You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Voetbal vrijwilligersproject in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk sport project voetbal

Voetbal is misschien wel de meest populaire sport ter wereld en wordt eigenlijk in elk land wel gespeeld. Het heeft de unieke eigenschap om mensen enthousiast te maken en samen te brengen, zowel thuis als in het buitenland, zoals elke vier jaar weer duidelijk wordt tijdens het WK voetbal. Voetbal is leuk!

De belangrijkste eigenschap van voetbal is de eenvoud van het spel. Het vereist eigenlijk alleen maar een bal en een plek om te spelen, ongeveer elke ondergrond kan als speelveld dienen, van gras, tot zand tot beton. Het is een makkelijke sport om te leren en biedt ontwikkeling van verschillende sport aspecten, zoals snelheid, uithoudingsvermogen, balans en coördinatie.

Maar voetbal is meer dan alleen het fysieke aspect. Het kan van grote toegevoegde waarde zijn voor kinderen om te voetballen, omdat het helpt bij de ontwikkeling van belangrijke sociale principes zoals samenwerken, eerlijk spelen en het tonen van respect, wat bijdraagt aan het vormen van je karakter. Dit sociale aspect heeft ook een positieve invloed op een groter gedeelte van de gemeenschap omdat het jongeren richting geeft en bezig houd met een positieve en gezonde tijdsbesteding.

Vrijwilligerswerk in het buitenland als coach op een voetbal project

Sport project voetbal in China

Ons doel is om onze voetbal coach vrijwilligers de gelegenheid te bieden om jong voetbal talent te helpen bij het ontwikkelen van hun talenten. Hierdoor kun je zelf je coachvaardigheden ontwikkelen. Je hoeft geen ervaren voetbalcoach te zijn om deel te nemen, noch een zeer goede voetbalspeler, hoewel dit natuurlijk wel in je voordeel kan werken voor het succes van je project.

Jouw rol op dit project zal breed en gevarieerd zijn, maar zal in elk geval gericht zijn op kennis, vaardigheden, techniek, enthousiasme en de eigenschap dit met geduld en compassie over te brengen. Je kunt deelnemen aan dit project tijdens jouw tussenjaar, een carrièrebreak of bijvoorbeeld een vakantie.

Of je nu deel neemt voor 4, 8, 12 weken of langer, we zullen ervoor zorgen dat je een specifiek coachingsprogramma krijgt om je te ondersteunen in je rol als coach. Welke bestemming je ook kiest om als vrijwilliger deel te nemen, je zal snel het resultaat en de impact zien van jouw deelname op de jongeren met wie je werkt. Daarnaast doe je belangrijke ervaring op die jou verder kan helpen, als je graag binnen sportontwikkeling verder wilt op gebied van studie of werk in de toekomst.

Bestemmingen voor voetbal projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲