You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage sociaal werk in Ecuador

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: San Christobal, Galapagos eilanden
 • Type projecten: Sociale zorg
 • Jouw rol: Samen met een professionele begeleider geef je emotionele ondersteuning en zorg aan lokale kinderen op kleuterscholen
 • Accommodatie: In een vrijwilligershuis
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, niet mogelijk in maart en april
 • Specifieke eisen: Je moet ingeschreven staan bij een opleiding tot sociaal werker of een vergelijkbare studie en een gemiddelde kennis hebben van het Spaans.

Stage binnen de sociale zorg van Ecuador

Ecuador staat bekend om de idyllische eilanden, prachtige landschappen en de rijke flora en fauna. Helaas is er weinig aandacht voor de uitdagingen waar de lokale bevolking voor staat. Zo hebben veel kinderen weinig kansen. Zij worden vaak opgevoed door een alleenstaande tienermoeder die weinig structuur en discipline kan bieden. Ook kinderen met het Syndroom van Down of autisme hebben het niet gemakkelijk in Ecuador. Het is belangrijk dat al deze kinderen gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. Jij kunt hierbij helpen tijdens je stage sociaal werk.

Tijdens de stage sociaal werk geef jij de kinderen op een kleuterschool de ondersteuning en zorg die ze nodig hebben. Je doet praktijkervaring op in een ontwikkelingsland en werkt dagelijks samen met een gekwalificeerd begeleider die je bijstaat gedurende het project. Maak gebruik van deze kans om vragen te stellen en hun technieken te leren, om zo je eigen vaardigheden te verbeteren.

Hoe kan jij als stagiair sociaal werk helpen in Ecuador?

Loop stage in Ecuador als onderdeel van je opleiding sociaal werk.

Jij kunt je kennis en ervaring die je hebt opgedaan tijdens je studie aan de universiteit inzetten om de lokale medewerkers te helpen. Je kunt assisteren bij de volgende taken:

 • Stimuleren van de kinderen door educatieve basisactiviteiten, zoals zingen en knutselen;
 • Bijstaan van de lokale medewerkers bij de dagelijkse zorg voor de kinderen;
 • Spelen met de kinderen en het observeren van hun gedrag binnen en buiten de speelhoek;
 • Speciale aandacht geven aan kinderen met een rugzakje die samen met de andere kinderen leren;
 • Beoordelen van de kinderen en het identificeren van hun talenten.

Als stagiair sociaal werk help je mee om de lange termijndoelen uit het Care Management Plan te bereiken. Dankzij deze plannen is het mogelijk om een meetbare, langdurige en positieve verandering te bewerkstelligen binnen dit sociale project.

Wat levert de stage sociaal werk jou op?

De stage sociaal werk in Ecuador geeft je de mogelijkheid om meer kennis en ervaring op te doen in het werkveld waarvoor je wordt opgeleid. Ook ben je in staat om sociaal werk vanuit een nieuw perspectief te bekijken, door samen te werken met een gekwalificeerde begeleider, te observeren hoe sociaal werk wordt uitgevoerd in een ontwikkelingsland en de invloed dat het uitoefent op de gehele gemeenschap.

Tijdens het project werk je van maandag tot en met vrijdag ongeveer 6 uur per dag. Dit geeft je de mogelijkheid om zoveel mogelijk praktische ervaring als mogelijk op te doen. Je zult je precieze werkschema samenstellen met je begeleider op je eerste stagedag.

Tijdens je stage ben je volledig ondergedompeld in het Ecuadoraanse leven. Je werkt en woont tussen de lokale bevolking en in het weekend heb je tijd om het land te verkennen.

Welke vaardigheden en kwalificaties heb je nodig voor de stage sociaal werk?

Om deel te nemen aan de stage sociaal werk moet je ingeschreven staan bij een opleiding tot sociaal werk of een vergelijkbare opleiding volgen.

Het wordt daarnaast aanbevolen om gemiddelde kennis van het Spaans te hebben. Als je graag Spaanse lessen wilt nemen terwijl je in Ecuador bent, volg dan een taalcursus.

Heb je interesse in dit project maar volg je geen opleiding op het gebied van sociaal werk? Dan is het standaard sociaal project in Ecuador iets voor jou!

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past de stage sociaal werk binnen jouw studieplan? Neem dan contact met ons op zodat we de eisen van je opleiding af kunnen stemmen met onze collega’s op de bestemming. Hier kun je alvast informatie vinden voor stagebegeleiders.

Alles geregeld? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Ecuador Care Management Plan
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲