You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een landbouw project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Akuapem Hills
  • Type projecten: Landbouw
  • Jouw rol binnen dit project: Je gaat helpen met de praktische taken zoals het verzorgen van de dieren, voederen en de gewassen onderhouden. Een tot twee keer per week kun je presentaties geven op lokale scholen en in lokale dagopvang over landbouw
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij ons cultuur en samenleving project in Ghana. Als vrijwilliger kun jij een helpende hand bieden door de lokale bevolking bewust te maken van duurzame landbouw. Je richt je voornamelijk op de jonge generatie die in het traditionele dorp Akuapem Hills woont. In de toekomst kunnen zij deze kennis voor de gemeenschap gebruiken. Wil jij hier graag een bijdrage aan leveren? Dan ben je meer dan welkom!

Onderwijs in duurzame landbouw

vrijwilligerswerk in de landbouw in ghana

Sinds 2006 vind je in de heuvels van Akuapem Hills een tuin waar alle bewoners uit de omgeving gebruik van kunnen maken. Hier worden allerlei gewassen en bloemen gekweekt en daarnaast voor dieren gezorgd. Op dit moment zijn er kippen, konijnen en cavia’s. Als vrijwilliger krijg je dan ook de taak om hier zorg voor te dragen. De gewassen die hier worden geteeld zijn onder andere kleine hoeveelheden sinaasappelen, bakbananen, papaya, wortelen, uien, zoeteaardappel en paprika.  Er worden ook schooluitstapjes georganiseerd om lokale kinderen te leren over de boerderij. Het doel is om de lokale bevolking te onderwijzen op het gebied van duurzame landbouw. Op een praktische manier wordt zo voorlichting gegeven en groeit de bewustwording om goed om te gaan met de natuur.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Carlein Kuperus op het sociale project in Bolivia
Roelanda Hulzebosch
We hebben veel maïs gezaaid en op een ander stuk land gras en onkruid verwijderd en er een groot tomatenveld van gemaakt. Ook hebben we de varkenshokken gebouwd en zijn er twee varkens gekomen! Ik vond het uiteindelijk zo leuk op de boerderij, en we waren zo goed bezig met het uitbreiden van de groentetuin en de rest van de boerderij, dat ik besloot niet in het kindertehuis te gaan werken maar op de boerderij te blijven. Ik heb het daar elke dag erg naar m’n zin gehad. Het was hard werk, maar gelukkig waren de dagen niet lang dus was het prima vol te houden. Lees meer...

Hoe ziet jouw werkdag als landbouw vrijwilliger in Ghana eruit?

Lokale-mensen-Ghana

Vrijwilligerswerk bij dit unieke project in Ghana geeft je de kans om te helpen met dagelijkse praktische taken zoals het verzorgen van de dieren, de dieren eten geven en de gewassen onderhouden.

Één tot twee keer per week kun je presentaties geven op lokale scholen en in lokale dagopvang. Door middel van presentaties leer je de kinderen over het belang van groenten en fruit voor de dagelijkse voeding en breng je hen meer bij over dierenverzorging en natuurbehoud.

Doordat het overdag heel warm kan worden en het werk ook fysiek zeer intensief kan zijn, werk je meestal van 8u tot en met de middag. Wens je ook in de namiddag te werken, dan ben je altijd welkom om te helpen in de lokale dorpsschool. 

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲