A projects abroad intern is seen giving a check up to a local boy whilst on her nursing work experience in Peru.

Stage verpleegkunde in Peru

Doe praktijkervaring op in het buitenland en neem deel aan een verpleegkundige stage in Peru met ervaren medisch personeel

In een oogopslag

Doe stage Verpleegkunde in Peru en neem de eerste stap in een carrière als verpleegkundige. Je leert bij van professionele verpleegkundigen tijdens hun rondes in een algemeen ziekenhuis. Je doet praktijkervaring op en dit staat mooi op jouw CV!


In het ziekenhuis kun je tijd doorbrengen in de verschillende afdelingen. Je observeert de medische procedures zoals het schoonmaken van wonden, hechtingen, injecties en nog veel meer. Stel al je vragen die in je opkomen en haal alles uit de kan op deze stage.


Je doet ook praktijkervaring in gezondheidschecks tijdens de outreaches in de gemeenschap. Dit werk staat onder toezicht van medisch personeel en ze leren je verscheidene nieuwe vaardigheden.


Je werkt in Cusco, vlakbij het oude Incarijk en verblijft bij een gastgezin. Ga op verkenning, ontdek Peru en laat je verrassen door de lokale cultuur.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Vier Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
Je moet over een goede kennis Spaans beschikken.


Is een Verpleegkundige stage in Peru geschikt voor mij?

Deze stage Verpleegkunde in Peru is geschikt voor alle leeftijd en ideaal als je een carrière wilt in verpleegkunde.


Deze ervaring geeft een boost aan jouw CV en is de ideale ijsbreker tijdens jouw sollicitatiegesprekken. Bespreek wat je geleerd hebt op het project en wat je allemaal hebt geobserveerd in het ziekenhuis, welke uitdagingen je bent aangegaan. Op deze stage krijg je ook een beter inzicht op de toestand van de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland.


Of je nu denkt aan een studie in verpleegkunde of deze studie al hebt gestart, deze stage is waardevol voor jouw toekomstige medische carrière.

     

Als je wilt deelnemen aan deze stage, dien je een gemiddelde kennis te hebben van Spaans. Veel van het medische personeel en de patiënten spreken geen Engels, en Spaans is dan de enige manier om te communiceren.


Je kunt deelnemen op elk moment van het jaar, maar je moet wel beschikbaar zijn gedurende een minimumperiode van 4 weken. Je kunt ook langer blijven dan deze periode.

A local doctor and Projects Abroad intern are seen sharing a joke during her medicine and nursing internship in Peru.

Wat ga ik doen tijdens deze stage verpleegkunde in Peru?

Tijdens deze stage loop je mee met de verpleegkundigen. Je kunt kiezen uit een algemeen ziekenhuis, gezondheidscentrum, revalidatiecentrum voor kinderen of een prive ziekenhuis. Tijdens het meelopen kun je fascinerende procedures observeren en meer bijleren over verschillende ziektes en aandoeningen. Op het project ga je de volgende activiteiten uitvoeren:


 • Loop mee met dokters en verpleegkundigen tijdens hun dagelijkse rondes
 • Observeer in de verschillende afdelingen en ontdek de diverse medische specialiteiten
 • Neem deel aan de consultaties tussen dokter en patiënten
 • Help mee tijdens outreach werk en voorzie basis gezondheidszorg

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Loop mee met dokters en verpleegkundigen


Je observeert de dokters en verpleegkundigen tijdens hun dagelijkse rondes. Je leert de verschillende medische procedures kennen zoals hechtingen uitvoeren en je leert over de veelvoorkomende ziektes in Peru. Stel al je vragen, neem notities en neem alle informatie met je mee komende van ervaren geneeskundigen.


Observeer in de verschillende afdelingen


Maak volledig gebruik van deze stage en breng tijd door op de verschillende medische afdelingen. Op deze manier ontdek je welke specialiteit je het beste ligt. Hoe langer je stage loopt op dit project, hoe meer tijd je kunt doorbrengen op de verschillende afdelingen.


Neem deel aan de consultaties tussen dokter en patiënten


Neem deel aan de consultaties en krijg een idee over de communicatie tussen medisch personeel en de patiënten, en hoe diagnoses worden gesteld. Je leert ook bij over veelvoorkomende ziektes en leert over de symptomen.


Geef basis gezondheidszorg tijdens outreach werk


Veel achtergestelde en afgelegen gebieden in Peru hebben weinig toegang tot gezondheidszorg. Om deze zorg aan te bieden, organiseren we twee keer per maand medische outreaches. Alle stagiairs verpleegkunde nemen deel en helpen bij de basis gezondheidschecks. Je creëert een bewustzijn omtrent de veelvoorkomende ziektes in Peru en de preventie ervan.


De verschillende stageplekken Verpleegkunde in Peru


Je kunt een rang aan afdelingen verkennen of je eerder focussen op een bepaalde afdeling indien je meer ervaring wilt krijgen hierin. Je kunt werken op de volgende afdelingen:


 • Algemene geneeskunde
 • Verloskunde
 • Gynaecologie
 • Pediatrie


Heb je interesse in een bepaalde afdeling, laat het ons dan zeker weten bij het aanmelden, we geven je graag meer informatie over de afdelingen.

Two male interns with Projects Abroad take a picture with a local doctor outside the hospital during their nursing internship in Peru.

Waar in Peru ga ik werken?

Cusco

Je werkt in Cusco op een van de vier stageplekken. Je kunt kiezen tussen een openbaar ziekenhuis, gezondheidscentrum, revalidatiecentrum voor kinderen of een prive ziekenhuis. Peru krijgt momenteel te maken met verschillende besmettelijke ziektes en niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en hoge bloeddruk (hypertensie). Je gaat dus veel patiënten zien voorbijkomen met deze soort aandoeningen, waar je veel van kunt leren.


De stad was ooit de hoofdstad in het Incarijk en tot vandaag zie je de restanten hier nog van terwijl je door de straten wandelt.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage verpleegkunde in Peru

Je werkt samen met het medisch personeel tijdens hun shift.


De eerste shift start om 8 uur tot 13 uur. Vele patiënten worden tijdens de ochtend behandeld, dus je vliegt er direct in en hebt je handen vol in het eerste deel van de dag. In de namiddag ga je vooral verpleegkundigen meevolgen tijdens administratieve taken en geven van algemene zorg. Als de mogelijkheid er is, kun je in de namiddag ook meehelpen op de eerste hulp afdeling.


Werk je in het revalidatiecentrum voor kinderen, dan heb je in de ochtend niet zoveel contact met de dokters. Tijdens de namiddag help je bij de educatieve activiteiten en ontwikkeling van het kind.


In de avond kun je terugkeren naar jouw gastgezin en proeven van de lokale delicatessen. Deel je verhalen van jouw dag op het project met de andere vrijwilligers of wissel verhalen uit over je thuisland.


In het weekend heb je tijd om Cusco en derest van de omgeving te verkennen. Kuier langs de straten, bewonder de architectuur of probeer een lunch in een lokaal restaurant. Je kunt ook een uitstap organiseren naar de Andes en de llamas in hun habitat spotten.

A female intern from Projects Abroad is seen drawing blood from a childs finger as part of her nursing internship in Peru.

Doel en impact van deze stage verpleegkunde in Peru

Het doel van dit project is om jouw medische kennis uit te breiden, specifiek op het gebied van verpleegkunde, en je een inzicht geven in de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland.


Peru krijgt momenteel te maken met een groot probleem in de gezondheid van de bevolking: Besmettelijk ziektes zijn veelvoorkomend in de arme buurten, terwijl luchtwegaandoeningen de belangrijkste doodsoorzaak is. Tegelijk zijn niet-overdraagbare ziektes een dreiging bij kinderen en pasgeborenen.


Met ons outreach programma willen we een basis gezondheidszorg aanbieden voor kansarme groepen en tegelijk bewustzijn creëren over de gezondheidsproblemen die het land ondergaat.


We hebben vier doelen vooropgesteld in ons Medical Management Plan:


 • Bevorder de uitwisseling van medische kennis en moedig het begrip van medische praktijken aan
 • Verbeter de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Verbeter de toegang tot gezondheidszorg voor kansarme groepen
 • Verbeter de algemene hygiëne


Help ons om deze doelstellingen te behalen en doe waardevolle praktijkervaring als Verpleegkundige in Peru.

Projects Abroad intern takes a photo with a local doctor during her nursing internship in Peru.

Professional volunteers and medical electives for students

This project is also ideally suited to professionals interested in using their skills to help, as well as university medical and healthcare elective students.


As a professional, you can be sure we will match your training and expertise to the placement where you are needed most. With your support, we can make an even bigger impact on the local communities we work with.


If you are an elective student, we will organise an elective placement where you can learn as much as possible. We want you gain the knowledge and skills that will begin to shape your professional career.


Read more about volunteering as a professional or taking a healthcare elective as a student.  


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Peru biedt een hoop aan activiteiten voor elk type vrijwilliger. Heb je interesse in kunst, cultuur, geschiedenis of natuur, Peru kan het allemaal aanbieden!


Een van de grootste bezienswaardigheden in Peru is de Inca en Maya geschiedenis. De archeologische plaatsen zoals Coricancha, Tambomachay en niet te vergeten, Machu Picchu.


In het weekend kun je het dorp van Pisac bezoeken en wandelen door de textiel marktjes. Vergeet ook niet de vele llamas en alpacas te groeten!


De verschillende delicatessen, zoals ceviche, kun je proberen tijdens een vrije avond, in het weekend, samen met de andere vrijwilligers.


We hebben verschillende vrijwilligersprojecten beschikbaar in Peru waar je verschillende vrijwilligers gaat ontmoeten. Je kunt er samen op uit gaan als groep of op je eentje Peru verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners