziekenhuis wordt door een priester gerund, die zich inzet voor de zorg voor kinderen met een beperking. Je brengt er tijd door met de kinderen, speelt spelletjes met hen en geeft ze te eten.

Onze medische supervisor in Peru heeft jarenlange ervaring in de sociale gezondheidszorg in Cusco en zal regelmatig bijeenkomsten organiseren voor alle medische vrijwilligers. Hier krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen, te reflecteren over het werk dat je al gedaan hebt en te leren over verschillende onderwerpen binnen de gezondheidszorg in Peru.

Vrijwilligers werken doorgaans van maandag tot met vrijdag. De dagindeling kan per locatie verschillen en wordt in overleg vastgesteld tijdens je eerste bijeenkomst met de medische supervisor.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Peru Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Peru

Tijdens jouw vrijwilligerswerk in Peru verblijf je bij een van onze lokale gastgezinnen. Hier kun je je Spaans verbeteren en kennis maken met de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als jij een gekwalificeerde verpleegkundige bent kun jij als professional in Peru aan de slag. Lees meer over vrijwilligerswerk als gekwalificeerd verpleegkundige in Peru.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲