Vrijwilligerswerk in het buitenland met wildlife | werken als vrijwilliger aan natuurbehoud | vrijwilligersprojecten met dieren

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor dier en natuur

Projects Abroad biedt in veel wereldwijde bestemmingen projecten aan waarbij dier en natuur centraal staan. Zo werk je als vrijwilliger bijvoorbeeld aan het behoud van de natuur, het beschermen van wildlife en het verzorgen van (huis)dieren. Jij kunt je bijvoorbeeld inzetten om te voorkomen dat bedreigde diersoorten uitsterven of om milieubelastende landbouwtechnieken te vervangen door ecologische. Daarnaast kun je je ook inzetten voor dierenverzorging en diergeneeskunde in het buitenland. Vrijwilligers werken samen met de lokale bevolking waardoor je ook een unieke culturele ervaring opdoet in het buitenland, waar je ontzettend veel van leert.

Ben jij benieuwd hoe je aan onze dier en natuur projecten in het buitenland kunt deelnemen? Lees dan alle informatie op deze pagina:

  • Werkzaamheden bij dier en natuur vrijwilligersprojecten
  • Met of zonder ervaring als vrijwilliger werken voor dier en natuur
  • Stages in het buitenland op het gebied van dier en natuur
  • Ervaringsverhalen van oud-vrijwilligers over deelname aan onze dier en natuur projecten
  • Dier en natuur projecten voor vrijwilligers in het buitenland

Werkzaamheden bij dier en natuur vrijwilligersprojecten

Als vrijwilliger in een dier en natuur project kun je terecht op drie verschillende soorten projecten in het buitenland.


De werkzaamheden zijn enorm divers en sterk afhankelijk van het project van jouw keuze. Of je je nou als vrijwilliger in wilt zetten voor huisdieren, beren of het koraalrif, jouw hulp in het buitenland is hard nodig. In landen waar mensen vaak niet veel geld over hebben, worden dieren snel aan hun lot overgelaten. Ook de leefomgeving heeft vaak te lijden onder intensieve landbouwmethodes of grootschalige boskap. Dat is niet alleen slecht voor het milieu en natuurbehoud, ook veel traditionele leefwijzen gaan zo verloren. Op de lange termijn komen veel mensen in de problemen door vervuiling of overbevissing.

Jij kunt je in het buitenland inzetten voor mens, dier en milieu door aan het werk te gaan als vrijwilliger.

Met of zonder ervaring als vrijwilliger werken voor dier en natuur

dier en natuur

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze dier en natuur projecten. Wanneer het jouw wens is om te werken met dieren of op de meest bijzondere en indrukwekkende plekken ter wereld je in te zetten voor het behoud van de natuur, dan bieden wij je de kans om zonder ervaring een helpende hand te bieden. Hiervoor is het wel belangrijk dat je enthousiast bent en interesse toont. Jouw hulp kan dan enorm veel betekenen!

Ervaring als dierenarts of dierverzorger is dus geen vereiste om deel te nemen. Mocht je wel al over bepaalde vakkennis beschikken, dan kun je deze uiteraard inzetten om de projecten te helpen!

Stages in het buitenland op het gebied van dier en natuur

Ben jij als student(e) op zoek naar een buitenlandse stage op het gebied van dier en natuur? Klik dan op stage of afstuderen voor meer informatie!

Ervaringsverhalen van oud-vrijwilligers over deelname aan onze dier en natuur projecten

Projects Abroad zendt jaarlijks vele internationale vrijwilligers wereldwijd uit. Ben jij benieuwd hoe zij als vrijwilliger actief zijn geweest voor dier en natuur en hoe zij dit hebben beleefd? Klik dan op ervaringsverhalen van oud-vrijwilligers over deelname aan dier en natuur projecten.

Volg ons via:

Bel ons:
0031 (0) 78 6131356
  • Contactformulier
    Sturen
  • Brochure
  • Aanmelden