You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren verpleegkundigen in Peru

Overzicht
 • Waar: Cusco en omgeving
 • Type projecten: Ziekenhuizen
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het verzorgen van patiënten, het controleren en toedienen van medicatie, meewerken aan medical outreach programma’s en lokale studenten observeren en evalueren omgeving.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een afgeronde bachelor opleiding verpleegkunde, een erkende (BIG)registratie als verpleegkundige en goede Spaanse taalvaardigheden (minimaal intermediate niveau)

Als verpleegkundige op dit medische vrijwilligersproject behandel je patiënten in ziekenhuizen in en rond Cusco. Er is grote behoefte aan medische zorg in Peru en er zijn niet genoeg verpleegkundigen. Je kunt hun werklast verlichten en hulp bieden door het trainen van het lokale medische team en het verplegen van patiënten. Houd er ook rekening mee dat je goed Spaans moet kunnen spreken zodat je ook goed kunt communiceren met je collega's en de patiënten.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren verpleegkundigen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Peru?

Vrijwilligerswerk verpleegkundige in Peru

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise als gekwalificeerd verpleegkundige gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Ondersteuning van het lokale ziekenhuispersoneel bij de medische behandeling en verzorging van de patiënten, o.a.:
  • Het verbinden van wonden, het controleren van de polsslag, het opnemen van de bloeddruk en temperatuur, etc.
  • Het controleren en toedienen van medicijnen en het geven van injecties.
  • Het aanleggen van infusen en uitvoeren van bloedtransfusies.
 • Medische 'Outreach' programma's coördineren en organiseren in nabij gelegen dorpen en steden.
 • Het werk van de lokale studenten en junior-verpleegkundigen observeren en evalueren en hun waar nodig nieuwe vaardigheden leren.
 • Trainingen organiseren voor Projects Abroad-vrijwilligers die in andere ziekenhuizen en medische instituten werken (facultatief).

We werken met verschillende medische instituten in en rond Cusco, of je kunt in één van de twee openbare ziekenhuizen werken. Het gaat om grote medische zorgcentra. Op dit vrijwilligersproject werk je ongeveer zes uur per dag, van maandag tot en met vrijdag. Het is soms ook mogelijk om in een kleiner ziekenhuis of zorgcentrum werken, als je dat liever doet.

Het project loopt het hele jaar door. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als verpleegkundige betekenen?

Verpleegkundige als vrijwilliger in Peru

Dit vrijwilligerswerk in het buitenland geeft je de gelegenheid om veel ervaring op te doen. Je werkt met verschillende soorten patiënten en leert van de gezondheidszorg en behandelingsmethoden in ontwikkelingslanden. Je kunt kennis en ideeën uitwisselen met je collega-verpleegkundigen en van hen leren. Misschien kom je in aanraking met ziekten en behandelmethoden die je in eigen land nog nooit hebt gezien. Dit project geeft je de kans om ervan te leren.

Doordat je tijd doorbrengt met de lokale verpleegkundigen en patiënten leer je de Peruaanse cultuur en levenswijze kennen. Zij willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Peru zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Peruaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere gezondheidszorg project in Peru.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲