Aankomst in Athene

Aankomstprocedures Griekenland

Ophalen van het vliegveld, vluchten en visa voor je reis naar Griekenland

Wij hebben alle informatie die je nodig hebt voor je reis, van hulp bij visumaanvragen tot het doorlopen van een stage-initiatie op je eerste dag in Griekenland.

Onze probleemloze aanpak betekent dat je je kunt concentreren op je stage en het ontdekken van dit ongelooflijke land!

Luchthavens van aankomst en ophalen in Griekenland

Je aankomstluchthaven in Griekenland is Athens International Airport (ATH). Een van onze vriendelijke medewerkers zal je verwelkomen op het vliegveld. Ze houden een Projects Abroad-bordje vast, dus ze zijn gemakkelijk te herkennen.

Athens International Airport ligt op ongeveer 30 minuten rijden met de taxi van het stadscentrum. De transfer van en naar het vliegveld wordt door ons geregeld en is inbegrepen in je projectkosten, zodat je je over één ding minder zorgen hoeft te maken als je aankomt in Griekenland.

Zodra je aankomt in je gedeelde appartement, zal een medewerker je voorstellen aan je woonruimte en heb je wat tijd om uit te pakken en je in te werken na je reis.

Boek je vluchten naar Griekenland

Online vluchten zoeken is gemakkelijker dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als je hulp nodig hebt, hebben onze medewerkers grondige kennis van al onze bestemmingen. We laten je weten naar welke luchthaven je vliegt en adviseren je de beste manier om er te komen.

We kunnen je adviseren over het boeken van de beste retourvluchten, zodat je verzekerd bent van de veiligste, handigste en voordeligste vluchtopties, hoe complex je reisplannen ook zijn. Meer informatie over het boeken van vluchten.

Visumvereisten voor je vrijwilligersproject of stage in Griekenland

Een van de voordelen van vrijwilligerswerk bij ons is de visumbegeleiding die we je geven. We hebben een speciaal pre-departure team dat up-to-date informatie heeft over visumvereisten voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt contact met ons opnemen als je vragen hebt over visa, groot of klein, en wij zullen je door het proces heen loodsen. Zodra je een aanvraag hebt ingediend, krijg je ook een link naar je eigen MyProjectsAbroad webpagina met alle benodigde visuminformatie.

De meeste nationaliteiten krijgen een visum bij aankomst, dat minstens 90 dagen geldig is. In de meeste gevallen zijn de kosten van dit visum gratis. Hoewel een Projects Abroad medewerker zal helpen met dit proces, zijn de kosten niet inbegrepen in de Projects Abroad prijzen en moeten door u worden betaald.

Je introductie en oriëntatie in Griekenland

Je krijgt je introductie de volgende werkdag na aankomst. Onze coördinator haalt je op van je appartement om je rond te leiden. Je begint de dag met het doornemen van belangrijke informatie over je project. Je hoort meer over hoe we onze projecten in Griekenland runnen en ontvangt nuttige informatie, waaronder een kaart van de stad met belangrijke plaatsen gemarkeerd en contactinformatie van lokale medewerkers.

Daarna word je rondgeleid door Athene en krijg je belangrijke bezienswaardigheden te zien. Je coördinator laat je zien waar belangrijke voorzieningen zijn, zoals internetcafés, het postkantoor en wisselkantoren.

Navigeren met het openbaar vervoer in een vreemd land kan lastig zijn, dus je coördinator neemt de tijd om je te laten zien hoe je de lokale metro- en bussystemen gebruikt. Je krijgt ook te zien wat de beste route van en naar je stage is, zodat je elke dag met een gerust hart de weg ernaartoe kunt vinden. Projects Abroad dekt alle noodzakelijke werkgerelateerde transportkosten.

Je eerste dag op je vrijwilligerswerk of stage in Griekenland

We begrijpen dat je wat tijd nodig hebt om de stage te leren kennen voordat je meteen aan het werk gaat. Daarom staat je eerste dag op je stage in het teken van leren. Je maakt kennis met de lokale medewerkers en andere vrijwilligers op het project.

Je supervisor zal je ook rondleiden, uitleggen hoe alles in zijn werk gaat en je een idee geven van je rol en wat er van je wordt verwacht. Met een goede introductie tot je stage zorgen we ervoor dat je het beste uit je project haalt wanneer het echte werk begint op je tweede dag.

Ondersteuning, veiligheid en back-up

Jouw veiligheid is onze prioriteit. We hebben veel procedures en systemen om ervoor te zorgen dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt om met een gerust hart van je reis te genieten. Onze Projects Abroad medewerkers zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen, en zullen er voor zorgen dat je je thuis voelt in je accommodatie en stage. Mocht je problemen ondervinden, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

Lees meer over veiligheid en back-up.

Onze partners